WWDC 2011
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

WWDC 2011

05.06.2011 | 23:47
Evo posto sam veliki fan appla... pa me zanima dal ima koji live ili nesto slicno da pogledam?

Unapred hvala
06.06.2011 | 00:02
Sutra će biti 5-6 jačih siteova koji će davati live izvješće. Kasnije navečer, obično 4-5 sati nakon Keynotea bude objavljeni i webcast cijelog događanja.
06.06.2011 | 19:19
dpasaric kaže:
Sutra će biti 5-6 jačih siteova koji će davati live izvješće. Kasnije navečer, obično 4-5 sati nakon Keynotea bude objavljeni i webcast cijelog događanja.

Davore, aj nabaci koji link za prijenos wwdca...
07.06.2011 | 14:27
Nitko ne piše, pa ću ja. Iskreno, sve što sam očekivao je i izašlo, stavio sam na ipad betu ios5 čisto zbog prilagodbe svoje aplikaciju i mogu reći da sam veoma zadovoljan viđenim, notifikacije, pa čak i imessage na ipad sa ostalim uređajima radi, na iphone još uvijek neće jer mi treba zbog posla, pa se traži stablinosti, od ostalih stvari što se tiče lion-a, isto tako, sve super sve pet, neće mi biti žao dati tih 30dolara za upgrejd, nadam se da će biti clean instalacije, tako da ne moram prvo dizati snow pa onda lion.
07.06.2011 | 15:42
Mene zanima samo jedna stvar, na koju ne mogu naći odgovor. Naime, što se događa s MobileMe Gallery? Hoće li postojati na iCloudu ili je nakon 30.06.2012. nema više? Jel netko zna nešto o tome?
07.06.2011 | 15:43
Kako bi ikome uopće moglo biti žao dati 150 kn kada su za Mac potrošili četveroznamenkaste iznose. Od ovogodišnjeg WWDC-a sam očekivao stvarno puno, ali Apple je uspio nadjačati sva moja očekivanja. Zbilja su se potrudili, pazili su na najmanje sitnice i iznenađen sam da je toliko toga potpuno besplatno. Zahvalan sam što konačno mogu reći zbogom SMS-ovima. Skype je već zamijenio pozive, a sada još samo preostaje da naši najdraži mobilni operateri ukinu bezobrazna ograničenja brzine podatkovnog prometa.
07.06.2011 | 16:22
koliko vam malo treba da budete zadovoljni.kad bi steve izasao na binu i rekao dobar dan, vi bi pljeskali. niko se ne pita zasto ove godine nema novog iPhone-a. Svaki drugi fabrikant ih izbacuje cesce i sa vise modela, a apple kasni sa jedinim modelom.
i kao sto sam procitao na drugim forumima, malo su ideja za ios 5 pokupili od drugih platformi, tako da ce biti opet tuzbi i protiv tuzbi.
07.06.2011 | 16:49
Ma apple moze kasniti koliko god hoce ako zaraduje toliko love koje ovi ostali nece ni sa jednim modelom kroz 2 godine.
Sto se tice ios5, dnevno oni imaju 10ak tuzbi, sto im znaci jos par njih
07.06.2011 | 17:03
ma sto je neko vise bezobrazniji ljudi ga sve vise gotive,naucno dokazano.
07.06.2011 | 20:53
scarface32 kaže:

i kao sto sam procitao na drugim forumima, malo su ideja za ios 5 pokupili od drugih platformi, tako da ce biti opet tuzbi i protiv tuzbi.

Ni prvi ni zadnji put. Stalno se bune da Microsoft krade njihove ideje, a njihove najrevolucionarnije ideje nisu bile njihove.

Ali korisnicima to nije važno. Najgore što se može dogoditi je da Apple plati nekakvu vansudsku nagodbu. A barem novca imaju.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
07.06.2011 | 20:59
Neću tvrditi da Apple ne koristi ideje onih drugih, premda se uvijek pitam da li su zapravo to drugi izmislili ili su samo ideju brže bolje izbacili na tržište čim su doznali na čemu Apple radi?

Činjenica je ipak, da bez obzira da li je ideja nastala u Appleu ili negdje drugdje, najčešće ju Apple realizira upravo onako kako treba.

Ne smijemo zaboraviti da Apple ima jednu veliku prednost pred drugim proizvođačima hardwera i softwera, a to je ta što Apple radi SVE svoje i hardware i software te mu nije teško sve to lijepo uskladiti i dovesti do savršenstva.

Već sam više puta naglašavao da je ta takozvana Appleova zatvorenost zapravo njegova najveća prednost, jer nema toliko raznolikog hardwera i onda loše napisanog softwera koji smanjuje stabilnost platforme.

Dok se još uvijek 3GS prodaje dobro, a i tek izašla bijela verzija iPhoena 4 nema razloga za izdavanje novijeg hardwarea. Pored toga iOS 5 izlazi tek najesen, a do tada ima vremena da se napravi novi iPhone koji će siguran sam ponovo svih iznenaditi. Apple jednostavno sada nema potrebe žuriti jer nema nikog ko im je ni do kičice, a kad nešto možeš raditi smireno i sa dovoljno vremena onda opet možeš napraviti ono neponovljivo

Apple rulez
07.06.2011 | 21:42
Malo mi se cini da baterija opet brze se trosi na ovoj iOS 5 beti
08.06.2011 | 10:56
scarface32 kaže:
ma sto je neko vise bezobrazniji ljudi ga sve vise gotive,naucno dokazano.

i eto, sve dođe na svoje www.macrumors.com/2011/06/07/apple-will-...y-to-mobileme-users/
08.06.2011 | 11:31
sank , kako mislis da radi sve svoje hardware?
  • Dijete
  • Posjetitelj
08.06.2011 | 12:08
scarface32 kaže:
sank , kako mislis da radi sve svoje hardware?

krivo se izrazio, vjerujem da je htio rec da kontrolira što ide unutra..

prošla su vremena kad su sve sami proizvodili.. a sumnjam da će se ikada ponoviti..
08.06.2011 | 12:41
Sank kaže:
Neću tvrditi da Apple ne koristi ideje onih drugih, premda se uvijek pitam da li su zapravo to drugi izmislili ili su samo ideju brže bolje izbacili na tržište čim su doznali na čemu Apple radi?

Najpoznatiju "posuđenu" ideju su prvi izbacili na tržište. GUI.
08.06.2011 | 17:01
pa dobro i HP kontrolise sta ide unutre(barem kad dodje fabricki upakovan) ali kasnije sam mozes dogradjivati.Apple je od ove godine i tu uveo kontrolu, i vise se nista ne moze u kucnoj radinosti dodati,za sve moras u njihov servis a to kosta pravo puno novca.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
08.06.2011 | 19:21
Kad sam napisao da sami rade svoj hardware naravno da sam mislio samo na to da biraju komponente i stvaraju skladna računala za koja je onda lako napisati kvalitetan software.

Scarface32, govoriš istinu, HP zaista radi dobra računala i ja sam imao prilike raditi na nekim od njihovih gotovih konfiguracija i imam samo pozitivna iskustva, naročito sa Windowsima 7. Problemi mogu nastati kad se netko odluči u tako kvalitetno složeno računalo dodati neku komponentu jeftine i upitne kavkoće.

Apple baš zbog toga ograničava svoje korisnike da od kvalitetnog računala sa nekvalitetnim i jeftinim dodacima naprave problem. Dijete me je ispravno razumio - Apple ograničava raznolikost hardwarea i pokušava birati kvalitetu, premda to nije uvijek lako s obzirom da su primorani koristiti komponente drugih proizvođača koji su često spremni žrtvovati kvalitetu za kvantitetu i profit.

U početku sam se bojao iMaca jer mi se činio kao zatvoren sustav u koji neću moći ništa dodati po svojim željama, ali sada nakon više od pola godine druženja shvaćam da mi takva mogućnost niti ne treba. To je kompletno računalo kojem baš ništa ne nedostaje, a meni potreban veći diskovni prostor sam kvalitetno riješio jednim FireWire vanjskim diskom.

Što je najvažnije, u ovih nešto više od pola godine, na samo održavanje računala potrošio sam 2 minuta za postavljanje Time Machinea i to je to Neusporedivo manje nego na PC.

Što se tiče ideja, nije Apple izmislio niti tablet računala. Ta se ideja rodila još davno i pojavlia se u poznatoj seriji Zvjezdane Staze, ali su oni tu ideju prvi uspjeli realizirati onako kako treba, što se uostalom i vidi iz broja prodanih iPada.

Jasno je da ideja sama po sebi nije dovoljna, važan je i trenutak i način realizacije, a Apple je do sada uglavnom uvijek imao u tome najviše uspjeha, premda je bilo i neuspjeha kao npr. Newton
08.06.2011 | 23:46
Najljepši dio WWDC je negdje u 54-55 minuti kada se na iPadu za demonstraciju tabova na Safariu može vidjeti veliki naslov "Croatia - the perfect summer destination"
09.06.2011 | 21:44
ping kaže:
Najljepši dio WWDC je negdje u 54-55 minuti kada se na iPadu za demonstraciju tabova na Safariu može vidjeti veliki naslov "Croatia - the perfect summer destination"

Vjerujem da nisam jedini koji je to previdio, pa opet pogledao Keynote zbog toga
Zato za lijene, evo screenshot
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 36 minuta
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

EJc, Ender, robee, ZeljkoB, Anonimci (292)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO