3gs
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

3gs

29.06.2011 | 19:34
Imam iphone 3gs star godinu dana,kupljen vani u Apple shopu. Uredjaj nije "otkljucavan" jer je kao takav kupljen i moze koristiti bilo koji SIM u svijetu (ovo je provjereno u zadnjih godinu dana).U medjuvremenu je redovito vrsen "upgrade" putem iTunes-a i nikad nije bilo potrebno naknadno "otkljucavanje". Istovremeno se prilikom svakog upgradea radio i Jailbreak kako bi se mogla koristiti Cydia. Prije nekoliko dana telefon se jednostavno nije mogao pokrenuti, logo (jabuka) bi se pojavila i tako stajala. Pokusao sam spajanjem na iTunes uciniti reinstalaciju na tvornicke postavke i tada je ujedno instalirana zadnja verzija 4.3.3(8J2), ali se i dalje nije telefon ukljucivao vec bi se ponovo pojavio logo (jabuka) i tako stajao zamrznut. Na kompjuteru se moglo iscitati da je instalirana verzija 4.3.3 i serijski broj.
Telefon sam odnio na popravak u TOPEL servis i tamo su mi "vratili" telefon na nerziju 4.1.(8B117) te rekli da se ne moze podignuti na zadnju verziju 4.3.3 i da se vise ne moze koristiti GPS (sto sam se i sam uvjerio).Data podaci koji su pohranjeni u kompjuteru prilikom zadnjeg back-upa se ne mogu vratiti u telefon jer trenutno koristi stariju verziju. Unaprijed hvala svima koji imaju ideja kako ovo rijesiti.
29.06.2011 | 23:39
Po ovome sto si napisao cini mi se da su ti momci u servisu Sj....li mobitel i to trajno jer ako ti neradi GPS onda su ti ubacili iPad BB 06.15.00 a stim gubis garanciju i nikada vise nemozes uraditi downgrade BB na manju verziju.Ti mozes podici na 4.3.3 ali moras custom FW raditi i onda otkljucati mob
  • Sank
  • Moderator
  • 221
30.06.2011 | 00:57
Kakav je to servis koji vraća neispravan mobitel? Zar nije servis taj koji bi ga trebao popraviti tako da opet ispravno funkcionira u svakom pogledu?

Kao što ti je saint već predložio provjeri koji ti je modem firmware pa javi. Često je neispravan GPS povezan sa spomenutim bb 6.15.00.

Kad si radio reinstalaciju na 4.3.3 da li si odmah radio i restore podataka? Možda biš bio izbjegao dodatne komplikacije da si napravio restore iOSa, ali onda iPhone prijavio kao novi bez povratka podataka?
30.06.2011 | 10:18
Puno hvala Saint & Sank, oboje ste u pravu sta se tice modem firmware, sada je 06.15.00. Sta se tice garancije ona je istekla prije mjesec dana.
Kod reinstalacije sam uradio tocno kako si naveo Sank, posto sam napravio back-up telefon sam reinstalirao kao novi uredjaj ali se ni onda nije htio pokrenuti mada je u iTunesu bio prepoznat (sa serijskim brojem, FW 05.16.02 i verzijom 4.3.3). Tada sam ga dao na servis u Topel i oni su napravili ovo sta imam sad: samo kutija koja radi na 4.1 bez gps-a. Jos jednom puno hvala, izgleda da cu trebati opet otici do servisa zatraziti par odgovora.
pozdrav
30.06.2011 | 12:12
Konacno misljenje Topel servisa je da je software neispravan te da je jedino bilo moguce ponovno pokrenuti isti ako se instalira modem firmware 06.15.00 (ipod) pa na taj nacin "otkljucat" telefon na verziju 4.1. U ovom slucaju gps ne moze raditi a prema Topelu ne postoji druga opcija?!
Jos jednom hvala Saint i Sank. Pozdrav
30.06.2011 | 12:40
ovo je meni osobno vrlo skurilno objašnjenje kojima pokušavaju zataškati svoju krivicu.
"software neispravan" - moš si mislit!!
30.06.2011 | 14:14
S obzirom da se bavim sredjivanjem iPhone-a,odgovorno tvrdim da imas pravo da prijavis servis organima koji su zaduzeni za takve stvari u HR. U Bosni (odakle sam ja) to bas i nepije vode jer kod nas nema zvanicnih prodavnica ni servisa apple uredjaja. Ali u svakom slucaju ako i bude slicna situacija kao sa tobom ja uvijek objasnim koje su posljedice dizanja na iPad BB.Jer to je u jednu ruku unistavanje ispravnog iPhone-a. Ono sto je definitivno je da si odnio "pokvaren iphone" i dobio nazad jos vise pokvaren. Da je to slucajno 3G model mozda bi i mogao vratiti BB ali ovako na zalost nista.
30.06.2011 | 16:14
meni nije jasno koji ludi servis ide peglat 06.15 bb na iphone ako je isti tvornički otključan?!
30.06.2011 | 16:43
Danas svi hoce da uzmu pare na brzinu,cega sam se ja nagledao nebi vjerovali.
01.07.2011 | 12:04
Izgleda da sam skupo platio ovu skolu.Bar se iz mojeg slucaja moze nesto nauciti a to je da u Hrvatskoj postoji jedan Topel koji prodaje iphone (za Vip) a ne zna obaviti servis za isti mada uzimaju uredjaje na popravak. Da su znali sta rade valjda bi me upozorili na posljedice. Pozdrav
02.07.2011 | 02:30
ja ti preporučam prijavu inspekciji. vjerojatno time nećeš puno sebi pomoć, ali barem će oni dobiti po prstima!
24.07.2011 | 11:52
Mislim da je ovo odgovor na tvoje probleme

• Sank
  • Moderator
  • 221
24.07.2011 | 17:46
Krivo misliš. Ajd sad još jednom dobro pogledaj video i pročitaj ovaj forum. Jednom kad se iPhone 3GS sj..e sa bb 6.15.00 nema mu više spasa, a GPS ostaje zauvijek sj...n. Većina iPhonea jest i sj....a jer korisnici nisu pažljivo čitali ili gledali upute, a u ovom specifičnom slučaju jest servis napavio očiti za..b.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 7 minuta
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.03 Seconds

Provided by iJoomla SEO