iOS 4.3, sva pitanja, jailbreak.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iOS 4.3, sva pitanja, jailbreak.

12.04.2011 | 00:30
www.iclarified.com
tamo potraži odgovarajući tutorijal (za jailbreak)
i da, f0recast ti dobro kaže, unlocka nema!
12.04.2011 | 01:38
Hackerivs kaže:
www.iclarified.com
tamo potraži odgovarajući tutorijal (za jailbreak)
i da, f0recast ti dobro kaže, unlocka nema!

Tnx!
Samo kaj mi to nije baš prevelika pomoć...
Pošto ne znam i dalje što da radim sa baseband-om... odnosno FW-om...
Dali updateat na najnoviji FW odnosno na 4.3.1? ili JB-ati na 4.3 bez fw-a? I što sa baseband-om nakon podizanja FW-a na 4.3.1?
I sa ćime na kraju JB-at... Redsnow ili Snowbreeze??
Može malo pomoći oko toga?
Tnx!
12.04.2011 | 01:43
možeš dignuti na 4.3.1.
baseband ostaje isti, ne možeš ga spustiti, a sa ovim updateom ga apple niti ne podiže. možda digne u 4.3.2. ali otom potom.
redsnow ili snowbreeze?
snowbreeze konzervira baseband, a pošto kod tebe nema šta konzervirat, uzmeš rednsnow, izabereš si u tutorijalu.
12.04.2011 | 01:46
Odnosno, stvar je u tome da je moj iPhone 4 unlockan samo za T-mobile! No, trenutno imam novo-kupljenu prepaid karticu od T-coma... te nju koristim...
No, rado bi htio da mogu i ostale SIM-ove koristiti od drugih operatera...
Dali ja trenutno uopće ikako mogu unlockati iPhone 4?
Što znači da najbolje onda sa RedSnow-om JB-at na 4.3.1. i čekati unlock? ili?
12.04.2011 | 01:51
nije unlockan na t-mobile nego je lockan na njega
za unlock ti je forecast rekao svoje, ja potvrdio, i ponovo pitaš? :/
moraš razlikovati unlock i JB, to nisu dvije iste stvari.
12.04.2011 | 02:15
Hackerivs kaže:
nije unlockan na t-mobile nego je lockan na njega
za unlock ti je forecast rekao svoje, ja potvrdio, i ponovo pitaš? :/
moraš razlikovati unlock i JB, to nisu dvije iste stvari.

Hehe, ma shvatil sam da...
Ali me zanimalo dali sa podizanjem FW-a na 4.3.1 podizem i baseband koji je moguće unlockati?
Ili se to trenutno uopće nemože?

Šta onda, najbolje JB-at i koristiti T-scum i iPhone na 4.1.3? i bok...
Jedino kaj su skupi ko vrag... koma... :/
12.04.2011 | 02:21
Dali bi ovaj Gevey za iPhone 4 riješio unlock problem?
cgi.ebay.com/Gevey-Turbo-Unlock-Sim-Card...b7535#ht_3236wt_1139
Mislim, cijena mu je OK...
Samo ne znam dali to stvarno funkcionira ili ne?
Tnx!
12.04.2011 | 02:33
podizanjem basebanda produljuje se i čekanje.
pa to ti i sama logika govori, da apple diže basebande i u njima krpa sigurnosne rupe.

ovo što si reko, jb-at i t-com na 4.3.1. je najbolje.

@ovaj gevey ti nisam spomenuo iz jednog lijepog razloga.
ne znam jesi li čitao opis aukcije, ali tamo ti lijepo piše:
"4.Dial Emergency number (112) and hung up within 2 seconds."
svaki put kad oćeš aktivirat karticu moraš zvat 112.
i osim toga, ovi ti ne šalju za hrvatsku (lol dolje u opisu pak piše da šalju, svašt)
12.04.2011 | 02:41
Hackerivs kaže:
podizanjem basebanda produljuje se i čekanje.
pa to ti i sama logika govori, da apple diže basebande i u njima krpa sigurnosne rupe.

ovo što si reko, jb-at i t-com na 4.3.1. je najbolje.

@ovaj gevey ti nisam spomenuo iz jednog lijepog razloga.
ne znam jesi li čitao opis aukcije, ali tamo ti lijepo piše:
"4.Dial Emergency number (112) and hung up within 2 seconds."
svaki put kad oćeš aktivirat karticu moraš zvat 112.
i osim toga, ovi ti ne šalju za hrvatsku (lol dolje u opisu pak piše da šalju, svašt)

A tak ću i napravit... JB-at na 4.3.1 i "uživat" u blagodatima T-scuma...
Nego... Ovo za "112" znam...
U kojem smislu misliš AKTIVIRAT? Svaki put kada zovem ili samo kada uključim iPhone? Ili kada ju prvi put umetnem? ili? :O Nije mi baš to jasno...
A kaj se tiče slanja u RH... Ima ih dosta koji šalju... To nije problem hehe
tnx!
12.04.2011 | 12:49
jedan dečko s mackorisnik foruma je uzeo navedenu karticu, i kaže da nakon sto se 2 dana mučio s aktivacijom da mu je ipak uspjelo ali ne po uputama Gevey-a nego je sam nekako otkrio i to na način da je preskočio to pozivanje 112 i samo aktivirao i deaktivirao airplane mode... Kaže i da karticu treba ponovo aktivirati samo ako gasis uredjaj ili ga reebotas, na respringu ostaje aktivna...
Već ima oglasa i po njuskalu, ako ti je ipak tele2 toliko jeftiniji mislim da vrijedi pokušati...
12.04.2011 | 12:54
Nakon restore-a na 4.3.1 i JB-a, kada bootam iPhone, upišem PIN, ne želi naći T-mobile mreži, samo pokazuje jednu crticu... I ništa se ne događa...
Što napraviti?!
EDIT: Dali je moguće da sam igubio unlock i na T-com sada? :O
12.04.2011 | 14:02
ako si sa snowbreezeom išao, onda nije ni čudno, to je poznat bug sa jednom crtom.
ubiti bug je samo u prikazu crtica, signala ima
12.04.2011 | 14:04
Hackerivs kaže:
ako si sa snowbreezeom išao, onda nije ni čudno, to je poznat bug sa jednom crtom.
ubiti bug je samo u prikazu crtica, signala ima

NISAM!
Sa RedSnow-om sam išao! I neće... Ništa... Ni zvat, ni naći T-com... NIŠTA! (((
Kaj da radim?!
Imaš Skype ili nekaj, da mi pomogneš ako znaš? Tnx!
12.04.2011 | 14:06
u cydiji instaliraj ulrasn0w i rebootaj mobitel.
i nauči, ne postoji unlock NA NEŠTO, postoji samo lock NA NEŠTO i unlock.
12.04.2011 | 14:07
Hackerivs kaže:
u cydiji instaliraj ulrasn0w i rebootaj mobitel.
i nauči, ne postoji unlock NA NEŠTO, postoji samo lock NA NEŠTO i unlock.

Da, ali što ću postići sa UltraSnow-om? Kada mi je baseband 04.10.01?
Ili bez ozbira na to mi treba UltraSnow?!
12.04.2011 | 14:10
umjesto da prestaneš pitat suvišna pitanja kako bi bilo da napraviš to šta sam ti reko?
12.04.2011 | 14:12
Hackerivs kaže:
umjesto da prestaneš pitat suvišna pitanja kako bi bilo da napraviš to šta sam ti reko?

Hehe, evo, Ultrasnow se instalirava i reboota se iPhone...
12.04.2011 | 14:14
Ništa... Neće i dalje... I kada hoću otiću u settings pod Network, zblokaju se Settingsi i nemrem se vratit u njih, nego moram rebootat...
Kaj da ponovno restoram cijeli iPhone sa 4.3.1? ili?
12.04.2011 | 14:20
ne znam, čudna situacija..
12.04.2011 | 14:21
Hackerivs kaže:
ne znam, čudna situacija..

Da... Vrlo...
Dali bi mi pomoglo da nekako restoram natrag na 4.3? ili je to nemoguće?
Kaj da sad radim?
12.04.2011 | 14:32
Eto...
Riješio problem tako da sam RESTORE-ao na 4.3.1 i sada sve radi...
Ali nema JB-a...
No, morao sam spojiti iPhone nakon restore-a da mi pokrene SIM, odnosno da ju učita...
No, u postupku kod JB-a nisam to napravio, nego sam odmah išao JB-ati...
Dali je to možda bio problem?
Ili? hm...
12.04.2011 | 14:50
JB-ao sada... I sve radi normalno...
Očito da je onaj dio nakon iTunes restore-a bio važan...
Znaći, nakon restore-a treba isključiti iPhone sa USB-a > upisati PIN > vratiti iPhone na USB (spojiti na iTunes) > te tek onda JB-ati!
Očito da je to bio problem... lol...
Tnx na pomoći!!!
12.04.2011 | 20:33
cutyoursim.com/

ovi navodno nude upis IMEI-a u apple whitelist i iPhone je trajno otključan. usluga košta 170$ ali mi nekak drži vodu u ovim svim scum site-ovima. Neznam....čekam žrtvu... )
12.04.2011 | 21:03
@ miomika

Legit su. Najednom su poceli i drugi nuditi takav nacin unlocka. Znaci bez obzira koja mreza, gdje je kupljen - moze se otkljucati na taj naci da se IMEI doda u whitelist i otkljuca - ALI (damnit, uvijek ima ali...) izgleda da im tu uslugu nudi neki "inside man" koji ima pristup Apple-ovoj IMEI databazi, a dok skuze tko je postoji mogucnost da blacklistaju/re-lockaju IMEI-e svih onih koji su kupili takav unlock.

Cak su i ovi iz CutYourSim-a sami potvrdili na twitteru:

"but I can't guarantee they will re-lock it or not. Sorry, but this is my honest answer."
http://twitter.com/CutYourSim

Ukratko platis $170 i poslje strepis dal ce te re-lockat il ne...
12.04.2011 | 21:27
Ugh... Koja lijep zarada na iPhone-u... Koma... :/
Ali nije mi jasno, zašto ne unlockaju sve iPhone... Uostalom, trebali bi to raditi baš zato, da i drugi mogu koristiti iPhone bez obzira na ostale mreže...
Čemu konkurencija i ograničavanje?
Mislim, Android trenutno samo raste zbog donekle pametnije izvedbe OS-a... A da trenutno ima kvalitetnih aplikacija, i nema!
Zato sam trenutno i dalje na iPhone-u, samo zbog aplikacija... Jer gledajući iskreno, koliko je sada smartphone-a izašlo a da su hardverski 10000 puta bolji od iPhone-a... em sada dolaze dvo-procesorski uređaji sa brutalnom grafom
Umjesto da barem poduzmu tu stvar da unlockaju fino na sve mreže i bok... I ne ser* toliko oko toga, oni ograničavaju stvari koje su NORMALNE! lol
No, naravno, svi znamo, to je politika Apple-a i AT&T-a i sl. bogova on de'Amerika continent...

Držim fige da naši Bogovi DevTeam-a otkriju kako otključati ostale baseband-ove... A do onda - we can only pray to them!
22.04.2011 | 14:39
Vidim da je tu tema o iOS-u 4.3, pa me zanima:
1. Kakva su iskustva s iOS 4.3.2, jel tko updateao na to, ima li neke razlike?
2. Trenutno sam na iOS 4.2.1 i zanima me isplatili se update na 4.3.2?
Update-ao bi naviše zbog 2 stvari navodno prilicno bržeg Safarija i WiFi hotspot opcije
koja mi se cini prakticnija (i energetski ucinkovitija) nego kad to radim putem bluetootha.
Isto tako me zanima jel korištenje mobitela nešto fluidnije i brže u odnosu na 4.2.1 ili
možda sporije?
3. Našao sam neke informacija da 4.3.1 prilicno više troši bateriju. Navodno je s 4.3.2 i taj
problem riješen. Jel postoji i dalje problem kod nekoga?
4. Mobitel (iPhone 4) mi je jb-an s greenpois0n-om i putem njega sam instalirao neke aplikacije
tipa bite SMS, Activator i slicne pa me zanima jel mi se sve one brišu? I mogu li ih vratiti
na mob putem iTunesa ako ih imam na kompu?
5. Koristio sam TinyUmbrella-u i spremio SHSH, znaci li to da mogu bez problema preci na
najnoviji iOS pa makar on sadržao i noviji baseband?

Znam da je ovo puno pitanja odjednom, ali ako tko ima volje, neka odgovori, bio bih mu zahvalan.
Možda da pokrenem novu temu s ovim pitanjima?
22.04.2011 | 15:45
1. Safari je brzi (u odnosu na 4.2.1 i nize verzije). ostalo isto! barem ja nisam uocio neka ubrzanja!

2. Hotspot je super, pogotovo ako imas ipad bez 3Ga ili sl, ali sto se tice energetske ucinkovitosti, znaj da ubija bateriju i lagano se grije!

3. baterija se vratila na starno istina (u mom iskustvu)!

4. sve aplikacije koje si instalirao kroz cydiju ces izgubiti nakon updatanja iOSa na 4.3.2.
iTunes ne pohranjuje takve aplikacije i nakon dizanja na novu verziju morat ces ponovno uraditi JB i instalirati aplikacije koje si imao! imas u cydiji i neke aplikacije koje rade backup svih stvari koje si instalirao preko cydije, ali ne pamtim imena tih aplikacija! malo guglanja i brzo ces naci!

5. to sto imas spremljen SHSH omogucuje ti da se eventualno vracas na starije verzije i sl. ako ti je unlock bitan, prvo se informiraj malo i koji je baseband podrzan (ako uopce je neki od ovih novijih). srecom ne moram se vise sa time zamarati, pa ne znam sta je aktualno
22.04.2011 | 18:16
Hvala na odgovoru!

Po ovome ispada da mi je dobro preci na noviju verziju jer jailbreak za ovu postoji.
Dobivam nekoliko novih zgodnih stvari i malo ubrzanje, a ne gubim ništa kolko sam shvatio.

5.SHSH ako je spremljen omogucuje da se zadrzi isti baseband, tj da se vrati na njega ukoliko
isti kasnije omogucuje otkljucavanje mobitela, zar ne?
Nije mi to trenutno bitno jer sam na pretplati kod t-mobilea, ali ipak možda bi kroz pola godine
il više mjenjao mrežu pa za svaki slucaj planiram spremat stari SHSH ako mi putem toga bude
moguce otkljucavanje.
22.04.2011 | 18:41
@Cvitko- Imam sličnu situaciju, neki dan ga digao u T-comu s 4.3. Isto sam na pretplati još preko godinu dana. Ovog sam platio oko 4700 kn na rate i imam , čini mi se pravo na otključanog. Trenutno mi netreba otključan, ali za koji mjesec idem u inozemstvo i dobro bi mi došao otključan, jer roaming pojede deseterostruko više od prepaid kartice. T-com se pravi "nevješt", da ne upotrijebim adekvatniji izraz. Ponovno ću ih kontaktirati drugi tjedan, da vidim šta se događa.
22.04.2011 | 22:11
jzelko kaže:
@Cvitko- Imam sličnu situaciju, neki dan ga digao u T-comu s 4.3. Isto sam na pretplati još preko godinu dana. Ovog sam platio oko 4700 kn na rate i imam , čini mi se pravo na otključanog. Trenutno mi netreba otključan, ali za koji mjesec idem u inozemstvo i dobro bi mi došao otključan, jer roaming pojede deseterostruko više od prepaid kartice. T-com se pravi "nevješt", da ne upotrijebim adekvatniji izraz. Ponovno ću ih kontaktirati drugi tjedan, da vidim šta se događa.

A jeli postoje nekakve šanse da T-com napravi unlock iPhone-a 4 ako ih se to zatraži? I kako ga oni rade, putem IMEI-a, dali im treba iPhone fizički ili? Se zna išta o tome?
Tnx!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 7 minuta
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BigMac, EJc, Ender, robee, rusty, tino1, ZeljkoB, Anonimci (222)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO