iphone address problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iphone address problem

10.05.2011 | 23:19
Pozdrav

Ja sam iz Sarajeva i imam besplatan account na iTunesu i apple store-u. Kada sam pravio account pisao sam none na credit card bar-u i posto ne mogu odabrati nikakvu drugu drzavu osim USA odabrao sam nasumicno neke informacije. Medjutim sada kad hocu da uradim update ili da skinem neke nove aplikacije on mi trazi da upisem validnu adresu. Dal mi neko moze pomoci ?? pozdrav
10.05.2011 | 23:26
moraš promijeniti državu i staviti adresu istu kao što je prijavljena na banci koja je izdala karticu, inače ništa.
10.05.2011 | 23:31
ali ja sam u opciji payment izabrao none, znaci nemam kreditne kartice. a ne mogu da nadjem gdje da promjenim drzavu. pokazuje mi samo Usa i njihove savezne drzave
  • Sank
  • Moderator
  • 221
10.05.2011 | 23:36
Nema veze samo kreditna kartica, ima veze i da je neka adresa, ali ne da je baš bezveze. Najbolje da vidiš ovo rješenje:

www.cultofmac.com/get-a-u-s-itunes-accou...e-world-how-to/43040

Nisam probao, ali čovjek tvrdi da radi, pa javi ako je ok.
11.05.2011 | 00:09
Ma ja sam ovako napravio account. Na ovom koraku gdje pokazuje da samo treba izabrati "none" moraju se popuniti i dole ovi podaci. A to su upravo ti podaci koji meni prave problem. Hvala, dal ima neko drugo rjesenje ?
11.05.2011 | 00:26
to je samo dok se otvara račun.
ako želiš staviti novu adresu mora se upariti kartica nova.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
11.05.2011 | 01:40
Mislim da ne možeš baš samo tako izmislit neku adresu. Možda baš ne provjeravaju sve detalje, ali... Evo možda će ti pomoći ovaj link:

hr.fakenamegenerator.com/gen-random-us-us.php

Koristi realne gradove sa poštanskim brojevima pa čak i nazive ulica jedino random generira kućni broj, no to sigurno ne provjeravaju pa probaj ispraviti.
11.05.2011 | 02:30
kontroliraju grad i poštanski broj i ta adresa mora biti istovjetna onoj na kartici!
11.05.2011 | 09:25
Kakvoj kartici? Rekao je da NEMA karticu. Ja sam otvorio jedan u u UK i moraš imato točnu adresu, broj, poštanski broj grada i grad, neki broj telefona iz tog grada (to sve na Google Mapsu možeš iskopati) i valjanu e-mail adresu (opet možeš otvoriti neku na hotmailu jer hotmail ne traži za potvrdu neku valjanu e-mail adresu). Mora raditi. Tako možeš kupovati samo appove koje su besplatni.
11.05.2011 | 12:56
Ja imam US iTunes račun. Jedino što je bitno je da je adresa stvarna. Znači kako ti je žabac napisao, nađi na mapsu bilo koju stvarnu ulicu, kučni broj, poštanski broj i ime grada. To je sve. Radi sigurno.
11.05.2011 | 13:58
stojim iza svojih riječi.
jedno je dok prilikom OTVARANJA računa staviš da nemaš karticu, tada će prihvatit svaku adresu.
kasnije, ako se ta adresa hoće promijeniti u neku drugu, ona mora odgovarati onoj s kreditne kartice.
11.05.2011 | 16:43
Pokusavao sam kucati adrese sa google mapsa, cak sam i ovaj link koji mi je Sank dao koristio kao podatke itd al i dalje isto pise .. stvarno ne znam sta ciniti
11.05.2011 | 16:56
ja sam ti rekao što činiti.
stavi svoju kreditnu karticu i stvarnu adresu i sve će ti proraditi. poslije toga možeš opet izbrisati karticu.
u suprotnom novi account.
11.05.2011 | 22:40
Ljudi svi računi do neki dan bez obzira na kartice ili krive podatke su funkcionirali bez ikakvog problema -bar kod mene već neke 3 godine i to na 4 računa no od jučer neki fak ne radi -nadam se da je problem samo kod računa u serveru za američko područje naime imam račun na Austrijskom području sa nekom gotovinom u reedemu tako da on funkcionira bez problema i mogu skidati sve free stvari dok sa američkog računa trenutno ne ide-ispravite me ako griješim no to je slučaj kod mene-mislio sam prvo naime da sam nešto zeznuo u postavkama ali sad vidim i da kod drugih ne funkcionira!!
12.05.2011 | 00:27
Ja imam US fake acc i od sinoc mi javlja istu gresku

Sreca pa ne instaliram puno preko AppStore
  • Sank
  • Moderator
  • 221
12.05.2011 | 01:31
Pa čini se da je onda došao kraj lažnim korisničkim računima. Stvarno šteta. Ja ga doduše nisam imao, ali nekima je to bio jedini način da uživaju barem djelomično u blagodatima iTunesa.

Nadam se da je to ipak samo privremeno i da se radi o čisto tehničkim problemima.
12.05.2011 | 11:02
Isto imam fake US account, kupujem preko Gift Cardova i nemam prijavljenu kreditnu karticu. Svi podaci su stvarni tj. uzeti od nekog restorana koji se nalazi u stambeno-poslovnoj zgradi. Prije par dana je iTunes počeo javljati istu grešku.

Za adresu sam imao upisanu ulicu i broj, a polje za drugu adresu sam bio ostavio prazno. Nakon javljanja greške sam probao za drugu adresu upisati razmak i duplirati prvu adresu. Nije pomoglo. Onda sam upisao ime druge ulice koja se sječe sa prvom tako da sam dobio raskrižje i od tada sve radi uredno.

Prema tome, uz uvjet da adresa stvarno postoji, oba polja adrese moraju biti popunjena (vidi sliku).

Address.png
12.05.2011 | 11:23
Kod mene radi normalno.

Probao sam skinuti free aplikaciju, izbacio mi je grešku sa adresom i da provjerim svoj billing info.
Pod billing opcijama, u prozoru kao na slici gore koju je postavio Goc98, samo sam obrisao ulicu i upisao ju ponovno sa početnim velikim slovima jer je do sada bilo napisano sve malim slovima.
Pritisnuo done i aplikacija se skinula i radi account normalno.
US account, naravno.
12.05.2011 | 17:53
Za sve koji imaju "kreativnih" problema sa pronalaženjem valjane adrese, mogu isprobati ovaj generator.
12.05.2011 | 18:12
Samo se javim da mi je Goc98 uspjesno rjesio problem. UStvari ovo krizanje ulica izgleda da je upalilo, i da je mozda to bio problem u svakom slucaju Goc mi je posla dvije ulice koje se krizaju s tim da sam promjenio broj telefona za nekoliko cifri. Hvala svima koji su pokusali pomoc, nadam se da ce i drugima biti od koristi ova tema. Pozdrav
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 30 minuta
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

EJc, Ender, mihovilbilic, robee, rusty, ZeljkoB, Anonimci (271)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.39 Seconds

Provided by iJoomla SEO