04.04.2011 | 03:03
neci43, ja u svom postu nikog ne napadam, a ako ti to tako doživljavaš onda mi je jako žao, ali to je do tebe, ne do mene.
Temu o moralu ti si prvi potegnuo i to na način za koji bi ti trebalo biti jasno da nije primjeren, naročito ne na javnom forumu, a ako ni to ne uviđaš, onda mi je opet žao, ali to je opet do tebe, ne do mene ili drugih.
Jailbreak u svojoj osnovi nije krađa premda ju omogućuje, ali ni kuhinjski nož nije oružje, ali se može tako upotrijebiti.
Instalacija Cydie omogućuje kupovinu ili skidanje besplatnih aplikacija koje se ne mogu objaviti na AppStoreu, dakle radi se o legalnoj kupovini ili downloadu. Jailbreak također omogućuje mijenjanje izgleda sučelja iPhonea, ali pretjerivanje s time može lako dovesti do kraha OS-a i zato to nije podržano od strane Applea, premda zbog toga nije ilegalno. To jednostavno svatko radi na svoju odgovornost.
Instalacija installousa i njegovo korištenje da bi se komercijalne aplikacije skidale besplatno i koristile bez naknade autoru jest krađa, a krađa je javno osuđena, pa ne razumijem zašto tako ne bi bilo i kad su aplikacije u pitanju. Možda zato jer aplikacije nisu materijalno dobro koje se može opipati, lizati itd?