Cydia tweaks
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Cydia tweaks

02.04.2011 | 18:16
Eto, nakon sto sam dobio novi iPhone koji je zamijenjen unutar garancije jer je stari izbacivao Error 28 u iTunesu, novi bih htio jailbreakati i unlockati, naravno za 6.15 ne želim vise ni čuti, tako da čekam neki stabilni unlock...

I sad posto me svi moji odgovaraju od JB, mene zanima koliko stvarno tweakovi iz Cydie štete našim iPhone-ima...
Na starom sam imao nekoliko fontova, unlock screenove, lock slideove sam takodjer mijenjao, carrier logo...
Pa eto kakva su vaša iskustva, koliko to utječe na sam iPhone, da li ste primijetili kakve bugove dodatne...
02.04.2011 | 18:43
Nije ti jednostavnije ukrasti otključani telefon?
02.04.2011 | 19:40
a cuj nista nije savrseno, i sve ima svojih mana, ali bez cydie nemozes niti unlockat a rekao si da cekas stabilni unlock, iskreno meni iphone bez cydie ne sluzi nicemu, ne mozes instalirat krekirane aplikacije, teme, razne hackove, tako da moj savjet je Instaliraj!
02.04.2011 | 21:24
zabac kaže:
Nije ti jednostavnije ukrasti otključani telefon?

Sta je tebi majstore??

Ma znam ja da bez JB ne ide unlock...
Crackirane app u redu, ne vjerujem da mogu nešto shebati...
Zanima me kako stojite s tweakovima, znaci mijenjanje kompletnog izgleda menija, ikona, lock screena...
02.04.2011 | 21:50
ja sam se isto dvoumio dali da JB iphone 4 ili ne, sad mi je zao sto nisam napravio JB prvi dan tako da ti je moj savijet JB iphone
02.04.2011 | 23:40
Jb obavljen...
Vidim da me već dvojica do sada niste razumjeli...
Ja sam za JB, jer volim personaliziranje iPhonea po svom guštu...

Pitanje se odnosilo samo na TWEAKOVE, znači unlock screen, fontovi, lock slide, carrier logo...koliko podržavate te izmjene i koliko ih vi radite??
O igrama iz INSTALLOUSA ne pričam...
03.04.2011 | 09:38
Gdje je problem, kad kradeš programe, zašto ne i telefone? Krađa je krađa, kakve razlike ima?
03.04.2011 | 12:16
hehhe, moral, moral...
Kad uspijes izmoralizirati ostatak svijeta ( ali doslovno ostatak svijeta koristi JB ) onda se meni javi na PM pa mozda bude ona -Kud svi Turci, tu i mali Mujo-
03.04.2011 | 14:03
Cudi me da bez pardona javno govoris o kradji programa za iPhone.
03.04.2011 | 14:17
koristim teme normalno i nikad nisam imao nikakvih problema, mozda par puta u godinu dana mi je springboard kreširo (kada sam instaliravo nes u cydii) ali to nije nikakav problem, isto tako i kod frenda
  • Sank
  • Moderator
  • 221
03.04.2011 | 17:42
Ne znam čemu mijenjati ono što ionako već super izgleda, a i jednostavno je za korištenje da ne može biti jednostavnije. Ali dobro o ukusima se ne raspravlja. Ja sam imao jailbreakan iPhone, ali samo zbog nekoliko korisnih i uglavnom komercijalnih aplikacija kao što su SMS Counter, Call Counter, SBSettings, MyWi i još par besplatnih dodataka. Sad mi je trenutno na 4.3 i nije više jailbreakan, a ne znam niti da li ću ga više uopće jailbreakati.

Sve te aplikacije koje sam kupio preko cydie sada ima moja supruga na svom iPhoneu i ona je jako zadovoljna, naročito sa SMS Counterom i Call Counterom jer sad ima potpunu kontrolu nad korištenjem tarife.

Jailbreakati iPhone da bi se pak kralo aplikacije, jadno je da ne može biti jadnije. Žalosno je da nije teško platiti poveću cijenu za šalicu loše kave u kafiću, ali je teško platiti istu cijenu ili čak i manju za neku aplikaciju koja nam se sviđa i smatramo ju korisnom. Čudno je pak da se velika cijena najčešće loše kave ne smatra pljačkom, dok se mala cijena za nečiji trud i znanje smatra pljačkom?!?! Najgore u svemu tome je opravdavanje svog nemoralnog čina i pljačke tuđim nemoralom?! Pitam se samo kako bi takav nemoralist reagirao kad bi on bio onaj tko je opljačkan?
03.04.2011 | 23:48
Vidim da ste se lijepo za mene zakacili, dok je svaka druga tema na podforumu JB...
Btw nemam se sta opravdavati tudjim nemoralom...ali eto koliko pratim forume i blogove čini mi se da je JB postao sasvim "normalna pojava" u iPhone svijetu...
Ispricavam se ako sam to tako shvatio, i ako sam nekoga svojim izjavama povrijedio...

ps: ja sam i strastveni gamer sto se PS-a tiče, i koristim original igre, i u tom mi se slučaju uopce ne svidja netko tko koristi JB na PS-u...ali tko sam ja tu da nekoga moraliziram ili poput vas ocjenjujem kakva je netko osoba samo zbog JBa!!
04.04.2011 | 00:02
koliko sam ja shvatio napad nije direktno uperen protiv tebe.
i da,nemoj povezivati JB sa krađom.
jailbreak je besplatan, možeš ga staviti i ostati još uvijek pošten
iako moram priznati da je ovo crack skidanje jako čest slučaj, ali bože moj šta je tu je.
kradu se i puno veće stvari pa nikom ništa.
04.04.2011 | 00:06
koliko sam ja skuzio, je direktiva na mene napad, pa čak bih rekao i upiranje prstom, jer sam se u pretproslom postu kao pravdao na tudji nemoral, pa me se onda optužuje da kakva sam ja to nemoralna osoba kad se izvlacim na tudji nemoral... lolcina
04.04.2011 | 00:14
ma pusti...
ako se nešto radi, radi se na svoju savjest.
onaj tko nije nikad ništa zgriješio neka prvi baci kamen.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
04.04.2011 | 03:03
neci43, ja u svom postu nikog ne napadam, a ako ti to tako doživljavaš onda mi je jako žao, ali to je do tebe, ne do mene.

Temu o moralu ti si prvi potegnuo i to na način za koji bi ti trebalo biti jasno da nije primjeren, naročito ne na javnom forumu, a ako ni to ne uviđaš, onda mi je opet žao, ali to je opet do tebe, ne do mene ili drugih.

Jailbreak u svojoj osnovi nije krađa premda ju omogućuje, ali ni kuhinjski nož nije oružje, ali se može tako upotrijebiti.

Instalacija Cydie omogućuje kupovinu ili skidanje besplatnih aplikacija koje se ne mogu objaviti na AppStoreu, dakle radi se o legalnoj kupovini ili downloadu. Jailbreak također omogućuje mijenjanje izgleda sučelja iPhonea, ali pretjerivanje s time može lako dovesti do kraha OS-a i zato to nije podržano od strane Applea, premda zbog toga nije ilegalno. To jednostavno svatko radi na svoju odgovornost.

Instalacija installousa i njegovo korištenje da bi se komercijalne aplikacije skidale besplatno i koristile bez naknade autoru jest krađa, a krađa je javno osuđena, pa ne razumijem zašto tako ne bi bilo i kad su aplikacije u pitanju. Možda zato jer aplikacije nisu materijalno dobro koje se može opipati, lizati itd?
04.04.2011 | 03:18
Sank kaže:
Možda zato jer aplikacije nisu materijalno dobro koje se može opipati, lizati itd?

hah, lizati FTW
04.04.2011 | 12:30
nebitno vise tko koga osudjuje, ja sam to tako shvatio...-dakle moj problem...
Ne mislim se raspravljati vise...my bad!
I jos se jednom ispricavam ako sam nekoga javno povrijedio mojim postovima...
04.04.2011 | 14:37
Podržavam Sank-a. Jailbreak je kao takav legalan, ali se gubi garancija ukoliko se restore ne uspije izvesti, ili ako je evidentno da je jailbreak rađen. Unlock je upitan i po meni je na granici legalnost, ali recimo da je "legalan". Vjerujem da je 99% jailbreak-a rađeno radi instalacije ilegalno prikupljenih programa.
Moje jamranje nije upućeno ni na koga osobo, već opće mišljenje kako je maznuti program manje ili nikakvo zlo u odnosu na maznuti telefon, računalo...
Postoje WEB stranice koje se bave djeljenjem ilegalnih programa. Kako se ovdje na Jabučnjaku takve stvari ne toleriraju, vrijedi upozoriti bez uvrede.
I NE, nisi nikoga uvrijedio, već ne bi trebalo isticati svoje razloge za jailbreak i unlock.
05.04.2011 | 15:03
Ne podrzavam piratstvo, ali sto neki vole soliti pamet drugima.Tamo u temi "najkorisnije aplikacije" moderator se hvali da voli besplatno.Prvo pocistite u svojim redovima, pa onda decka napadajte.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
05.04.2011 | 16:46
york kaže:
Ne podrzavam piratstvo, ali sto neki vole soliti pamet drugima.Tamo u temi "najkorisnije aplikacije" moderator se hvali da voli besplatno.Prvo pocistite u svojim redovima, pa onda decka napadajte.

Ajde nabaci link na taj post gdje se moderator hvali da voli besplatno, jer ja ga nisam uspio naći. Ako se već želiš uključiti u raspravu, molim te barem budi toliko fer i koristi se argumentima, a ne maglom

I da samo pojasnimo, da li si pod pojmom BESPLATNO mislio:

1) na aplikacije koje se mogu skinuti legalno bez novčane naknade autoru

2) na aplikacije koje se mogu skinuti samo ilegalno da bi se izbjeglo plaćanje novčane naknade autoru?

Ako si mislio na 2, a po kontekstu tvoje mudre rečenice to bi se lako moglo zaključiti, zašto se sramiš koristiti manje dvosmislen pojam od besplatno, npr. krakirane, ukradene, hakirane?
05.04.2011 | 17:03
Evo www.jabucnjak.hr/forum/iphone/30577-najk...nije-aplikacije.html

Ja sam citirao naziv "besplatno" od clana "jupi" za kojeg pise da je moderator.Znaci link gore, stranica jedan, post broj 3.

Ja se ne sramim jer kupujem aplikacije i da nisam mudar.Neki drugi se prave mudri i
ljude nazivaju lopovima, jer imaju JB-an telefon.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
05.04.2011 | 17:33
York, istina je, jupi je to napisao baš kako si naveo. Mislim da će to ipak on morati sam prokomentirati.

Ja mogu samo ponoviti, da jailbreak nije sam po sebi negativan, već to može postati ukoliko korisnik koristi tu mogućnost instaliranja aplikacija zaobilaženjem plaćanja naknade autoru. I htjeli vi to priznati ili ne, korištenje krakiranih aplikacija bez plaćanja naknade autoru jest krađa, a onaj ko to radi jest lopov.

No, u cijeloj ovoj priči naglasak je bio na tome da li je pametno o tome pisati i svoje ilegalne postupke pravdati tuđim sličnim postupcima na javnom forumu?
05.04.2011 | 17:45
@ york ,
slažem se da je to bila neprimjerena izjava u tom kontekstu, ali nisam siguran da je "jupi" u to vrijeme bio moderator. Kako sam već više godina na ovom forumu, mogu reći da "jupi" nije poznat po takovim potezima, pa zbog toga nismo ni obratili pozornost na to. U međuvremenu se broj korisnika iPhona ne udeseterotručio nego ustostručio.Nakon toga su na forumu postali pozorniji na piratizaciju, koja se na Macu vjerovatno zanemarivo koristi u odnosu na Windows OS. Za tu izjavu pitaj "jupija", šta je mislio prije dvije godine i tri mjeseca.
Možemo ti samo reći da se stav ne mijenja a ispada da braniš otvoreni piratluk. Neki se jave s lažnim imenom ili podacima, ili izbljuju nekaj bez veze te se ponašaju kao da su članovi foruma plačeni i dužni njima ispunjavat hirove. Govorim za sada a ne za prije više godina. Nadam se da smo se razumjeli bez nekih tenzija i zamjeranja. Bok !
05.04.2011 | 17:47
Ja sam protiv kradje aplikacija, jer je netko ulozio svoj trud i novac da ih napravi.Ja pokusavam objasniti da clan "neci43" nije spomenuo instaliranje ukradenih porgrama, a nazvali su ga lopovom.
05.04.2011 | 18:02
Da nas ima tu tanjih živaca, izgleda da DA. zabac se zna zaletit pa to riješi s njim, ali mislim da ga je "neci43" već pročitao. Kad si malo duže nutra dobiješ sliku o članovima tako da to tako i prihvaćaš. Gje je puno ljudi ima i komešanja. Doći će na svoje !
06.04.2011 | 20:54
Evo u vezi one rasprave, čovjek sa Mackorisnika je izjavio :
Screen_shot_2011_04_06_at_19.png

te na temalju toga je vidljivo zbog čega dolazi do takovih situacija. U narodu kažu da prilika čini lopova. Kad imaš JB mali je korak za preko crte. Hvala na pozornosti.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 25 minuta
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO