06.05.2011 | 10:50
York, u pravu si, možemo mi sada filozofirati o flashu, ali činjenica jest da je flash-a još puno na webu, a i bit će ga sigurno još neko vrijeme. Na žalost Apple ne dozvoljava implementaciju flasha u aplikacije za iOS pa svako drugo rješenje koje se pojavi ima puno problema koje mora riješiti da bi to kako tako funkcioniralo.
Puffin browser je po tom pitanju izgleda najdalje dogurao, barem prema ovome što sam do sada isprobao i vidio, ali na žalost s obzirom da moraju hvatati krivine zbog osnovnog ograničenja, a to je nema flasha na iOS, radi sporo sa puno trzanja, a i zvuk je najčešće maknut iz prijenosa.
Kada sam se ja odlučio za iPad znao sam za to ograničenje, ali kako mi surfanje ne ovisi o flashu nisam ni pomišljao o nekom drugom tabletu. Kome je pak flash potreban jer mu je posao vezan uz njega, mislim da bi ipak trebao razmisliti o nekom drugom tabletu s podrškom za flash jer činjenica je da iOS nikad neće s flashom biti u dobrim odnosima bez obzira koliko se programeri trudili da zaobiđu to ograničenje. Jednostavno nema bolje podrške za flash od nativne podrške, a takve kod iOS nema i za sada neće ni biti.