iPhone 4 promjena IMEI-a??
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4 promjena IMEI-a??

11.06.2011 | 14:15
Pozdrav svima, novi sam na forumu i Apple `vodama`, oduševljen sam većinom Apple-ovih proizvoda i samo mogu reći: zbogom Symbianu, Androidu i Windowsima.

Trenutno me zanima dali se može na iPhoneu 4 isključit ili promijenit IMEI??
11.06.2011 | 14:37
Ne moze.
11.06.2011 | 18:32
evo ti odusevljenosti....prvo pa musko:laugh:
11.06.2011 | 21:16
To je k'o da ti promjeniš datum rođenja! LOL
11.06.2011 | 21:29
Mozes softverski na starijem modelu, ali ne i na iPhone 4.
11.06.2011 | 23:46
Pa nije valjda da zelis mjenjati IMEI radi toga jer je telefon ukraden pa se bojis da ga policija pronadze po imei-u?
12.06.2011 | 00:02
Nisi daleko od istine, jedan kolega sa faksa prodaje ukraden iPhone 4 za zbilja sitne novce... nisam imao namjeru ga kupovat, jer sranja sa policijom mi zbilja netrebaju, ali čisto iz znatiželje me zanimalo dali je moguće imat iPhone 4 za par-sto kuna
12.06.2011 | 08:27
Bjezi od toga i mirno spavaj...
12.06.2011 | 11:38
Pa nije bas moralno (niti legalno) kupovati ukradene stvari

Vecina vlasnika koji izgube mobitel ce otici na policiju i reci da im ga je netko ukrao, bez obzira sto su ga svojom nemarnoscu izgubili/zaboravili/ostavili negdje...

Onda policija obavijesti mobilne operatere koji dostave ispis poziva prema IMEI broju uredjaja. Od tada, samo je pitanje dana kada ce ti policijska patrola pokucati na vrata i odnijeti taj mob. Ovo se odnosi na skuplje mobitele (preko 1000kn), iPhone tu def spada.

Ako ti vec jeftino (par sto kn) nude iPhone koji je "pronadjen", jedina opcija da ga koristis je da ga zamijenis sa nekim iz inozemstva, koji ima takav slican blokiran ili markiran u svojoj zemlji. Googlaj malo "swap iphone" pa ces vidjeti o cemu pricam.

Ili da ga nesmetano koristis za sve ostalo, osim za telefoniranje.

Ipak, moj savjet ti je da zaboravis tu cijelu operaciju, jer jednom ako nadju tudji mobitel kod tebe, cesto ce ti policija kucati na vrata.

A to sigurno ne zelis
  • Sank
  • Moderator
  • 221
12.06.2011 | 12:24
Ja bih ga otkupio za tu malu paru i onda potražio pravog vlasnika i vratio mu ga. Vjerojatno bih time stekao novog prijatelja.
12.06.2011 | 12:54
@ Sank, ne mora biti. Ako pravi vlasnik ima sumnju i prijavi "nalaznika", mogao bi imati ono što je drlovrić napisao, povremene posjete policije. Koji put poštenje može biti kontraproduktivno.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
12.06.2011 | 13:41
@jzelko, nisam kužio što ne mora biti? Pa odmah poslije otkupa odnio bih ga do T-Com centra ili VIP-a i preko IMEI uz njihovu pomoć pronašao pravog vlasnika, nazvao ga i rekao da ga njegov uređaj čeka tu i tu.

Mislim da poštenje nije nikad kontraproduktivno ako je iskreno, a i nagrada uopće nije bitna niti potrebna. Radeći dobra djela činimo svijet koji nas okružuje ljepšim i ugodnijim i to je najbolja nagrada
12.06.2011 | 14:10
Govorio sam o našem svijetu, ne o idealnom. Tražili bi te podatke, pa bi se moglo dogoditi da te "greškom" stave u krivu grupu. Za poštenje s tvoje strane nemam primjedbi, ali već sam imao iskustva s poznatima, koji su zbog sličnog postupka došli ni krivi ni dužni na krivu listu. Ne mora biti, ali postoji mogućnost. Ovisi o sreći.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
12.06.2011 | 14:23
jzelko jasno mi je na što si mislio. Istina je da se sve to može na kraju pretvoriti u noćnu moru, na žalost. No, samo da napomenem da ja ne živim u oblacima i znam da svijet oko mene nije idealan, ali baš zato smatram da je ok biti pošten, pa makar se to nekad vratilo drekom...
12.06.2011 | 14:28
Kao što rekoh nisam imao namjeru kupovat taj mobitel, svaka čast poštenju, ali da ja platim par-stotinjak kuna iz svog đepa i da vratim mobitel nekome tko možda neće ni reć hvala, nebi baš!!

Zanimalo me samo dali je moguće promjenit IMEI, kao što se na Symbianu može!!
12.06.2011 | 19:41
Chivas kaže:
Kao što rekoh nisam imao namjeru kupovat taj mobitel, svaka čast poštenju, ali da ja platim par-stotinjak kuna iz svog đepa i da vratim mobitel nekome tko možda neće ni reć hvala, nebi baš!!

Onda nagovori poznanika da to napravi umjesto tebe - možda dobije nagradu i vuk sit, a koza cijela.
Ako neće, prijavi ga murji, jer nije zaslužio bolje smeće lopovsko
12.06.2011 | 20:15
Zalosno je na ovom forumu uopce pricati o ukradenim stvarima i na ovakva pitanja se ne trebamo ni osvrtati niti odgovarat i molio bih da se ubuduce tako i postavimo,jer svi trebamo suosjecati sa ljudima koji nesto izgube a ne ovu drugu stranu savjetovati kako to da iskoriste u svoju korist...
12.06.2011 | 21:33
Zašto bi trebali suosjećati? Nemarnost ili prevara.

1. "Zbog nečije nemarnosti? Možda je lik koji je izgubio mob, liječnik?! Zaboravljiv, gubi stvari. Njebu sigurno ne bi išli na operaciju."
2. "Tip može prodati mob i onda prijaviti policiji da su mu ga ukrali. Da li je to krađa ili prevara ili nešto treće."

Ovo gore može i ne mora biti točno, ali je razmišljanje.

Doduše, baviti se problemom IMEI-a i njegovog mijenjanja, pada mi na pamet da netko hoće pokrenuti biznis, pa sad ispipava teren. Pozdav.
12.06.2011 | 22:34
potpisujem ovo.
1+ karma
12.06.2011 | 23:49
Kada sam ono pisao mislio sam na obicne,postene ljude koji izgube ili im ukradu npr. Iphone a ne na prevarante,jer ipak nisu svi muljatori i lopovi...mada ima nesto i u tome sto Zabac spominje ispitivanje terena...
13.06.2011 | 01:23
Nemojte bit čobani i seljačine, sigurno se nebi registrirao i predstavio pravim imenom da želim trgovat sa nečim ukradenim, takvi komentari jednostavno pokazuju koliko su ljudi plitki i takvima je svatko koga nepoznaju, lopov, ubojica ili terorist!! Živili
13.06.2011 | 12:03
Napisi ime i prezime, ja cu ga prijaviti, bez razmisljanja, ljudi kupuju stvari da bi ih netko drugi ukrao, mrs,gadite mi se.
13.06.2011 | 12:29
@Chivas

Stari bez ljutnje ali mislim da jedini ti ovdje ispadaš čobanin i seljačina, u najmanju ruku zato što si uopće okružen takvim ljudima koji prodaju nečije ukradene stvari, a još više zbog toga što se za takve iste "frendove" i raspituješ kako da još zametu trag nakon svoje prodaje.
13.06.2011 | 13:08
Kolega sa faksa neznači frend, bilo bi super kad bi mogao birat s kim ću ić na faks, i to čime se ljudi bave da bi privredili za život nije moja stvar, nemislim nikoga prijavit, ako on mirno spava i nema grižnju savijest - ja imam još manje. Žao mi je nekog tko je ostao bez mobitela (i to kakvog), al eto drugi put će pazit bolje na njega......

I evo još jednom... samo me zanimalo dali je moguće isključit IMEI, i neželim s nikim vodit moralne i političke razgovore, niti čitat savijete i osude ljudi za koje neznam tko su i čime se bave
13.06.2011 | 13:39
znaci chivas je coban i seljacina jer je okruzen ljudima koji prodaju ukradene stvari.. onda smo svi cobani i seljacine... cool
13.06.2011 | 13:45
Meni je ukralo iPhone4 s narančastim bumperom preko noći dok sam leža u bolničkoj postelji. Toliko o moralu lopova. I onda sam tražio može li se izmjeniti IMEI i našao sam način, tako da nisam dalje pila Policiju i Tmobile da ga traže.
13.06.2011 | 20:21
Vidim da se opet ide prema tamnoj strani.
Sama tema sugerira na ilegalnu rabotu. Zašto bi itko uopće mijenjao IMEI ako je telefon legalno nabavljen?
Ljudi rade i gore stvari da bi "preživjeli", a ne sitne krađe koje se nikad ne sankcioniraju.
13.06.2011 | 22:04
Na nekim mrezama postoji podatkovne tarife lockane samo na odredjenu skupinu telefona (sortiranih po IMEI) pa su ljudi koristili ZiPhone da promjene IMEI na svom iPhone da bi mogli koristiti i te tarife.

To je bio najcesci primjer konkretnog razloga promjene IMEI broja...
14.06.2012 | 09:51
Pozdrav ljudovi,

ja sam našao 3 mobitela subotom u gradu. Ima to već 5-6 godina. Svaki mobitel sam iste sekunde odnesao do konobara ili DJ koje je tada puštao mjuzu i rekao na razglas da je mob kod njega. Vlasnik se sva tri puta pojavio uzeo mob i otišao, niti hvala. Molim lijepo! Od toga dana sam rekao, ako nađem bilo što nema teorije da ću ikome vratiti. Mislite da bi vama netko vratiom mobitel kad bi ga izgubili, aha moš mislit. I ako mislite da da, onda se grdo varate!
Kupuj mob od lika, promjeni imei sa ZiPhone i prodaj ga za masne pare!
14.06.2012 | 10:03
ja sam našao mobitel prije par godina ispred jednog kafića u ZG. Potražim konobara da pitam jel netko tražio mob a on kaže ja ću ga vratiti, uzme ga i odmah ugasi! Meni sumnjivo, uzmem ga nazad malo grublje iz njegove ruke i odem. Imao je SIM lock pa nisam mogao nikoga nazvati iz imenika da tako dođem do vlasnika pa pravac u T-mobile. Ispričam priču i tražim da oni otključaju SIM pa da nekoga nazovemo. Joj, mi ne bi to smjeli, zašto, kako, i tako 10 minuta nagovaranja, razgovaranja i otključaju oni, nazovem nekoga, objasnim i kažu obavjestit će vlasnika da se nazove na mob. Drugi dan se našli u gradu i ja mu vratio mob...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?