Prihvacam sve prijedloge. Iphone 3g u loopu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prihvacam sve prijedloge. Iphone 3g u loopu

03.04.2011 | 14:24
Pokušati ću sve obrazložiti čim jasnije i kraće :

Kupio sam Iphone 3g 16gb i stavio 4.2.1 te napravio unlock s redsnowom i odabrao Ipad baseband 6.15. Kasnije sam skužio da sam napravio glupost jer mi unlock nije niti trebao i izgubio sam GPS funkcionalnost. Ali OK, što je tu je. Iphone je radio normalno i ja sam stavljao neki software koju igru i tako. Normalno je ugašen i rastavljen radi promjene home tipke. Bio je tako rastavljen 2-3 dana i jučer sam stavio tipku i skužio da stalno stoji apple logo i ništa se ne dešava.
Nakon toga sam pokušavao sve i svašta i od silnih pokušaja i čitanja po netu pohvatao dosta stvari. Shvatio sam da više ne mogu napraviti klasični restore preko Itunesa jer sam stavio baseband 6.15 te se pri kraju restora javlja greška 1015 jer ne može updejtati baseband pošto je stavljen 6.15. Isto tako sam pročitao daj e jedino rješenje baciti telefon u pawned DFU i restorati custom FW.

Slijedio sam ovaj video :

Jedina je razlika što ga ne mogu baciti u pawned DFU preko redsnowa(stoji ananas na ekranu i ništa se ne dešava) nego sam to napravio preko Ireba i nakon toga restorao s Itunesima s custom FW-om sa youtube videa.

Update je konačno prošao normalno i nije bacao nikakve greške, ali nakon što se restartao opet se pojavi samo apple logo i tkao stoji 4-5 min nakon čega se restarta i upali i tako u krug.
Više mi ne pada na pamet što da radim.
Probao sam i nakon restora raditi JB s redsnowom(odabirući naravno originalni 4.2.1) i opet je isto. Sa i bez odabrane "install cydia"opcije.
Ništa ne pomaže

Ako netko zna nešto jeka javi pa ću probati.
03.04.2011 | 17:46
isto to se desilo na frendovom 3gs nakon mjenjanja baterije, on je to rjesio tako da je updejtao na 4.2.1 u stavio ipad baseband, ali to tebi ne pomaze, jesi probao sa tinyumbrelom?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
03.04.2011 | 18:08
Jesi li custom FW radio sam sa Snowbreezeom ili si ga samo DL sa interneta?
03.04.2011 | 19:07
emjae kaže:
isto to se desilo na frendovom 3gs nakon mjenjanja baterije, on je to rjesio tako da je updejtao na 4.2.1 u stavio ipad baseband, ali to tebi ne pomaze, jesi probao sa tinyumbrelom?

Probao sam sve i svašta i uvijek isto. Što točno s tinyumbrelom misliš da napravim?

Ako misliš na "fix recovery" to ne mogu napraviti zbog errora.

Ali to je samo ako telefon zapne u recovery modu nakon Itunes errora 1015, koliko ja znam.
Untitled-2a21204bd57cf993152a86c75a30bb8e.jpg
03.04.2011 | 19:23
Sank kaže:
Jesi li custom FW radio sam sa Snowbreezeom ili si ga samo DL sa interneta?

DL sam ga s ovog YT linka što sam poslao. Danas sam napravio jedan s Snowbreezeom od originalnog 2.4.1 i situacija je identična. Obadva se uploadaju bez grešaka i nakon toga samo logo(apple ili pahulja ovisno koji custom FW uzmem)i nakon 4-5min loga -> restart i tako u krug.

Ja mogu normalno u DFU i pwned DFU(pomoću Ireba), ali nakon restora se ništa novo ne desi. I dalje je u loopu.

Koliko čitam čest softver uzrokuje reboot petlju, ali koliko sam upoznat, ukoliko se napravi restore ne bi trebalo biti nikakvog sofvera tj. sav stari bi trebao biti obrisan.

Jel tako?
03.04.2011 | 20:25
e meni se ista stvar dogadjala s mojim 3GS...beskonacni loopovi i recoveryji...
Nema mu spasa po meni...maticna najvjerojatnije!
03.04.2011 | 20:38
Teško mi je prihvatiti da je matična tj. da je hardverski kvar. Nema nikakve logike. Pali normalno, u DFU ulazi normalno, recovery odradi normalno i sve verifikacije. Da je neki HW kvar, sumnjam da bi se tako manifestirao.
04.04.2011 | 00:36
Pronašao sam krivca! Proximity Light Sensor. Kada otpojim kabel 3 telefon boota normalno!
04.04.2011 | 02:18
trex13 kaže:
Pronašao sam krivca! Proximity Light Sensor. Kada otpojim kabel 3 telefon boota normalno!

mozes malo pojasnit?
04.04.2011 | 02:21
google objašnjava sve.
to je onaj senzor za svjetlost, iznad telefonskog zvučnika.
04.04.2011 | 03:14
Hackerivs kaže:
google objašnjava sve.

znam ali me zanima sta je tocno napravio
04.04.2011 | 03:17
pa koliko sam shvatio isti se pokvario i nije dopustio iphoneu da se upali.
04.04.2011 | 12:00
emjae kaže:
Hackerivs kaže:
google objašnjava sve.

znam ali me zanima sta je tocno napravio

Pa rekao sam. Otpojio sam kebel 3 koji je flat kabel od senzora blizine(zaključava tipkovnicu i valjda gasi LCD kada primaknete telefon uhu) i zvučnika(earpiece).
Jedna od te 2 stvari(ili sam kabel) je u kvaru i ne dozvoljava telefonu da se boota što je po meni ogroman propust inžinjera koji je dizajnirao, ali dobro...
Danas vadim to sve van i hoću točno vidjeti gdje je kvar makar cijeli novi sklop košta koji dolar.
Sada si zamislite koliko je telefona otišlo s pričom da je riknula matična a popravljeni su za 30kn i prodani kao ispravni... ccc...

UPDATE : Senzor blizine je u redu. Kvar je u zvucniku...
09.04.2011 | 21:58
Poštovanje dečki i cure. Novi sam na ovom forumu, a imam sličan problem gore navedenom, pa da ne otvaram novu temu. Malo ću odužiti da objasnim cijeli problem, pa ako mi netko može pomoći...
iPhone je 3g (kupljen prvog dana prodaje na Velesajmu). Koristilo ga žensko i u nekakvih 10 mjeseci uspjela razbit touch i audio jack (nije radila power tipka). Kako sam ja koristio BB, nagovorio sam i nju da joj u firmi uzmu novi BB, što su i napravili, a iPhone sam bacio u ormar. Prije par mjeseci me je počeo BB malo zezat, pa sam odlučio srediti iPhone (ugovor na VIPu mi istjeće za 7 mjeseci, pa da ne dajem veliku lovu sad za mob). Naručio sam dijelove preko eBay-a i sve popravio, restorao na 3.1.3 (baseband 05.12.01), jailbreak sa jailbrekme.com i unlock sa ultrasn0w. Sve je radilo par mjeseci dok nisam odlučio staviti 4.2.1. Napravio sam to sa snowbreezom bez podizanja basebanda i ponovno otključao sa ultrasn0w i tu počinju problemi. Nakon sat-dva se aparat sam ugasio, odnosno ničim izazvan "otišao" u DFU mod. Nakon par sati i nakon bezbroj pokušaja (ne odmah) uspijem ga ponovno upaliti, ali se situacija ponovno ponavlja. Dok je u toj fazi, ne mogu ga niti restorat, jer iTunesi na sredini restora izbacuju error 6. Napokon sam poslije hrpe pokušaja uspio vratit 3.1.3, ali je situacija ostala ista (i sa i bez JB). Pokušao sam stvar riješit sa iRecovery, iRebom i TinyUmbrellom, ali neuspješno. Mislim čak da telefon nije u recovery loopu, jer nemam ikonu kabla nego DFU mod. Kad upalim TinyUmbrellu i gledam što se događa kad držim obadvije tipke pritisnute, kišobran kaže da iz DFUa izađe na sekundu i opet se vrati. Jel moguće da je kvar u gore navedenom senzoru? Možda sam ga oštetio kod promjene toucha, ali se nameće pitanje kako je radilo par mjeseci i tek kod restora na 4.2.1 počeli problemi.
Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima i isprićavam zbog malo predugog posta, ali sam već pomalo frustriran.
09.04.2011 | 22:11
vrlo teška situacija.
no za početak probaj držati sleep i home tipku toliko dugo dok ti se ne pojavi itunes logo i onaj kabel.
to bi moglo biti, po podacima sa interneta, i do 90 sekundi neprekidnog držanja!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
10.04.2011 | 04:53
S obzirom da nikakav softwerski guru program ne pomaže, moguće je da je izvor problema baterija?

Ja sam svojevremeno imao sličan problem sa mojim 3G, ali sam ga uspješno izvukao iz tog mračnog loop-a ponovnim restoreom i to na 4.2.1.

Čak sam nakon toga bez problema bio instalirao Whited00r verziju iOS-a, ali od kad je VIP svojevoljno uredio konfiguraciju za internet, pa mi je potrošio cijeli bon od 50kn na VIPMEju, morao sam vratiti 4.2.1 zbog mogućnosti isključivanja prometa mobilnih podataka.
10.04.2011 | 10:42
Hvala. Jutros sam stisnuo obe tipke i vratio ga. Baš me zanima dokle će radit. Kažeš baterija? O tome sam razmišljao, jer kad je u tom loopu za pola dana isprazni bateriju. Kad sam preko eBay-a uzimao staklo uzeo sam i jednu bateriju za 0,99$ (1600mAh), ali se to bojim uopće stavit u njega. Kako radi 3G na 4.2.1 (WiFi, GPS,,,)?
10.04.2011 | 21:46
ako jailbreakaš mobitel, skini battery detective i provjeri si koliki ti je MAX-CAPACITY i DESIGNED CAPACITY.
po tome ćeš vidjeti trebaš li mijenjati bateriju. iako si sad već naručio, ali opet provjeri koliko stara još može ić pa da izvučeš maximalno iz nje koliko ide!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 40 minuta
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

EJc, robee, rusty, tino1, ZeljkoB, zoranowsky, Anonimci (265)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.07 Seconds

Provided by iJoomla SEO