Ne mogu napraviti RESTORE
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ne mogu napraviti RESTORE

04.07.2011 | 10:25
Pozdrav,

Imam problem sa restore software-a.
Danas mi se iphone smrznuo (4.3.3) i odlučio sam ga vratiti (nakon svih mogućih def modova i ostalog) među živ time što ću ga vratiti na tvorničke postave bez obzira što ću izgubiti JB i sve programe, slike i gluposti. Upalio mi se itunes, sve normalno, skinuo je novi software za iphone i prepoznao ga je, treba ga extractati i nakon 5 minuta rada, negdje malo iznad polovice restoring iPhone software jednostavno zaglavi i ne ide nigdje naprijed..

Molim hitno pomoć što da radim i kako to mogu riješiti, ne baca mi nikakav error..
04.07.2011 | 12:20
Skini ponovo ispw file,ubaci u DFU(samo je jedan) vrati host file ako si ga mjenjao,pokreni TU i promjeni USB.Ako si sve uradio kako treba mora proci i budi strpljiv na nekim aparatima sve prodje za 5 min a na nekima i po 20min
11.07.2011 | 23:06
Pozdrav,slicna situacija je i kod mene...
Prije 3 dana iphone mi je sam otisao u recovery mode,mislim si,ništa strasno,restore-at cu ga u itunsima i gotovo,no tu se pojavio problem...Naime cijeli restore proces prolazi glatko,no na samom kraju mi izbacuje error 1013.Iphone nije bio jb-an,tj. bio je prosle godine,no više puta sam update-ao softver pa mislim da problem nije u tome.Isprva sam na netu nasao da u host datoteci treba izbrisati "gs.apple" i sve vezano uz isto,no nista od toga nisam imao.Nakon toga pokusao sam sa recboot-om koji mi isto nije pomogao(pise da je iphone izbacen iz recovery-a i da ce se sam restartirati,recboot se ugasi,no dobijem samo white screen nakon nekoliko sekundi i nista se nedogodi)...Probao sam i tinyumbrellu no isto nisam uspio(opet,pise da je sve proslo ok,da je uredaj "fix-an iz recovery mode-a"),probam restore-at preko itunesa(skinuo sam iphone restore 2,1_4.3.3_8J2 kojega ubacim drzeci shift+recover) al opet isti error...Stvarno vise neznam u cemu je problem i što raditi,ima netko ikakvo rijesenje? Unaprijed zahvalan
11.07.2011 | 23:24
Istu stvar uradi koju sam napisao gore i mora proci,ako slucajno ne onda probaj uraditi na drugom racunaru.Ali ako si ubacio mob u DFU i skinuo pravi ispw file, mora raditi
21.08.2011 | 16:38
Pozdrav!

Molim pomoć!
Sve sam riješio prije mjesec dana u lika koji mi je popravio sve,ali eo opet mi se dogodilo a ne da mi se plaćat 100kn za to
Dečko koji mi je to prvi put radio i njemu iz prve nije prošlo i nije mu bilo jasno zašto baca neku grešku koje se ja ne sjećam. Meni ne baca nikvu grešku samo ne ide dalje.
Nije mi jasno zašto ponovno skidati ipsw ako mi je ispravan? (svi su isti)
Kad ubacim iphone u DFU mode (prikazuje mi da ga spojim sa kompom) i opet kada mi krene restore dođe do malo više od pola i blokira.

Značio, promjenio sam usb, host file mi je sa onim gs.apple.com (inače ako idem bez toga onda mi izbacuje grešku 3194), čekam 20 min itd itd ali nikako neće..
A sve mi se dogolilo samo zato što sam išao instalirati swirly mms, očito moj telefon ne podržava aplikaciju.
Molim vas za omoć kako ga osposobiti!

hvala!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
21.08.2011 | 16:59
Greška ti je samo u tome što ti iPhone nije u DFU mode već u Recovery mode, jer kad je u recovery mode onda na ekranu imaš ikonu iTunesa sa USB kabelom, a kad je u DFU mode onda ti je crni ekran. Da bi uspješno napravio restore na iOS prethodnih verzija koje Apple više ne potpisuje, moraš imati SHSH za taj iOS na koji ga želiš restorati, te mora obavezno biti u DFU modeu.

Isto tako se može dogoditi da ti ono sa host datotekom i onim gs.apple.com u njoj ne radi, pa onda moraš skinuti Tinyumbrellu s njom prvo pokupiti sve SHSH potpise i onda uključiti TSS Server u njoj i pustiti ju da se vrti dok radiš restore sa iTunesima.

Možeš probati izbaciti iPhone iz Recovery modea sa Fixrecovery programom, a Fixrecovery i Tinyumbrellu možeš skinuti sa ove adrese:

thefirmwareumbrella.blogspot.com/
21.08.2011 | 18:08
Ok..ubacio sam ga u DFU mode i sada mi vrti Veryfing iPhone restore with apple jedno 10 min...
i izbaci mi grešku 1602!
E što sada?
Gledao sam po netu kaže da moram reinstall itunese,ali sam ih danas instalirao pa mislim da to nije potrebno!
Što se tiče tiniumbrelle nisam ništa pokušavao, jel trebam još nešto koristiti?
21.08.2011 | 18:18
Ok evo sada mi je izbacio još jači i nerazumljiviji odgovor:

The iphone "iPhone" cannot be restored at this time because the iPhone software update server could not be contacted or is temporarily unavailable.

Divote

Što da radim?
21.08.2011 | 19:17
Mislim da bi na samom pocetku treba raditi ono sto se napise ali prije toga reci sa kojim FW hoces da uradis restore 4.2.1, 4.3.0...... Ako hoces sa nizim od 4.3.5 onda moras pokrenuti TU i TSS server jer Apple ne potpisuje ostale.Sto se tice greske koju ti izbacuje iTunes stvarno nevidim sta tu nije jasno,fino ti pise da server nije trenutno dostupan drugim rijecima probaj malo kasnije
21.08.2011 | 19:22
Želim ga stavit na 4.3.3.
Ali kad je tamo kliknem save all SHS jel to on sam napravi i jel mi treba pod General nešto izbaciti?
Meni ne izbaci ništa!

Mislim da mi nema pomoći, morat ću izvalit 100kn..
21.08.2011 | 19:25
Jel trebam mjenjat host?
Jedino kad mi je na :
127.0.0.1 localhost

74.208.10.249 gs.apple.com
ne izbacuje mi grešku 3194, a inače mi izbaci tu grešku!
21.08.2011 | 19:33
Kada pokrenes TU pokreni i TSS server onda to minimiziraj(TU) i uradi restore preko i tunes-a
21.08.2011 | 19:39
To sam i napravio i onda mi je vrtio nešto sa greenpoisnom i sada me vratilo u recovery mode i prije toga izbacilo grešku 2005!
21.08.2011 | 19:41
Izbaci ga iz recovery mode,sanka ti je napisao kako
21.08.2011 | 19:46
Znam da me izbacilo i da se trebam vratit u DFU, to nije problem, a vidio sam na netu da je rješenje za error 2005:

Simply change your cable from hub to main/main to hub. Sol

Šta je hub to main/main to hub??

www.ifans.com/forums/showthread.php?t=138133

Mislim da bi lagano ovo moglu uspjet..

Daj Bože!
22.08.2011 | 00:01
paarc kaže:

Šta je hub to main/main to hub??

to ti je izvadi usb cabel iz hub-a(produznik za usb) i skopcaj u onaj koji je direktno na ploci znaci ne front usb ili neki na tastaturi vec bas onaj koji ide sa ploce
24.08.2011 | 12:57
Uglavnom, ništa nije pomoglo..
Nosio sam mob na popravak kod ovog lika koji me je oderao za 200kn i koji mi je upgreadao na 4.3.5. za koju za sada ne postoji jailbreak.
Dakako to je odradio bez mog znanja i dopuštenja..
Uglavnom i njemu je bacalo neku grešku (ne znam koja je) i cijelo popodne se j.. sa mobom dok ga nije riješio..

Molim te jel mi možeš reći što sam s tim uprejdanjem dobio a što izgubio??
24.08.2011 | 13:06
Dobio si posljednju verziju iOS-a koja ispravlja neke bug-ove u odnosu na starije a izgubio untethered JB tj moze JB ali samo tethered
24.08.2011 | 15:27
A šta to konkretno znači, vidim da theter znači ograničenje..
A od čega je ograničen?
I po tvojoj procjeni kada bi mogao izaći JB na njega?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
24.08.2011 | 15:33
Tethered jailbreak znači da svaki puta kad ti se iPhone pogasi ili se restarta moraš ga spojiti na računalo i uz pomoć redsn0wa ponovo ga bootati u jailbreakani način rada. Sve drugo je isto kao i kod normalnog jailbreaka.

Inače, dečki koji rade jailbreak objavili su da neće raditi normalni jailbreak za iOS 4.3.4 i 4.3.5, čekat će izlazak iOS 5.
25.08.2011 | 14:16
A kada bi iOS 5 mogao izaći?
Hoće li se njega moći JB?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
25.08.2011 | 14:27
iOS 5 izlazi kada i iPhone 5, a prema najavama to bi trebalo biti u rujnu (septembru). Da li će za njega biti JB i kada to je teško reći, ali sve je moguće. Za sada postoji JB za beta verzije, ali da li će Apple napraviti nešto što će u službenoj verziji iOSa 5 spriječiti korištenje dosadašnjih exploita te time na neodređeno vrijeme odgoditi izlazak JBa to tek ostaje da se vidi.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 17 minuta
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO