prijelaz sa JB 4.2.1 na JB 4.3.3?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

prijelaz sa JB 4.2.1 na JB 4.3.3?

11.07.2011 | 19:40
pozdrav svima, imam iphone 4 JB na 4.2.1.
zanimalo me dali postoji nacin da se stavi JB 4.3.3 (pošto sam čuo da se povecava vijek baterije) na sadašnji 4.2.1 bez da se brišu aplikacije?inace netreba mi unlock nego zelim samo upgrade-at svoj firmware tj.JB.

puno hvala.pozdrav
11.07.2011 | 23:26
Samo update preko iTunes i onda jailbreakme.com
12.07.2011 | 00:04
jel ce mi sigurno ostati i sve jailbreak-ane aplikacije ako ga updateam preko iTunesa na firmware koji nije JB-an?
12.07.2011 | 01:11
Nece ti nista ostati sto si imao na iPhone-u,stavljas novi FW nije to kao update programa.Znaci sve ponovo radis kao da si tek kupio mob
12.07.2011 | 01:18
zato i pitam ako postoji neki nacin da se ne mucim za instalirat sve aplikacije ponovo...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
12.07.2011 | 05:09
Prvo sa Cydie skini (kupi) xBackup i s njime napravi backup za aplikacije skinute sa Cydie, a zatim napravi backup svega sa iTunesima.

Kad je backup napravljen, onda napravi restore iOS na 4.3.3 (s obzirom da ti je iPhone jailbreakan velika je vjerojatnost da bi Update završio neuspješno)

Kada iTunes završi sa restoreom pitat će te da li želiš iPhone prijaviti kao novi uređaj ili napraviti restore backupa. Tada iPhone iskopčaj sa USB-a i imat ćeš iPhone čist kao kad je kupljen. Sada idi sa Safarijem na Jailbreakme 3.0 i napravi jailbreak te restartaj iPhone. Ako koristiš BiteSMS onda radije napravi jailbreak sa redsn0wom.

Kad si to napravio, spoji opet iPhone na iTunes koji će te ponovo pitati da li želiš napraviti restore backupa, pa sad odaberi da ti napravi restore jer će ti onda vratiti sve kako je bilo prije osim onih aplikacija koje si instalirao preko Cydie.

Nakon što iTunes završi sa restoreom, idi u Cydiu i instaliraj xBackup. Pokreni ga i u njemu bi se trebao pojaviti onaj backup iz početka priče i sad napravi restore i sve bi se aplikacije instalirane preko Cydie trebale vratiti zajedno sa svojim sadržajem.
12.07.2011 | 13:52
Da napomenem,vecina problema koji se desavaju na iphone (trosenje baterije,pregrijavanje,los wifi,pucanje 3g,respring....)su izazvani ovim nacinom tj backup-om.Mislim da je bolje sve ponovo instalirati nego imati probleme kasnije. Ali svakom svoje
  • Sank
  • Moderator
  • 221
12.07.2011 | 15:11
Saint, vjerojatno si u pravu, no moje iskustvo je pokazalo da se problemi ne vraćaju uvijek sa restoreom backupa. Uostalom vrijedi uvijek dati šansu svojim podacima, pa ako se problem ponovo pojavi onda se napravi restore iOSa na čisto bez vraćanja backupa nego se sve nanovo instalira upravo kako ti savjetuješ.

U ovom konkretnom slučaju koliko sam ja shvatio traži se način kako napraviti upgrade sa iOS 4.2.1 na 4.3.3 bez da se izgube podaci, a ne da se riješi neki veći problem.
13.07.2011 | 18:18
sank, hvala ti na detaljnom odgovoru, al mislio sam da postoji jednostavniji postupak...ipak cu onda slijedit jednostavniji put...

puno hvala jos jedanput

pozdrav
  • Sank
  • Moderator
  • 221
14.07.2011 | 09:11
s.o.s, a biš bio tako ljubazan da me prosvjetliš o kojem se jednostavnijem putu radi da napraviš update iOS-a, a da pri tom ne izgubiš sve podatke sa već jailbreakanog iPhonea? Hvala.
15.07.2011 | 06:11
sank, mislio sam na ''jednostavniji'' put (tj. shema od sainta) tako da izgubim sve i sve na novo...izvini ako si me krivo shvatio

pozdrav
  • Sank
  • Moderator
  • 221
15.07.2011 | 07:27
Ma sve ok, onda sam ja krivo shvatio, sorry. Za riješiti problem u svakom slučaju je najsigurnije napraviti kako je saint savjetovao jer onda se problem zasigurno neće vratiti.
15.07.2011 | 13:47
Sad kad čitam cijeli topic upitnik mi stoji iznad glave jer neznam čija teorija je zapravo bolja, saintova ili Sankova. Samo zato jer će uskoro i mene kao i ostale sa JB iPhonom čekati isto to, kako napraviti upgrade sa npr. JB 4.3.3 na iOS5 (kada izađe JB za njega) a da se pri tom ne izgube podaci.
15.07.2011 | 19:37
Mozda smo ja i Sank malo zakomplikovali ili dali upute koje mogu nekoga zbuniti. U svakom slucaju najbolja varijanta (sigurnija) je kada radite upgrade na veci FW ili ako ste imali nekih problema sa Iphone-om pa radite restore da prijavite kao novi iDevice i sve ponovo instalirate.Razloga je vise npr: nekompatibilnost neke app sa novim FW, ako ste imali problema sa nekom app na starom FW ona ce se pojaviti i nakon restore,trajanje baterije (baterry drain),slab wifi signal,problemi sa BT.E sad nekazem da nije dobra varijanta i to sto sank preporucuje ipak momak govori iz svog iskustva tj nikada nije imao problema. Moje licno misljenje je da kada se mjenja iOS da je bolje uraditi Clean instal i znas da je sve ok.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
17.07.2011 | 14:35
Slažem se sa saintom. Ako radite upgrade iOS-a ili restore iOS-a jer imate neki od navedenih problema onda je najbolja varijanta čiste instalacije bez vraćanja backupa.

Ipak, ja sam radio upgrade iOS-a na nekoliko iPhonea i iPada koji inače nisu imali nikakvih problema osim želje vlasnika da instalira najnoviji iOS kako bi mogli instalirati neke novije aplikacije. Tada sam vraćao i napravljeni backup i sve je nastavilo raditi bez problema.

Dakle, koji ćete postupak upotrijebiti ovisi samo o tome da li je potrebno riješiti neki problem ili samo podići iOS na noviju verziju kako bi imali pristup novim mogućnostima, a nikako ne želite izgubiti podatke iz aplikacija i rezultate iz igara.
18.07.2011 | 18:59
E hvala momci, sad ste mi pojasnili neke stvari!
20.07.2011 | 12:31
Sank imam jedno pitanje , nisam noob sto se tice ovih stvari i napravio sam puno restorea , upgreda i downgradea , jb i slicnog no ja sad nikako nemogu sebi sa postojeceg 4.2.1 iphone 4 ugradeati na 4.3.3 i sto god da napravim neide , izbaci erorr 1013 odem u hosts promijenim pa onda izbaci erorr 3194 pa opet odem u hosts promijenim pa opet 1013 . imam save shsh za 4.2.1 i za 4.3.3 i nikako da napravim . neki savjet ? tnx
20.07.2011 | 12:33
OVi pokusaji su se odnoslili naravno na klasicni pokusaj preko itunesa , dali da probam sa custom firmwareom ili sto da radim. pozz
20.07.2011 | 13:47
sad sam zapeo u recoveryu i nemogu van ni nikako ni sa tinyumbrellom ni nikako
20.07.2011 | 13:54
Da krenemo od pocetka,predpostavljam da ti netreba unlock tj onda mozes ici na 4.3.3. Ubaci iPhone u DFU mode(ne u recoverry mode) i probaj sa custom FW (koji pravis alatom zavisno od OS na kojem radis) ali u svakom slucaju koji god alat ides nemoj obiljeziti hactivated opciju jer tebi netreba.I svakako pokreni TU jer vec imas spasen SHSH i restore mora proci. E sad ako bas hoces clear insatall onda sve ovo uradi samo idi na preko iTunes-a ali znaj da nece onda ici 4.3.3 vec 4.3.4 a JB je tethered tako da neznam koliko se isplati.Ako negdje zapne slobodono pitaj pa da sredimo ta iPhone.

Sto se tice hosts filea tebi treba ovaj LIne : 74.208.105.171 gs.apple.com
ovo samo pokusavam da potvrdim stvari koje si radio i provjerim jesi li ovako radio.
Sto se tice erorr-a oba su vezana za host file,a fix ide odprilike ovako (oprosti sto nisam preveo ):

Mac OS X:

Step 1. On your Mac, go to your “Applications” folder.

Step 2. Now navigate to the “Utilities” folder.

Step 3. Launch "Terminal".

Step 4. Type "sudo nano /etc/hosts" (without quotes) and hit return.

Step 5. Enter your password

Step 6. Use the down arrow key to find the “gs.apple.com” entries. Once the cursor is in front, make sure you comment out the line(s) by entering “#” in front of the text.

Step 7. Save the file by pressing CONTROL+O.

Step 8. Exit the nano editor by pressing CONTROL+X.

Step 9. Restore your iDevice.

Windows:

Step 1. Start –> Programs –> Accessories
Step 2. Run Notepad or WordPad
Step 3. Click “Open..” from File menu.
Step 4. Browse to Windows/System32/drivers/etc
Step 5. In "files of type:" select all documents
Step 6. Open "hosts"
Step 7. Delete all line that has "gs.apple.com" or something like that
Step 8. Hit Save
Step 9. Restore your device
20.07.2011 | 13:58
HVala ti na brzom odgovoru ali sam to vec sve napravio nekoliko puta i nista nemogu napraviti , kad sam imao ovaj isti problem prije uspio sam ga rijesiti na ovaj nacin no sada ne. kada dodam ovaj gs line u hosts restoranje dode gotovo do kraja pa mi izbaci erorr 1013 u kojem kaze da obrisem gs line , kada ga obrisem i pokusam ponovno onda mi kaze da eroor 3194 u kojem stoji da upise gs line i sad sam vec lud covjek . )
20.07.2011 | 14:01
Samo polako,reci mi na cemu radis MAC ili PC,koji usb koristis direktno na ploci ili neki front.Imas li mogucnost mozda da dodjes do drugog kompa da ne reinstaliramo iTunes odakle si skinuo ipsw file koji zelis da instaliras. Odgovori mi na ova pitanja pa da to sredimo
20.07.2011 | 14:05
Hvala na strpljenju , koristim windowse , usb direktno sa laptopa , imam mogucnost za drugi komp ali ne sada , skidam sve pa ovaj ipsw sa redmonda pie-a.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
20.07.2011 | 15:34
Kao što sam već odgovorio u PM, skini sa interneta najzadnju verziju Tinyumbrelle. Spoji iPhone, skini SHSH blobs u Tinyumbrellu, ostavi ju pokrenutu kao i spojen iPhone na PC. Pokreni TSS server u Tinyumbrelli i onda startaj iTunes. Drži SHIFT tipku i klikni na dugme RESTORE i odaberi prethodno skinutu odgovarajuću IPSW datoteku i pokreni restore.

Ako sad nemaš druge jer ti je iPhone u restore modu, restoraj prvo na 4.3.4, ali ako si pokrenuo Tinyumbrellu onda prije nego ju zatvoriš moraš u Advanced postavkama skinuti kvačicu ispred opcije

"Set Hosts to Cydia on Exit (If you need a clean restore from Apple uncheck this box)"

Zapravo ta opcija se više ni ne treba ukopčavati jer zadnje vrijeme Cydia ima problema sa hostanjem SHSH blobova, pa je uputnije koristiti Tinyumbrellu za restoranje starijih firmwarea za koje se posjeduje SHSH blobovi.

Kad to napraviš onda se opet vrati nazad na 4.3.3 uz pomoć Tinyumbrelle kako sam naveo. Naravno SHSH za 4.3.3 ti se mora pojaviti u Tinyumbrelli kad spojiš iPhone da bi funkcioniralo.
20.07.2011 | 16:01
hvala na pomoci , kao i uvijek imas rijesenje za sve i hvala ti jos jednom , hvala i saintu na pomoci ali uspio sam rijesiti problem na drugi nacin , naime preko snowbreeza 2.7.1 sam napravio custom ipsw 4.3.3 koji sam prethodno skinuo sa redmonda , iza toga sam nasao prog koji se iReb i preko njega iphone stavio u "pwned dfu " , nakon toga otisao u itunes i restorao taj custom ipsw koji sam napravio preko snowa i uspio upgradati na 4.3.3
  • Sank
  • Moderator
  • 221
20.07.2011 | 16:15
Eto, nije ni to loše. Malo je više za radit jer treba radit custom firmware, ali glavno je da funkcionira. Ipak, zanima me da li si probao sa Tinyumbrellom i upaljenim TSS serverom pa nije išlo ili si ju koristio samo da izbaciš iPhone iz restore modea?
20.07.2011 | 17:34
malo ima vise posla ali hvala Bogu uspjelo , probao sam sa tinyumbrellom ali samo da mi izbaci iphone iz recovery-a , nisam mogao , iza toga sam probao sa tss serverom ali ocito nesto nisam dobro napravio pa mi nije to uspjelo iako moj frend veli da je njemu jednom prilikom savrseno radilo preko tss-a. i onda sam nasao iReb i iskreno nisam vjerovao da ce uspjeti no upalilo je iz prve i jos jedna stvar , nisam morao JB posto na custom ipsw-u automatski dolazi Cydia kaada Snowbrezze radi custom
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 25 minuta
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO