Problemi sa syncom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problemi sa syncom

27.08.2011 | 18:22
Od nedavno imam problema sa sinkronizacijom iPhonea s iTunesima u smislu da aplikacija ne prepoznaje koje su apps up to date a koje ne pa kada kliknem na npr. update za Viber tek po "ugašenom" buttonu za download vidim da sam ustvari taj update već dowloadirala, a istovremeno mi brojka za update koju prikazuje iTunes ne odgovara brojci badgea uz iTunes app koju imam u iPhoneu.
Sve ostalo je u redu.

Radi se o iPhoneu 3G sa IOS verzijom 4.2.1(8C148), baseband 06.15.00 (iPad).

Molim za pomoć ako netko ima ideju što pokušati. Sigh out/in nije pomoglo.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
27.08.2011 | 20:31
Iz tvog posta nisam baš najbolje shvatio da li ti to iTunes na računalu ne prepoznaje dobro koje su aplikacije updateane ili pak aplikacija App Store na iPhoneu?

U svakom slučaju, svakako provjeri da ti je na računalu instalirana najzadnja verzija iTunesa, a onda svakako u Preferences, na listu (tab) "Store" stavi kvačicu ispred opcije "Apps" za "Automatic Downloads", time će ti se svaka aplikacija kupljena na iPhoneu automatski skinuti i u iTunes na računalo. Ako to nije ukopčano, onda je dobro prije sinkronizacije kliknuti desnim dugmetom na slikicu/naziv priključenog iPhonea i odabrati u izborniku "Transfer Purchases from 'iPhone 3G'" u slučaju da je koja aplikacija kupljena na iPhoneu ili je updateana na iPhoneu, ali ne i na iTunes.

Da bi sve to još ispravno funkcioniralo na listu "Devices" stavi kvačicu ispred opcije "Prevent iPods, iPhones and iPads from syncing automatically". Naime, ako iTunes radi automatsku sinkronizaciju nakon spajanja iPhonea, onda je moguće da neke aplikacije koje su kupljene preko iPhoena, a nema ih još u biblioteci iTunesa izbrišu i sa iPhonea.

Na iPhoneu imaš pak stariju verziju iOSa, ali provjeri u Settings (Postavkama) -> Store da li imaš mogućnost uključivanja automatskog preuzimanja Aplikacija ako su kupljene na drugim uređajima te da li ti je ta opcija uključena. Ako je opcija za aplikacije uključena onda će ti se novo kupljena aplikacija automatski skinuti na iPhone, a ako nije onda ćeš ju morati prebaciti na iPhone sinkroniziranjem sa iTunes. To je samo stvar izbora.

I još nešto, dobro bi bilo prije sinkronizacije, provjeriti povremeno ručno da li ima kojih aplikacija za updateati tako da prvo klikneš u lijevom panelu na "Apps" da vidiš aplikacije skinute u iTunes i onda na dnu ekrana desno kliknuti na opciju "Check for Updates". iTunes će tada provjeriti sve aplikacije i ako ima nešto novije ponuditi skidanje.
28.08.2011 | 13:21
Sank hvala puno na odgovoru i ispričavam se što sam bila nejasna.
Problem je definitivno u iTunes aplikaciji instaliranoj na PC računalu.
Automatic downloads mi je uključeno i telefon se stvarno synca svaki puta kada ga uključim u komp i sve ostale stvari normalno updatea osim aplikacija.
Pokušala sam ručni update ali ništa se nije promijenilo.
iTunes na iPhoneu radi savršeno i preko njega sam napravila update jedne app jučer i sve je prošlo ok ali to se nije registriralo na iTunesima na kompu gdje ista app i dalje stoji na popisu za update (i nakon transfer purchases from iPhone).
Dakle, problem je očito u samim iTunesima koji su iz nekog razloga prestali prepoznavati za koje app postoji download.
Možda je onda rješenje reinstalacija iTunesa na kompu?

Osim toga, Rusty mi je skrenuo pozornost na slične upite na Apple Support siteu i to su ljudi uglavnom rješavali tako da su izbrisali sa iPhonea jednu app koja im je stvarala probleme. E sad, kad bih ja znala o kojoj se app radi u mom slučaju, možda bih tako rješila stvar ali nije baš da mogu nasumično brisati aplikacije, pogotovo mi ne pada na pamet za one u kojima držim neke podatke.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
28.08.2011 | 16:37
Dryad kaže:
... i telefon se stvarno synca svaki puta kada ga uključim u komp i sve ostale stvari normalno updatea osim aplikacija.

Automatsko sinkroniziranje treba isključiti, dakle, kao što sam ti napisao idi u Preferences od iTunesa i na listu (tab) Devices stavi kvačicu ispred opcije "Prevent iPods, iPhones and iPads from syncing automatically". Prije nego klikneš na dugme "Sync" u iTunes onda prvo provjeriš da li su ti sve aplikacije u iTunes biblioteci updateane.
29.08.2011 | 18:54
Evo da javim razvoj situacije.
Uključila sam opciju Prevent iPods, iPhones and iPads from syncing automatically i preko iTunesa instaliranih na računalu napravila download svih dostupnih updateova. Takav skupni download je prošao savršeno dok mi pojedinačni koji sam prije pokušavala nije palio.
Nakon toga sam uključila iPhone u računalo i ručno napravila sync.
Opet je sve prošlo u najboljem redu i sada je iTunes app sa iPhonea u skladu s iTunesima na računalu.
Kada se pojavi dostupan update neke app vidjeti ću je li zbilja sve usklađeno kako bi trebalo biti.

U svakom slučaju, puno hvala na pomoći Sank!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.08.2011 | 19:55
Molim lijepo. Drago mi je da si uspjela sinkronizirati iTunes.

Čini se da automatska sinkronizacija ima neke bugove, pa kad se nova aplikacija skine prvo na iPhoneu ili update, da to onda zbrlja kod slijedećeg prikopčavanja iPhonea na iTunes. Postoji i problem sa sinkronizacijom kontakata na Macu, ali o tom drugom prilikom.

Ja vrlo rijetko skidam update aplikacija na iPhoneu, samo ponekad kad se radi o nekoj važnijoj, a nisam pored računala. Inače je moj sistem da uvijek kod pokretanja iTunesa na računalu prvo odem u aplikacije i skinem skupno sve update, a tek onda sinkroniziram iPhone ili iPad.

Zadnji slučaj mi je bio da sam dugo bio odsutan od kuće, pa kad sam konačno pokrenuo iTunes imao sam više od 180 aplikacija kojima su izašli updatei. Nije htjelo skupno, iTunes je javljao grešku da je izgubio vezu sa App Storeom, pa sam prvo skidao pojedinačno one manje, i kad sam došao na ispod 100 onda je prošlo i skupno skidanje preostalih updatea.

iTunes je meni dobar komad softwera i uglavnom radi ono što treba, ali naravno nije imun na bugove. Sa izlaskom iClouda i iOS 5 mnoge će se navike mjenjati vezano uz sinkronizaciju.
17.10.2011 | 13:33
imam dva accounta na iphone
jedan za hr store, drugi za usa

problem je u sinhronizaciji aplikacija
kada sam prijavljen pod jednim acc onda mi izbriše sve aplikacije koje sam kupio pod ovim drugim acc, npr. sad sam bio sa usa accountom i nakon sinhronizacije ostao sam bez 'dont panic' navigacije - vidio sam lijepo kako mi kod sinhronizacije piše gore: erasing don't panic

sad to moram nekako vratit, nemam pojma kako

da mi se to više ne dešava, da mi se ne brišu aplikacije sa onog drugok accounta,
kako da izvedem postavke da mi se sve sinhronizira bez brisanja?

da li se mogu aplikacije s ta dva accounta nekako objedinit?
17.10.2011 | 14:53
to bi trebalo raditi bez problema. Ja tako radim stalno i nemma problema. Dali ti je iPhone preko iTunes aplikacije autoriziran za oba accounta? Možda je u tome problem
17.10.2011 | 18:40
uspio sam posložiti sve applikacije. hvala za pomoć.

nakon toga sam napravio upgrade na iOS5.
uz puno prtljancije i čekanja odradio sam i to.
moja ocjena je da sada imam lošiji telefon nego prije.
da li će vrijeme ublažiti ovu moju ocjenu? vjerojatno oće, ali ne sasvim.
isti hardver na koji je naprtljano xxx novih sitnica. očito je da sve ima svoju cijenu.
da me sad netko ponovno pita da li bih napravio upgrade na iOS5, odgovor bi bio: ne.
01.12.2012 | 18:29
da ne otvaram novu temu...

ovako: imao sam neko vrijeme iPhone, više ga nemam, ali su mi u iTunesima ostale sve njegove aplikacije. sada sam curi nabavio iPhone i napravio iTunes account pa me zanima postoji li kakva mogućnost da aplikacije sa svog accounta prenesem na njen da si ih može instalirati.
01.12.2012 | 20:02
Daj joj šifru od svog accounta i to je sve. Ja na svom imam aplikacije sa tri accounta.
01.12.2012 | 21:44
Jedino da se ona nakaci na tvoj acc,drugacije ne. Ali koliko se sjecam scarface je pisao nesto o share app pa secakaj sigurno ce se javiti
02.12.2012 | 11:21
ok, a može li ih s mog računa skinuti na iPhone pa preseliti na svoj račun ili nešto tako?
02.12.2012 | 11:24
i još nešto - mogu li na oba ta računa staviti istu karticu za kupovinu?
ja sam otvorio devizni račun na koji stavljam lovu za on-line kupovinu, da ne riskiram s "redovnim" karticama...
02.12.2012 | 11:51
Ne možeš prebacit aplikacije s jednog računa na drugi. Uvijek ostaju vezane uz onaj račun kojim su kupljene. Ona može na iPhoneu imati tvoje i svoje aplikacije. Tu neće bit nikakvih problema. Tvoje aplikacije može prebaciti i na svoje računalo kroz iTunes ali ga mora prvo autorizirati za tvoj account.

Ne znam za jednu karticu na više računa. Pokušaj pa vidi što ti iTunes kaže. Ako ne koristiš svoj account izbriši podatke o kartici pa ćeš sigurno moć koristit tu karticu za drugi account.
02.12.2012 | 11:59
ok, hvala.
karticu koristim za Mac App Store pa ju ne mogu izbrisati s accounta. vidjet ću...
02.12.2012 | 12:20
ne kužim kako na njenom kompu u iTunesima s mog računa povučem aplikacije...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
02.12.2012 | 14:24
Prvo se na njenom kompu u iTunesima prijavi svojim Apple ID pa povuci (download) aplikacije, a onda nazad prijavi njezin Apple iD.
02.12.2012 | 19:26
ma, nije htjelo jer mi kaže da sam dužan neku sumu i da ju ne mogu naplatiti s kartice, a na kartici je duplo više love nego što treba za naplatu (?!) tako da ne mogu mrdnuti dok to ne riješim...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 21 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

florijan, jura22, MacSlavko, Riba, smayoo, Anonimci (421)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.00 Seconds

Provided by iJoomla SEO