Upgrade iphone 4 4.1 na 4.3.3,signal problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Upgrade iphone 4 4.1 na 4.3.3,signal problem

28.07.2011 | 13:39
Iphone je na T mobile baseband 2.10.04.Nakon updatea sa custom IPSW preko snowbreeze prošlo sve ok osim što je signal jedna crtica i gubi se stalno,bilo 3G bez,signal je stalno 1 crtica.2 puta sam restorao i problem je još tu.Možda je imao netko sličan problem?
28.07.2011 | 14:00
Jesi li radio backup nakon restore ili set a new phone,uradi reset network setings
28.07.2011 | 15:32
set as new,network reset,bez rezultata
  • Sank
  • Moderator
  • 221
28.07.2011 | 15:54
Pretpostavljam da si koristio snowbreeze i custom firmware jer nemaš SHSH za 4.3.3 ili neki drugi razlog? Ako si do sada na 4.1 imao jailbreak i koristio si se Cydiom onda bi trebaao imati i SHSH.

Pokušaj još jednom sa snowbreezom napraviti custom firmware i svakako pripazi na opcije koje ti nudi. Ako ni tada ne uspije onda ga prvo probaj sa custom fw vratiti na 4.1. Ako signal proradi, znači da je neki problem sa 4.3.3. S obzirom da ti unlock ionako nije moguć, možda je najbolje da napraviš restore sa skinutim originalnim 4.3.3 i korištenjem Tinyumbrelle naravno pd uvijetom da imaš spremljen SHSH za 4.3.3.
28.07.2011 | 17:16
ma imam spremljen SHSH za 4.3.3 alisam htio custom da mi ostane stari baseband.Ako odem na original restore sa 4.3.3 hoće li se baseband upgrejdati?
28.07.2011 | 18:12
Hoce,tako da radi samo custom ali obrati paznju na opciju activated ako ti netreba unlock onda je nemoj stihirati
28.07.2011 | 19:15
znači,savjet je restore s original 4.3.3 i tiny umbrella pa jailbrake sa redsnow?
29.07.2011 | 01:02
Ja ti to nisam savjetovao.Ako ides na upgrade preko itunes onda ti ide BB gore. Uradi sa custom FW
29.07.2011 | 01:46
vratio na 4.1 i signal u redu,ponovio restore 4.3.3 s custom IPSW snowbreeze 2.7.3,signal 1 crtica,baš nemam ideju za rješenje problema osim da dignem baseband na 4
29.07.2011 | 02:57
na 4.3.3. za rješenje "signal bar" problema treba samo instalirati ultrasn0w iz cydie.
29.07.2011 | 09:33
Druze ultrasn0w na mob kojem netreba unlock???? Mislim da nisi u pravu
29.07.2011 | 09:49
i kako Hackervis reče,rješenje je bilo instalirati ultrasnow iz Cydie,za ne povjerovati(kakve veze može imati ultrasnow sa signal barom???),a zezam se i reinstaliram od jučer 10 puta,Hackervis imaš piće,Saint,hvala al nažalost nisi u pravu
29.07.2011 | 11:03
Drago mi je da si rijesio problem ali definitivno to nije rjesenje iz vise razloga. Kada radis haktivaciju sim free mob se zakljuca tj moras uraditi SW unlock. Glupo je spominjati da kada instaliras ultrasn0w baterija ide brze ,u ranijim postovima si naveo da ti netreba unlock zato ti i nisam spominjao US jer ako si uradio JB kako treba sve mora biti ok. Mogao si staviti bilo koji FW i uraditi JB preko jailbreakme.com ako je jos uvijek aktivan. Ja radim sva otkljucavanja i JB na mac-u pa je lakse brze i sigurnije.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.07.2011 | 11:16
Zaista i jest za nepovjerovati. Kako ultrasn0w sa Cydie može ikako utjecati na baseband 2.10 koji nije na listi onih koje ultrasn0w može otključati? Očito da smo neki od nas krivo informirani ili se zaista radi o nedokumentiranoj mogućnosti ultrasn0wa da nekim čudom djeluje i na druge basebande koji inače nisu na listi?

Naravno, pod pretpostavkom da se zaista radi o bb 2.10 s početka priče?
29.07.2011 | 11:26
Da sank bas tako.Ali sa druge strane ovo je izgleda cijelo vrijeme bila nepotrebna komplikacija zbog ostanka na BB koji nemoze da se otkljuca. Naj bezbolni nacin je bio da se uradi upgrade na 4.3.3 i da se uradi JB sa jailbreakeme.com 3.0 i naravno da ce sve raditi.Nemoj zaboraviti da je mob lockan na Tmobile ali da se koristi ta kartica tako da nije potreban unlock.Sad ce biti problem sa push notifikacijama jer nisu potpisane i vjerovatno batery drain(mada se iskreno nadam da ce biti sve ok)
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.07.2011 | 12:14
Saint hvala na objašnjenju i slažem se s tobom da je ovo nepotrebno iskomplicirano. Nisam nikada koristio ultrasn0w sa basebandima koji nisu navedeni da se njime mogu otključati pa ako se i dogodi da to "pomogne" kao u ovom slučaju sigurno mora biti nekih posljedica.

Mislim da je jednostavno trebao podignuti firmware na 4.3.3 uz pomoć Tinyumbrelle i napraviti jailbreak kako si i ti napisao. Tako bi sve bilo na pravom mjestu, a iPhone se i dalje može unlockati sa gevey sim adapterom ako baš treba.
29.07.2011 | 12:23
stvarno je baseband 2.10.i htio sam ga sačuvati u slučaju da izađe unlock,nakon instalacije ultrasnowa dobio sam signal bar natrag,sve je bilo u redu do instalacije Live Mesengera koji kaže da nema konekcije na net premda sve drugo radi preko data i preko Wifi,na kraju balade mislim da ću ipak uz pomoć tinyumbrelle podignuti baseband na 4 i nadam se da će sve proći u redu,jailbrake me.com nisam probao do sada i nadam se da ću dobit pomoć od vas stručnjaka ako tu zapnem
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.07.2011 | 12:56
Vjerojatnost da će softwareski unlock za bb 2.10 izaći u dogledno vrijeme je jednaka vjerojatnosti da će u Splitu napadati 1 metar snijega u srcu ljeta.

Dev team i ostali imali su do sada i više nego dovoljno vremena da takvo nešto naprave pa do sada nema ništa. Uostalom mislim da je sve to povezano sa legalnošću i strahom da bi Apple mogao tužiti autora unlocka, a Apple trenutno ima i više nego dovoljno para da se zabavlja takvim pravnim slučajevima, baš kako to rade oko patenata.

Dakle, po meni realno nema nekog čvrstog razloga držati bb 2.10 naročito kad je u međuvremenu izdano još nekoliko updatea za isti.

Što se jailbreaka tiče, sa jailbreakme.com 3 ne može biti jednostavniji. Kad napraviš restore na 4.3.3 samo pokreni Safari (ne neki drugi browser) i odi na stranicu jailbreakme.com. Tapni dugme FREE pa onda INSTALL nakon toga Safari će izletiti, a započet će instalacija Cydie. Kad se Cydia instalira, pogasi i opet upali iPhone i to je to.
29.07.2011 | 13:03
Sank hvala na uputstvu za jailbrake,evo restorao ponovo sa 4.3.3 i Tiny umbrella TSS serverom i završio sa greškom 1013 pokrenuo fix recovery i nakraju iznenađenje,ponovo signal bar problem i baseband ostao na 02.10.Neznam kako se to dogodilo a nisam išao sa custom nego s tvorničkim 4.3.3.Nešto mi tu ne štima ili ja radim krivo?Da ne treba možda bez Tiny umbrelle,pa da se promjeni baseband?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.07.2011 | 13:55
Greška 1013 se obično javlja kada se radi restore sa originalnim firmwareom, a iTunes ne uspije provjeriti shsh sa Apple serverima jer ih ne vidi. Razlog može biti prekinuta veza sa internetom ili da je Tinyumbrella u hosts datoteku dodala redirekciju puta da iTunes provjerava shsh na Cydia serverima, a ne na Apple serverima ili nepostojanje shsh blobsa za željeni iOS na Cydia ili Tinyumbrelli.

Dakle, u tvom slučaju mogući problem je u Tinyumbrelli, da nema u njoj spremljenih shsh, pa TSS server nije mogao zavarati iTunes.

Da ponovimo postupak ukratko. Prvo izbriši custom firmware i sve ostale nepotrebne, a najbolje je da još jednom sa nekog linka skineš odgovarajući iOS 4.3.3 firmware i staviš ga na desktop. Dok je iPhone odspojen sa računala, provjeri da je iTunes zatvoren, pa pokreni Tinyumbrellu. Sada priključi iPhone i kad ga Tinyumbrella prepozna mora ti pokazati koji su sve shsh na raspolaganju za njega Pod tabom General. Ako ih nema klikni na dugme Save All SHSHs i sačekaj da se to napravi.

Sada klikni na dugme Start TSS server i kad Tinyumbrella javi da server radi, pokreni iTunes, iPhone nemoj iskopčavati. U iTunes držeći tipku SHIFT klikni na dugme Restore i onda odaberi skinuti firmware. Dalje bi iTunesi trebali sve odraditi bez greške. Tinyumbrella mora cijelo vrijeme biti aktivna.

Inače se to može i bez Tinyumbrelle, kad su shsh spremljeni u Cydia, ali zadnje vrijeme je bilo problema sa njihovim host serverima pa se moglo dogoditi da iTunes javi grešku 1013 ili slično.

Tinyumbrella po defaultu mijenja host datoteku dodajući jednu liniju koja radi redirekciju sa Apple servera na Cydia servere, pa ako se radi update ili restore sa zadnjim originalnim firmwareom onda će iTunes javiti grešku i ostaviti iPone u restore modeu. Da bi se to izbjeglo, treba u Tinyumbrelli kliknuti na Advanced tab i isključiti kvačicu sipred opcije "Set hosts to Cydia on exit". Naravno u tvom slučaju je bolje tu kvačicu ostaviti da ne bi kojim slučajem greškom napravio restore na 4.3.5 za koji ima samo tethered jailbreak za sada.

EDIT: evo i linkova:

Za iPhone4 GSM: appldnld.apple.com/iPhone4/041-1011.2011...3.3_8J2_Restore.ipsw

Za Tinyumbrellu windows: cache.firmwareumbrella.com/downloads/tinyumbrella-5.00.07.exe

Za Tinyumbrellu Mac: cache.firmwareumbrella.com/downloads/TinyUmbrella-5.00.07.pkg

EDIT2: upravo čitam na stranici od Tinyumbrelle da u najzadnjoj verziji treba odabrati da li želiš ili ne napraviti i update base banda, vidi više na:

thefirmwareumbrella.blogspot.com/

Čini se da je Apple ovim zadnjim updateom 4.3.5 još više zakomplicirao stvari i da sada striktnije provjeravaju kako verziju firmwarea tako i verziju basebanda, pa se za sada neće moći više vraćati i igrati sa firmwareom ako je baseband na iPhoneu drukčiji od onog zadnjeg izdanog? Damn!
29.07.2011 | 15:36
ljudi moji očito niste pratili redovito redmondpie, iclarified i ostale njima slične portale koji su se nakon izlaska 4.3.0 iOS-a dobrano raspisali o signal bar problemu kada bi se na >4.3.X iOS-u pogonili basebandovi 01.59 i 02.10.04.
DevTeam je posebno za to izdao novu verziju ultrasn0wa i bez obzira na unlock ili ne ona rješava navedeni problem.
www.iphone4jailbreak.org/forum/one-signal-bar-problem.html

@Sank 1013 error označava nemogućnost updatea basebanda, a ne nemogućnost provjere SHSH blobova sa servera (to je greška 3194)
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.07.2011 | 16:17
Hackerivs, hvala na ispravku glede grešaka 1013 za bb i 3194 za firmware. Toliko se puta već o tome pisalo, pa sam zamijenio te dvije greške, a solucije koje se nude za fix su slične. Zapravo u ovom slučaju ima i logike da je greška vezana za baseband, a ne shsh s obzirom da je Guca naveo da ima spremljen shsh za 4.3.3. Ispričavam se na grešci i pogrešnom navodu.

Također sam provjerio tvoj navod u vezi ultrasn0wa i premda se u tekstu nigdje ne spominju verzije basebanda na koje se ispravak signala može primjeniti, dosta je postova u kojima korisnici navode da im je ultrasn0w pomogao u tome i na inače ne podržanom bb 2.10.04. S obzirom da ja osobno nikada nisam imao takav problem ne mogu tvrditi da li postoje i kakve naknadne posljedice korištenja ultrasn0wa na inače ne podržanim basebandovima, pa premda ipak s određenom dozom sumnje moram priznati da to očito funcionira kako si ti naveo. Možda saint po tom pitanju ima više iskustva kad su u pitanju posljedice?
29.07.2011 | 17:52
Da poznato mi je da su bili problemi sa signal barom tj signal je pun ali pokazuje 1 ili 2 crtice. E sad moje licno misljenje je da bi radije stavio neki drugi FW nego koristio ultrasn0w(ako vec nemoram) zato sto (za one koji neznaju) je ultrasn0w program koji stalno radi u pozadini (komunicira sa modemom) i naravno da to dovodi do krace autonomije baterije,moguci su prekidi dok telefonirati,kreshuje SB. Ali da jos jednom kazem taj program nam je omogucio da koristimo iPhone i sa drugim sim karticama(operaterima) i svakako je nesto najbolje sto su hackeri napravili.
29.07.2011 | 20:30
Zahvalio bi se Sanku,Saintu i Hackervisu na pomoći.Evo mučim se već 2 dana i nikako da podignem baseband sa 02.10 na 04.10 Svašta sam probao,slijedio Sankove upute i uvijek završim na 4.3.3 sa basebandom 02.10 ma što uradio.Prvu stvar koju sam primjetio da ne radi kad sam instalirao cydiu,instaler,ultrasnow i onda Live messenger s apple stora,koji kaže da nisam spojen na net,premde sve drugo u redu radi na data i WIFI,zato sam odustao od 4.3.3 i vratio se na original 4.1 i tu sve radi bez greške.Prblem je u tome što ja ne želim ostati na 4.1 zauvjek i tražim neki način da napravim upgrade al neide mi baš od ruke.Napominjem da imam sejvane sve blobsove i da sam probao na 2 različita kompa na XP i Win 7.Svaka pomoć i sugestija dobrodošla.HVALA
29.07.2011 | 22:41
Moj savjet ti je da nadjes nekoga ko koristi MAC i da na njemu uradis restore i JB sa pwnage i da se osloodis nerviranja
30.07.2011 | 00:28
upgrejdaj prvo na 4.3.5 preko itunesa a zatim vratiš na 4.3.3.
baseband će ti se updejtati.
30.07.2011 | 14:28
pozdrav imam iphone 4 4.3.3 bio jailbrekan htjeo sam napraviti fresh restore i sad mi je izbacio onu gresku 1013,probao sam svasta sto sam nasao na forumima sa TU,sa fix recovery i nista samo stoji kabal na ekranu.jednom sam uspio sa redsnowom izaci,a meni treba cist tlf zbo garancije jer ga moram nosit na servis.
Molio bih pomoc.
30.07.2011 | 15:56
Probaj sa recboot,mada kada je kabal na ekranu onda trazi aktivaciju preko iTunes
30.07.2011 | 16:25
nikakav recboot, fixrecovery treba.
prvo držat power i sleep neprekinuto jednu minutu i zatim pokrenuti fixrecovery (ne iz tinyumbrelle nego skinuti program baš=
30.07.2011 | 21:37
Uspio sam ali mi je opet jailbrak imam cydiu na njemu.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 26 minuta
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO