Iphone downgrade sa 4.3.5 na 4.3.3
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iphone downgrade sa 4.3.5 na 4.3.3

• croman
  • Posjetitelj
15.09.2011 | 22:17
Jedno pitanje,je li moguce downgrade napravit sa 4.3.5 na 4.3.3 ili bilo koji? Uzmimo u obzir da nemam SHSH blobs snimljene?Zahvaljujem.

Ip4 v4.3.5 (8L1)
Firmware 04.10.01
15.09.2011 | 22:59
Na zalost nista od downgrade ako nemas spremljene SHSH
  • croman
  • Posjetitelj
15.09.2011 | 23:28
Kako ? Ja upravo gledam tutorial na

Upravo pokusavam, javim kad zavrsim
  • Sank
  • Moderator
  • 221
16.09.2011 | 02:20
@croman

za taj tutorial pise da nije provjeren, pa nema garancije da radi. Svakako javi da li si radio downgrade po tim uputama i da li je uspjelo.
16.09.2011 | 09:38
Od 10 mobitela jedan je prosao na ovaj nacin a nisam siguran ni kako s tim da sam ga jedva izbacio iz recovery moda,probaj nemas sta izgubiti
  • Sank
  • Moderator
  • 221
17.09.2011 | 00:40
Prosao je cijeli dan, a jos nema rezultata?
18.09.2011 | 19:43
pa jel vi ne vidite šta piše u tutorijalu?

Step 1: You have to go to C:\Windows\System32\drivers\etc , and replace "HOST" file with the downloaded one in "Restore Files" folder

taj step 1 za iskusne bi trebao oglasiti sva zvona za uzbunu. dakle radi se o zamjeni host filea s onim fileom koje će zahtjeve za SHSH-om preusmjeriti na cydijine servere.
taj trik radi samo ako je mobitel prije bio jailbreakan i ako je cydiji bilo dopušteno da sejva shsh blobove.
Dakle, po milijunti put, BEZ SHSH BLOBOVA NEMOGUĆE JE DOWNGRADEATI IOS NA IPHONEU! (moguće je samo na iphone 3G)
a i da vas sve podsjetim, apple je od ios 5.0 b2 blokirao mogućnost downgradea bez važećeg shsh-a i apTicketa. apTicket je randomly ispostavljen od strane applea i njegovo sejvanje ne znači ništa jer će svaki put trebati novi apTicket.

sažetak: downgrade bez shsh (a uskoro i SA shsh)- piši kući propalo
10.10.2011 | 17:22
Jel se sada može napraviti downgrade sa 4.3.5 na 4.3.3.? Ja pokušavam ali iTunes mi izbaci grešku 20. Imam snimljen SHSH sa 4.3.3. sa TinyUmbrellom. Da li treba raditi custom IPSW?
10.10.2011 | 17:36
Pokreni TinyUmbrellu i start TSS server,moras editovati host file .Pogledaj na netu kako i sta

ubi me ovaj youtube ali lakse nego pisati
10.10.2011 | 18:37
Ne funkcionira to kod mene, neznam šta je u pitanju kad imam SHSH snimljen. Probao sam sa tvorničkim firmwareom 4.3.3. i sa custom koji sam napravio sa Snowbreezom 2.7, ali neće ga restorat. Ostane u DFU modu, crn ekran. Sad vraćam ponovo 4.3.5 pa ćemo vidjet otpočetka, možda negdje griješim

EDIT: Nakon vraćanja na 4.3.5 i ponovnog restoranja na 4.3.3 opet ne uspijevam.Prema nekim uputama probao sam pokrenuti JB sa Redsnowom gdje je rečeno da će stati na jednom mjestu i da se onda pokrene iz iTunesa restore na 4.3.3 ali meni je JB prošao normalno??? Jedino što sam dobio praznu ikonu od Cydije i sad mogu samo boot tethered da to popravim. Telefon je u recovery modu sada. Neznam stvarno šta radim krivo.

EDIT 2: Sad sam uočio u TinyUmbrella sa na popisu snimljenih SHSH blobs nema ništa. Ja imam taj file na kompu snimljem ali neznam kako da ga iskoristim?

EDIT 3: Pritiskom na Save SHSH dobio sam popis snimljenih blob-ova i tamo sam označio 4.3.3. i pokrenuo TSS server, ali u iTunesu opet izbacuje grešku 20 nakon pokrenutog Restorea na 4.3.3.
10.10.2011 | 19:24
Na tvom mjestu ja to nista ne bi ni radio. Za par dana ce iOS5 zvanicno vani.

Nije valjda da neces instalirati novi OS?
10.10.2011 | 20:15
Stavio sam 4.3.5 i JB thethered. A kad dođe iOS5 onda stavljam i njega kad izađe JB.
10.10.2011 | 20:34
Moras uraditi edit host file
11.10.2011 | 10:13
Pa napravio sam to. Prvo sam ubacivao onu jednu liniju na kraju, pa sam na kraju i cijeli hosts file mijenjao s onim što sam skinuo iz tih uputstava po kojima sam radio. Još se tamo spominje da TinyUmbrella dodaje svoj server u taj hosts file i da jedan od ta dva dodana ip broja tj. one linije mora biti bez znaka # na početku jer u suprotnom neće raditi. Nekako mi je to sve zapetljano. Ajde reci kako da editiram hosts file tj. šta se upisuje? Ja vjerujem da sam to već probao.
11.10.2011 | 23:38
Evo uspio sam napraviti downgrade na 4.3.3. Radio sam po uputama sa iClarifieda, ali to se ništa ne razlikuje od onoga što sam i prije radio. Uglavnom, moj zaključak je da je krivac za neuspjeh bila stara verzija iTunesa 10.4.1. Danas sam instalirao 10.5 i sve je prošlo ok samo što RecoveryFix nije uspio otprve ga probuditi već sam morao ponovo pokrenuti Restore u iTunesu. Još jedan podatak za one koje zanima ovo, imao sam snimljen SHSH blob preko TinyUmbrelle i nisam ništa dirao po Hosts fileu.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 minuta
  • ^SuperUnknown^: Zadnji update WhatsApp desktop appa se vise ne pokrece, ikona zabounca na sekundu i nista se ne dogodi. Starija verzija koja mi je radila je upravo "expired". Monterey OS. Ima tko slicnih problema ili rjesenje?
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.37 Seconds

Provided by iJoomla SEO