3gs 4.2.1 baseband 6.15.00
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

3gs 4.2.1 baseband 6.15.00

28.03.2011 | 00:27
pozdrav dragi jabukovci.

imam problem:

iphone 3gs - jailbreak na 4.2.1. i baseband 06.15.00

prestao je raditi (za vrijeme pisanja poruke) prije nekoliko tjedana i od tada nije funkcionalan.

pokusao sam sve sto sam mogao pronaci na internet prostranstvima:

- pokusao sam re-jailbreak na 4.2.1, bezuspjesno: pojavi mi se ananas i ne mice se dok ne rebootam, nakon toga nista ne radi.

- pokusao sam upgrade na 4.3 preko itunesa, bezuspjesno: stane pred sami kraj (restoring firmware) i tako stoji dok se ne pojavi error 1002, ili ja odustanem pa mi prikaze error 9. (bilo je tu jos nekoliko errora ali nisam ih zapamtio, zapravo mislim da sam ih sve prosao )

- pokusao sam jailbreak na 4.3 preko sn0wbreeza, bezuspjesno: napravim custom, stavim ga u dfu, i shiftom uhvatim svoj custom firmware preko itunesa. itunes ga uspjesno instalira (or so it claims!!) i kaze kako ce se mobitel rebootati te ce se nakon toga prikazati u itunesu.
to se, naravno, ne dogodi, vec mi se pojavi jabucica koja bi htjela jos nesto instalirati (pojavljuje mi se install bar ispod)
i kad ga iskljucim i pokusam bootati preko iBooty, isti program poludi i boota ga bez prestanka, ali i bez ucinka.

ima li itko tko ima moj problem, ili, bolje, rijesenje na isti?

ljubim vas u oko
28.03.2011 | 00:34
pokušaj opet sa snowbreezeom.
i daj mu malo vremena kod one jabučice što se učitava.
28.03.2011 | 00:40
dao sam mu vec dva dana i i dalje je bezobrazan.

zapravo, vise me zanima, je li normalno to sto mi nece upgrade napraviti preko itunesa?
da samo to mogu napraviti bih znao na cemu sam, ovako ne shvacam
28.03.2011 | 00:47
čim si digao na 6.15.00 baseband znači da nikad više nećeš moć radit upgrade preko itunesa.
i on sam ti je rekao grešku: "stane pred sami kraj (restoring firmware)"; u prijevodu, pokušava promijeniti baseband, a ne može.
28.03.2011 | 01:03
ajme da! zaboravih na taj detalj

idem vidjeti sto ce se dogoditi s tom jabucicom ako joj dam dovoljno vremena, iako mislim da se trebalo bar nesto dogoditi u pola sata (a nije) no vrijedi pokusati jos jednom buduci da nemam bolju ideju.

zagnjavim jos sutra ako ovo ne uspije. hvala
28.03.2011 | 01:38
:/
nista od toga, prode mi ovaj custom preko sn0wbreeza, reboota se kako kaze da bi trebao a onda.. onda se pojavi jabuka.

pokusa nesto instalirati, dode do pola i odustane.
pa onda opet, i opet odustane.

ima li itko ikakvih ideja? XD

i da, iBooty 2.2 i dalje salje sve to u loop koji ne vodi nicemu...
28.03.2011 | 01:40
probaj ga pomoću tinyumrelle kicknut iz DFU-a
28.03.2011 | 01:41
pokusam i to sada... imas mozda neki link za kojeg znas da radi?
28.03.2011 | 01:42
nasao, nevermind
28.03.2011 | 01:50
ni to nije dalo rezultata...
kaze umbrella da nema vise devices in DFU pa pretpostavljam da nije u tome problem.
nakon toga sam opet pokusao s iBootyem ali nece i nece.
umoran sam i idem spavati, ako ti padne stogod na pamet pisi.

u svakom slucaju puno hvala
28.03.2011 | 02:31
moraš ga prvo baciti u dfu (pronađi na YT kako)
potom će ga tinyumbrella prepoznati, klikneš na fix recovery i nakon toga ako bude trebalo izbaciš ga iz recoverya.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
28.03.2011 | 03:54
Probaj jos jednom sa snowbreezom, ali prije toga pocisti ostatke ipsw datoteka u mapama od iTunesa i najbolje je sve na novo skinut sa interneta i restartat racunalo i maknut bilo sto sto je spojeno na USB, nek bude samo iPhone i moras ga uspjesno sa snowbreezom stavit u DFU mode prije nego pokrenes iTunese.

Ti sa bb 6.15 ni ne mozes drukcije nego sa custom firmwareom pokusat ga osposobit sve druge opcije ce ti zavrsiti sa greskama, a meni se ti iBootyji i tinylumbrelini i ostale alatke nisu bas pokazale previse korisnima kad iPhone zapne u beskonacnoj petlji.
28.03.2011 | 12:37
@hackerivs
sve sam to napravio, cak sam i preko task managera isao iskljucivati neke procese za koje sam nasao (na netu) da ometaju rad tinyumbrelle.
@ Sank
negdje sam vec i procitao to da bih trebao sve obrisati iz mapa iTunesa, ali problem je u tome sto, kad pratim instrukcije "kako doci do lokacije podataka", do istih ne mogu doci.
imam win 7 i vecinom je objasnjeno za mac. mozes li mi mozda samo c/p lokaciju?

dalje, izgleda da sam ipak uspio, nakon sto sam ga pustio da se igra cijelu vecer i pokusao bootati ujutro.

iPhone se upali, idem provjeriti iOS i pise 4.3, scrollam dolje do modem firmware i ne pise mi nista...
sto bi pak to trebalo znaciti?

i tako to ostane, nekoliko minuta on bezuspjesno trazi mrezu, nakon toga odustane i zagasi se bez da ja ikako mogu utjecati na to

@bilo tko.
da li bi mozda trebao, pri stvaranju custom firmwarea koristiti onaj od iPada? jer ako da, my bad
28.03.2011 | 19:27
ne piše ti baseband?
pa ako je tako, nebi ti škodio jedan posjet servisu ako imaš garanciju, jer ako ne vide da je na njemu BB 06.15.00 najvjerojatnije će ti zamijeniti mobitel pa si se riješio prokletog basebanda.
28.03.2011 | 22:07
o tome sam i razmisljao.. samo me strah da se ne bi dogodilo da dodem tamo a oni to mogu vidjeti a ja ne
  • Sank
  • Moderator
  • 221
28.03.2011 | 22:12
@Mon Dieu

Prvo moraš omogućiti da se vide skrivene "hidden" datoteke i mape pod windowsima pa onda pogledaj ovaj post:

www.jabucnjak.hr/forum/iphone/65698-ipho...je-poruke.html#65899

Ako ne omogućiš da se vide hidden mape onda nema onog AppData pa ne možeš dalje.

Možeš prije restorea čak pogledat i onu "hosts" datoteku i maknut onu liniju, ali ju onda privremeno označi kao "read only" da ju iTunesi ne mogu izmjeniti za vrijeme restoranja iPhonea.

Ne znam zašto ti ne pokazuje koji ti je modem firmware, ali to sigurno nije ok, a stvar je samo lutrije da to u servisu ne primjete. Nakon upgradea bb na 6.15. Ne moraš više raditi izmjenjeni firmware sa uključenim bb. Zapravo bolje bi trebalo biti kad radiš firmware sa snowbreezeom bez basebanda.
28.03.2011 | 22:15
Mon Dieu kaže:
o tome sam i razmisljao.. samo me strah da se ne bi dogodilo da dodem tamo a oni to mogu vidjeti a ja ne

kolega, ionako nemaš što izgubiti, možeš samo dobiti!
29.03.2011 | 04:07
ufff... ajde super onda.
pokusam jos jednom sa svim tim podacima izbrisanim, pa u slucaju da ni to ne uspije, idem do t-comovca ovakav tinyurl.com/6ao3yc4

hvala svima.
29.03.2011 | 14:13
ma daj bože da si spržio baseband čip, pa u tom slučaju nitko ništa neće doznati
e i da, nabaci preko itunesa originalni 4.3, i odmah ga doneseš onako u recoveryu.
možda ga tad ni u servisu ne pokrenu pa je to plus bod za tebe.
29.03.2011 | 19:18
Meni se ćini da u servisu mogu sve napraviti, pa i ovakve zavrzlame. Nije hardverski napravljena modifikacija, već progeamski. Naravno, garancija u tom slućaju ne bude važila, a pitanje je i koliko bude koštalo.
To me ponukalo, jer otključavanje od strane Apple-a ide vrlo glatko i bazbolno, dok korisnik jako teško (gotovo nikako) ne može otključato. Iako je 6.15.00 baseband, ma valjda može biti bilo što, u servisu su u stanju riješiti, jedino ako nije kaj krepalo.
31.03.2011 | 09:23
@hackerivs.
pa zar nije da ne mogu vise restoreati na "originalni" ios ako sam cracknuo bb na 06.15.00? trenutacno mi funkcionira na 4.3 (pitaj boga je li to custom ili original vise gore.. toliko mi je puta blokirao da ni sam mobitel ne zna na cemu je )

@zabac
pokusati cu se jos raspitati kod "ne-cehovskih" jaibreakera i programera preko vikenda.. kaze prijateljica da zna "nekog tipa koji je navodno full dobar".
hahahah.

strah me ni pitati koliko bi to eventualno moglo kostati u apple-u
31.03.2011 | 09:25
i da "daj bože da si spržio baseband čip"
nisam znao da je to moguće, ali sada se nadam da sam baš to i napravio
31.03.2011 | 14:11
Zašto se uopće zamaraš s mobitelom trenutno? Ako imaš garanciju vidi hoće li ti ga popraviti, a ako ne, mobitel fino jednostavno vodiš doma i dalje probavaš šta možeš.
A restore na originalni baseband nije moguć, to imaj u podsvijesti
31.03.2011 | 18:38
a da, u međuvremenu, nije i nešto hardverski riknulo? neka pizdarijica, ali eto... ne radi zbog nje.
31.03.2011 | 21:06
istina. sutra ga vodim u t-com i pustam ga njima u ruke, pa kad se vrati, vrati se .D

a sto se hardwarea tice.. pojma nemam, ne bih se htio upustati u pretrazivanje internih sklopova iphonea... niti bih znao sto raditi s njima
01.04.2011 | 00:26
evo na forumu se našao kolega kojemu su zamijenili mobitel sa 6.15.00, tako da će to vjerojatno i tebi se dogoditi.
zamjena mislim.
01.04.2011 | 13:59
indeed, javio se kolega pm-om XD
ja sam danas krenuo to t-coma sav sretan kako cu predati svoj ajfon i dobiti novi, s normalnim bb-om, uzmem broj, sjetnem na stolac kako bih pricekao red, krenem vaditi iphone iz torbe kako bi "sve bilo spremno", kad ono.. zaboravio sam ajfon doma, na stolu.

izgleda da cu ipak sutra to rjesiti XD
01.04.2011 | 14:55
samo nemoj past u napast da bilo što na njemu radiš, da se opet nebi pojavio 6.15.00
ovo je idealna prilika da se riješiš mobitela.
a novog zapakiranog ga možeš za fine pare prodat i malo nadoplatiš i eto ti iphone 4
01.04.2011 | 15:11
hahah!!
vjeruj, nikad (NIKAD!) vise te bb-ove necu ici dirati.
a to o iphoneu 4... razmisljao sam, ali iskreno, patim za tom bijelom macovom bojom i oblim rubovima...
cetvorka nema ni jedno ni drugo pa je za mene i dalje nicht nicht
01.04.2011 | 15:30
neka neka važno da si ti zadovoljan.
ne isključujem mogućnost da sa servisa dobiješ 3GS sa starijim basebandima koje odmah možeš unlockati.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 21 minuta
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

EJc, mihovilbilic, robee, rusty, ZeljkoB, Anonimci (273)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO