09.04.2011 | 21:58
Poštovanje dečki i cure. Novi sam na ovom forumu, a imam sličan problem gore navedenom, pa da ne otvaram novu temu. Malo ću odužiti da objasnim cijeli problem, pa ako mi netko može pomoći...
iPhone je 3g (kupljen prvog dana prodaje na Velesajmu). Koristilo ga žensko i u nekakvih 10 mjeseci uspjela razbit touch i audio jack (nije radila power tipka). Kako sam ja koristio BB, nagovorio sam i nju da joj u firmi uzmu novi BB, što su i napravili, a iPhone sam bacio u ormar. Prije par mjeseci me je počeo BB malo zezat, pa sam odlučio srediti iPhone (ugovor na VIPu mi istjeće za 7 mjeseci, pa da ne dajem veliku lovu sad za mob). Naručio sam dijelove preko eBay-a i sve popravio, restorao na 3.1.3 (baseband 05.12.01), jailbreak sa jailbrekme.com i unlock sa ultrasn0w. Sve je radilo par mjeseci dok nisam odlučio staviti 4.2.1. Napravio sam to sa snowbreezom bez podizanja basebanda i ponovno otključao sa ultrasn0w i tu počinju problemi. Nakon sat-dva se aparat sam ugasio, odnosno ničim izazvan "otišao" u DFU mod. Nakon par sati i nakon bezbroj pokušaja (ne odmah) uspijem ga ponovno upaliti, ali se situacija ponovno ponavlja. Dok je u toj fazi, ne mogu ga niti restorat, jer iTunesi na sredini restora izbacuju error 6. Napokon sam poslije hrpe pokušaja uspio vratit 3.1.3, ali je situacija ostala ista (i sa i bez JB). Pokušao sam stvar riješit sa iRecovery, iRebom i TinyUmbrellom, ali neuspješno. Mislim čak da telefon nije u recovery loopu, jer nemam ikonu kabla nego DFU mod. Kad upalim TinyUmbrellu i gledam što se događa kad držim obadvije tipke pritisnute, kišobran kaže da iz DFUa izađe na sekundu i opet se vrati. Jel moguće da je kvar u gore navedenom senzoru? Možda sam ga oštetio kod promjene toucha, ali se nameće pitanje kako je radilo par mjeseci i tek kod restora na 4.2.1 počeli problemi.
Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima i isprićavam zbog malo predugog posta, ali sam već pomalo frustriran.