Kupit iPhne 4 ili čekat peticu?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupit iPhne 4 ili čekat peticu?

29.08.2011 | 13:28
Imam priliku uzeti u T-mobilea za 1kn iPhone 4. E,sad neznam da li da čekam peticu pa da je platim punooooo više ili da uzmem iPhone 4 ?
Pomoć mi treba!
29.08.2011 | 13:46
ukratko ako mozes kupi 4 jel ima vise razloga : veliko je pitanje kada dolazi petica ? i ako dode recimo 15.9 (a nece ) ona nece doci u Hrvatsku barem do 12 mj a mozda i duze , jos k tome ce kostati masno i biti ce masne tarife, a vjerovatno da ces ga jos i morati cekati jedno mjesec dana kada ga narucis? sada ako ti se to da cekati do 1-2 mj sljedece godine to ti znas!
ja imam 4 vec nekoliko mjeseci i prezadovoljan sam.
ako sam u cemu pogrijesio molim Vas ispravite me!
nadam se da sam bio bar malo od pomoci .
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.08.2011 | 14:42
Dobit četvorku za 1kn ne može bit jeftinije osim što uz to vjerojatno ide i nekakva tarifa. Mislim da ti se u tom slučaju ne isplati čekati pa makar uz peticu dođe i jeftina varijanta iPhonea 4S.

Četvorka će još dugo vremena biti ok, a i na njega će se moći instalirati iOS 5. Ja imam isto četvorkicu i neću kupiti peticu kad izađe, osim naravno da mi ponude neku posebnu opciju.
29.08.2011 | 15:47
Meni je jedan ugovor istekao i na taj broj budem uzeo peticu. Drugi ugovor sam produžio kad je četvorka došla. I meni se čini kako prije Božića ništa.
29.08.2011 | 17:28
Ok, znaci defnitivno cetvorka!
Ma sestra mi je skupila full bodova u t-mobile i nije uopce znala da ih toliko ima pa su joj rekli da sad moze uzet iPhone za 1kn.
29.08.2011 | 18:35
Onda kupuj.
31.08.2011 | 16:42
Bilo je govora da se iphoni počinju raditi u dvije tvornice tako da se možda neće trebati čekati kao do sada ,a i ako izbace jeftiniju verziju dosta će ljudi kupovati nju pa ne bi trebalo biti problema sa 5-icom što se čekanja tiće...
31.08.2011 | 17:33
Petica je petica. Jesam pričako kako su ljudi kupovali prvog Mercedesa okana (E klasu) na neviđeno. U RH je stizalo 20 komada i svi su bili prodani. LOL Tako bude i s peticom.
31.08.2011 | 18:20
Ma kupi ti sad 4 za 1kunu
mukte je mukte, kad izadje 5 onda dodas jos nju i imas dva iPhone.
Ja imam 4 i to ne znači da neću kupiti 5 kad izađe.
31.08.2011 | 18:37
Da T-Mobile dijeli iPhone besplatno ne bih ga uzeo. No nažalost uspijevaju držati ljude u šaci s tim +club bodovima da je to prestrašno. Zauvijek Vip!
31.08.2011 | 19:01
Neces pogrijesiti ako uzmes sada iPhonee 4 za 1 kunu. Kako glasine kazu nece nista spektakularno novo izaci ubrzo.

Sto se tice Vipa i T-Mobile. Jedni i drugi prodaju preskupo iPhone. Sto se tice pretplatnickih tarifa T-Mobile su puno puno bolje. Dajte molim vas pogledajte sada one vip tarife bez limita. Ono nema veze sa mozgom. Unutar vipa besplatno, prema jednom od ostalih mreza npr. 1000 minuta, a prema ostlim mrezama kao cijena goriva je cijena poziva. Glupost nad glupostima ovog svijeta. Isto tako su glupe one tarife vip sve za mene.

Sve u svemu, Extra prica, mix i total tarife su puno bolje za dalj korisnike tj. sve nas. A uz to kad vec kod svih toliko puno placamo barem vas T-Mobile pocasti sa popustima.
31.08.2011 | 19:32
iPhone je internetski uređaj koji definitivno neću koristiti na mreži koja nakon 512 MB korisnicima ograničava brzinu. To nema veze s mozgom već jedino s lopovlukom koji je integriran unutar cijele kompanije.

Skype i FaceTime = besplatni razgovori. iMessage (unutar iOS 5) = besplatni SMS. Prema tome, jedino što mi treba, a vjerujem i ostalim korisnicima bistroga uma, jest bogat podatkovni paket, a ne nekakve extra priče, mixevi i totalni (bankrot).
  • Sank
  • Moderator
  • 221
31.08.2011 | 19:58
Za mene je dovoljna slijedeća informacija:

VIP prodaje iPhone 4 32Gb otključan bez ugovora za 8199,00 Kn (nepotvrđeno jer ih zaobilazim u velikom luku)

T-Mobile prodaje iPhone 4 32Gb otključan bez ugovora za 5498,00 Kn (potvrđeno iz vlastitog iskustva)

Sve druge cijene baš se i ne razlikuju previše ako se uspoređuju slične tarife, premda to nije lako jer ih baš i nema, pa treba preračunavati ovisno o mjesečnom iznosu pretplate.

iPhone_4_32.jpg
  • Sank
  • Moderator
  • 221
31.08.2011 | 20:13
danijelr15 kaže:
iPhone je internetski uređaj koji definitivno neću koristiti na mreži koja nakon 512 MB korisnicima ograničava brzinu. To nema veze s mozgom već jedino s lopovlukom koji je integriran unutar cijele kompanije.

Skype i FaceTime = besplatni razgovori. iMessage (unutar iOS 5) = besplatni SMS. Prema tome, jedino što mi treba, a vjerujem i ostalim korisnicima bistroga uma, jest bogat podatkovni paket, a ne nekakve extra priče, mixevi i totalni (bankrot).

Ja već dugo koristim iPhone i nikada nisam pazio na potrošeni podatkovni promet. Usprkos tome još mi se nikada nije dogodilo da sam jako prešao 1Gb u mjesec dana, znači moja trenutna Total tarifa od 250 je po tom pitanju sasvim dovoljna, a baš ako malo i pređem pa mi spuste brzinu to ionako nema veze za čitanje maila i surfanje.

Skype doduše radi i na 3G mreži, što znači da može trošiti podatkovni promet, ali i to je beznačajno. FaceTime ti za sada ne podržava 3G mreže već radi samo preko WiFi. Da li će to tako ostati i u iOS 5 tek ćemo vidjeti. Inače radije prvo iskoristim svojih 450 minuta razgovora prema svim mrežama u Hrvatskoj, pa tek onda ako se baš približim limitu upalim Skype ili Viber, premda im se kvaliteta zvuka preko 3G mreže ne može usporediti s normalnim pozivima.

iMessage - koristim sličnu aplikaciju WhatsApp i Viber, ali tek kad potrošim u pretplati raspoloživih 250 SMS poruka, a to se obično nikad ne dogodi jer sam lijen pisati

Za iPad imam T-Mobileov Internet Start, koji nema pretplate, osim 10 kn za korištenje radijske frekvencije. Nemam limita koliko je dugo ne moram koristiti jer mi je neće odjaviti sami, a kad ju koristim onda plaćam 0,25 kn po 1Mb prometa što je vrlo povoljno. Dakle, ono što potrošim to i pljatim Kada sam takvo nešto tražio (bez pretplate i bonova) u VIP-u nisam mogao naći ništa slično.
31.08.2011 | 22:41
Ja sam prošli tjedan uzeo Četvorku kod Vipa na tarifi 100. Pošto već imam 3GS kod TMobilea vjerojatno mi je sve uključeno u tih 100 kuna previše. Vesele me posebno neograničeni razgovori prema fixnim mrežama (uz 25 lipa za uspostavu), ak sam dobro shvatio što je rekao lik kad sam uzimao telefon.

E sad, ono loše je jačina Vip signala kod mene doma (Jarun, Zgb). Stalno je na 3 one piknice ili niže, a TMobile je na četiri-pet tako da mi Četvorkina baterija ne traje baš. Ja sam jedan od onih kojima nije bilo jasno o čemu to ljudi pričaju kad nisu zadovoljni baterijom na iPhoneu. Meni 3gs traje 3-4 dana, a ova Vipova četvorka tek dva dana i nešto sitno. Treba još uzeti u obzir da me svi i dalje zovu na stari telefon jer još skoro nitko i ne zna ovaj novi broj tak da bi se GS teoretski brže morao trošiti.

Kad sam tamo gdje vip ima dobar signal, onda skoro da ne troši bateriju, ali doma kao da ide oko 1% po satu što znači da u dva dana pola baterije ode na ništa.
31.08.2011 | 22:49
Ajde neka je netko barem zadovoljan i sa T-Scam mrezom
31.08.2011 | 22:56
Bez obzira na sve, vip se u zadnjih par godina pokvario. Od cijena, usluge, ponuda, tarifa i itd.

Prije 3 godine kad sam poceo koristiti iPhone 3G singal je na vipu bio odlican svugdje po gradu. Tu i tamo znalo pasti malo vise od 2 crtice, ali uglavnom kad bi pado pao bi za jednu crticu. Nikad nije na Edgeu bio ni slicno. Zatim tamo negdje ubrzo nakon 1 god sam presao na tele2, ukratko strava, te sada na bonbon odlican signal. No sada kad malo pogledam susjede i ostale ljude u susjedstvu sa vipom i iPhoneom - ocajno. Zivim u gradu, skoro u centru i signal je ocajan vipov. Ili je jedna crtica 3G, ali rijetko obicno je na Edgeu. Ista je situacija po cijelom gradu. Na mjestima je dobar signal ali ima puno ''rupa''. Za sada bonbon (t-mobile) odlican signal.
12.09.2011 | 21:21
Dolazim danas da vidim kad ce mi doci iPhone jer ga nisu imali trenutacno.... I uglavnom posla meni sestra u T-mobile centar da pogleda kad ce doci, a kaze prodavacica, vi nemozete uzeti iPhone 4 za 1kn, tek ce te ga moci uzeti za otprilike 3mjeseca i morat ce te platiti 1000kn! ! A vec mjesec dana joj govore prodavaci u T-mobileu da ga moze uzet za jednu kunu najkasnije 1.10. ! Taj t-mobile je stvarno....
13.09.2011 | 00:09
Pošto je tema reaktivirana, primjetio sam što sam gore napisao pa bih se malo nadopunio.

Kad sam uzeo iPhone 4 baterija mu neko vrijeme nije trajala bog-zna-koliko, ali se sad popravila i to značajno pa sad i on traje 3-4 dana koliko mi traje i GS. Na oba telefona su WiFi i 3G uvijek uključeni, Bluetooth najčešće ne. Izgleda da je bateriju trebalo nekoliko puta prazniti pa puniti do daske da bi se "razradila" ili što god već. Uvijek ga punim kad je na oko 4 do 7% i čini se da mu to paše. Ako nije to, onda ne znam koji je pravi razlog. Svejedno - glavno da radi kak spada.

Nije da tako planiram zauvijek. Pošto sve svoje i-Uređaje koristim i za development događa se da stari GS ili iPod Touch spojim i nekoliko puta na usb u svega par sati, ali mi se čini da ih s vremena na vrijeme treba isprazniti pa napuniti do daske.
24.09.2011 | 15:44
Evo samo da obavjestim da sam kupio iPhone 4,white,16gb u VIP-a za 1780kn. Odlučio sam da u onog t-mobile-a neću više kupovat nikad i ništa! Super mi je ovaj novi iPhone,još kad dođe iOS-5 !
  • Sank
  • Moderator
  • 221
24.09.2011 | 16:29
Vice kaže:
Evo samo da obavjestim da sam kupio iPhone 4,white,16gb u VIP-a za 1780kn. Odlučio sam da u onog t-mobile-a neću više kupovat nikad i ništa! Super mi je ovaj novi iPhone,još kad dođe iOS-5 !

A s kojom tarifom i koliko kunica mjesečno? Jel ide još i 25 lipa po pozivu?
24.09.2011 | 16:43
Tarifa limit 150kn,koliko se dobro sječam.
To misliš 25lipa unutar Vip mreže ili...
(prvi put sam u vip, pa ti neznam ništa o njima).
Glavno je moj iPhone tu !
25.09.2011 | 18:42
Ma glavno da ti imas iPhone, a to sto neznas nista o tarifi koju imas nvm. Bravo, cestitam ti!
25.09.2011 | 19:39
Imam tarifu limit 150.
I za tu tarifu sam dobio iPhone za oko 1800kn,ne sjećam se baš sad točno cijene... eto!
25.09.2011 | 22:05
Prije će bit No Limit tarifa. Uvjeri se ovdje:

25.09.2011 | 22:09
haha !
Ne ozbiljno sad...Imam tarifu limit 150.(kn). Neznam zašto mislite da nešto izmišjam...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
25.09.2011 | 22:15
Ma sigurno ne izmišljaš, ali ja sam si bio gledao na VIP stranicama koju bih možda tarifu uzeo, pa sam našao No Limit i svašta, ali nigdje te LIMIT 150?!

Možda je to super nova tarifa pa je još nisu stavili na web stranice?

A jel u to uključen i data promet ili je samo za pozive i SMS?
25.09.2011 | 22:26
Neznam zašto ne piše na interentu...Ali mene su rekli da sam mogu birat koliko god hoću kn. Tj. nudili su mi prvo limit 110, ali rekli su da sa 150tarifom mogu dobit jeftinije iPhone...
26.09.2011 | 00:45
Da, vidim da me nisi ozbiljno doživio a bio sam siguran da ćeš samo pogledati na ugovor (ili neki drugi papir što si dobio) i sve riješeno. Prije mjesec dana sam u Vipu uzeo iPhone sa No Limit 100 i zato znam. Već mi je došao i prvi račun i na računu piše No Limit. Točnije: Bez limita 100 fixna VPN.

A i čisto marketinški, malo bi to bilo nezgodno ime za neki proizvod.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 27 minuta
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO