iPhone 4, iPhone 5 ili Samsung Galaxy S II
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4, iPhone 5 ili Samsung Galaxy S II

03.10.2011 | 15:22
U zadnje vrijeme me muči jedna dilema. I naravno, sad bu se tu javili dušebrižnici koji bu me odmah poklopili, no ja bum svejedno pitao.
Čitam danas i znam da je sutra Apple event, no sve više piše po netu da iP5 možda neće niti biti predstavljen već samo iP4S. Također znam da će biti i službeno pušten i iOS5 van (a možda i neće). Ono što mene mući to je dilema iP4 ili SGS2. Zašto? Više manje, sve je isto. SGS2 ima nešto veći ekran, no iP4 ima retinu koja je oštrija. Aplikacije su više manje iste ili slične. iP4 je dizajnom ljepši i kvalitetniji, no ni SGS2 nije za odbaciti.
Ono što mene mući u ovom času je to, što održavam i pišem nešto po jednom siteu koji je složen u Joomli 1.7 (ja radio ), no to sa iPadom i iPhoneom ne mogu. Jednostavno umjesto teksta i nešto Tiny editora, dobijem sve u codeu. Lako ako treba samo ubaciti neki tekst koji stigne emailom pa se koristi copy-paste, no ako treba nešto boldati ili nešto drugo intervenirati u tekst, vrlo je teško ili gotovo nemoguće. Kako kolega ima SGS2, uzeo sam mu ga iz ruke i probao to napraviti na njemu. Za čudo moje, bez prevelikih mudrolija, dobio sam sučelje kao i na stroju s browserom?!?! Savršeno za editiranje u pokretu
Znam da ovdje većina ima iPhone (i sam sam među njima), no ima li netko da koristi navedeni SGS2 a da je imao iP4 ili da korisiti možda jedan i drugi. Zanimaju me iskustva...
Molim vas samo da ne krenemo u raspravu AppStore je bolji od Marketa, iOS je zatvoren i bolje je zaštićen od upada i napada... To je meni sve jasno kao dan, no ja bih volio čuti baš objektivne razloge ZA i PROTIV iOS vs Android.

Sank, za tebe znam da si isključivo na iOSu, a za Ribu znam da koristi sve i svašata, pa ono možda vi imate neke dobre razloge...

Tnx
03.10.2011 | 15:57
koliko su sada trenutno svježe informacije po slikama skladišta i inventara nekih distibutera sutra će prestaviti iP4 sa 8GB i iP4S u 16/32/64GB izvedbi što se hardware-a tiče.

Osobno ja sam isključivo za iOS iz čistog razloga jer je baždiran da radi na dediciranom hardwareu, stabila, brz i vrlo vrlo kvalitetan. sviđe mi se ikontrola od strane Apple-a koja u konačnici meni kao kranjem korisniku garantira kvalitetu i stabilnost za potrošeni novac.

Mogu se osloniti na funkcionalnost samog hardware-a i software-a,a zatvorenost koju Apple gura uopće mi ne smeta. Oni to rade s razlogom i to opravdanim, traže cijenu za kvalitetnu uslugu i to je ok.

Da se razumijemo nikada nisam posjedovao Android uređaj, ali ono što sam vidio od prijatelja i poznanika i što sam imao prilike koristiti što privatno što poslovno, mogu reći da se osjeti ta otvorenost kod And OSa kako bi se omogućio rad sa raznim proizvođačima. To me previše podsiječa na Microsoft i sve hardware proizvođače, a moj primarni razlog korištenja Apple hardware-a i software-a je upravo to, sve na jednom mjestu, ključ u ruke.

Osobno nemam ništa protiv androida i smatram da je google napravio izuzetan posao, ali jednostavno Apple me prije pridobio kao korisnika i od tada je kvaliteta njihovih proizvoda išla samo na bolje, a moj rad, što privatno što profesionalno, bio je samo bolji i lakši.

Ovo su sve više subjektivni razlozi a ne objektivni to znam ali smatram da oba OSa imaju i + i - strane, no predugo su na tržištu da bi se ovaj forum spemmao sa činjenicama koje su već svima poznate.
03.10.2011 | 16:06
rusty kaže:
koliko su sada trenutno svježe informacije ...

Slažem se sa svime iznesenim. I ja sam sam korisnik 3GSa i spremam se već dulje vremena preći na iP4, no odlučio sam pričekati. I sad, nakon ovoga što sam isprobao sa SGS2, "opet" sam malo na vagi. Sam sam spreman uvijek eksperimentirati, tako da nije isključen i SGS2. Privlači me to što ima veći ekran... Ipak je nešto malo lakše pročitati na njemu, onak za nabrzaka. A za učestalo i duže čitanje, tu je iPad 2...
03.10.2011 | 16:15
točno je i meni je na iPad-u lakše čitati nego recimo na telefonu, ali opet za ono za što ga ja korsitim meni je više nego dovoljan. Software je ono što me privlači a hardware je tu samo da bi to pogonio. To je jedini razlog upgrade-a kada dođe vrijeme.

Dakle opet govorimo o subjektivnim stajalištima. Meni i da je ekran 4" bio bi ok isto kao što je i sada jer za potrebe koje meni treba odgovara. Vjerojatno da čitam puno bi razmislio koji telefon bi kupio ili bi jednostavno više koristio iPad.

Meni treba brzina, stabilnost i dostupnost servisima koje koristim, a iPhone tu zadovoljava sve. Također vjerujem da je i sa drugim uređajima tako koje goni Android, ali osobno predobro mi je na strani Apple-a ( ), a android mi nema baš ništa što bi me moglo prebaciti
03.10.2011 | 16:20
i ja sam zadovoljan sa iP3gs, no ono što me ždere je to što na iOSu 4 ne mogu moderirati Joomlu 1.7 a na SGS2 mogu... Tu me važe...
03.10.2011 | 16:36
Probao sam galaxy i zadivio me je brzinom surfanja.tu je brzi od moje 4-ce. Aplikacije koje ja imam na 4-ci i moj prijatelj ima na galaxy. Tako da je na tebi da odlucis. zavisi za sta ti je tel potreban.
03.10.2011 | 16:44
Ono za što je meni telefon potreban ide otprilike ovim redom:
telefon, sms, email, kalendar, web, notification, taskovi i sad ono što me je uopće natjeralo na ovo moderiranje Joomle... Igrice i ostale stvari, manje važno, nema se vremena za to
03.10.2011 | 18:11
Pričekaj Ribu ili nekoga tko se igrao sa Joomlom, možda će ti imati kaj pametnoga za reći, ako već Google nije... Možda samo na serverskom dijelu stranice trebaš nekaj uključiti?

To što SG2 ima veći ekran, mene ne dira pet posto, jer moj iP4 ima BOLJI ekran. Tako da, za čitanje, znam što biram A veličina mobitela - pa bitno je da je što manji, jebga ne patim od veličine da mi u džepu mora biti velika izbočina

Uglavnom, jesi li pogledao Joomla forume?

Našao sam par zanimljivih linkova, moguće da trebaš neku ekstenziju dodati da bi ti proradilo ili nekaj slično... Vidi ovo:

http://extensions.joomla.org/extensions/mobile/apple-display

S druge strane, jedni vele da samo počneš koristiti Blogpress da bi editirao svoju bazu što li već, više imaš ovdje:

http://forum.joomla.org/viewtopic.php?t=233461

U svakom slučaju, moj ti je savjet da pričekaš barem da iOS5 izađe - to će biti najkasnije za 10 dana, sigurno, a onda ga isprobaj na nečijoj iPhone 4vorci... Ako ni tada ne radi, kupi si lijepo SG2 i vozi miško...

Javi jel što pomoglo s onim linkovima
  • Sank
  • Moderator
  • 221
03.10.2011 | 18:13
ja iPhone najviše koristim za razgovore (tel, skype, viber), poruke (biteSMS, WhatsApp), e-mail, bilješke, ToDo, slušanje glazbe (iPod, Slooshaj), fotografiranje te neke specifične aplikacije po potrebi za vijesti i provjeru rezervacija letova i hotela kod putovanja te navigaciju i s iPhoneom sam vrlo zadovoljan kako mi sve to funkcionira. Android mi po tom pitanju ne nudi ništa više niti bolje pa jednostavno nemam potrebe razmišljati o promjeni.

Za surfanje po netu, gledanje video isječaka, pisanje kraćih tekstova i izradu tablica, čitanje knjiga i tekstova, te rijetko igranje koristim iPad i puno mi više odgovara od laptopa ili iPhonea.

S obzirom da se ne bavim izradom web-a teško mi je i zamisliti kako to raditi na tako malom uređaju bez obzira na proizvođača, ali da se time bavim ja bih vjerojatno razmišljao o kakvom MacBook Airu ili nečem sličnom, a mobitel bi mi i dalje služio za navedene radnje.

Dakle, onog trenutka kad se budem odlučio da ću se baviti starim poslom, web, programiranje ili slično, sigurno ću iPad zamjeniti ili MacBook Airom ili čak Proom, ali iPhone će i dalje veselo zvoniti u mom džepu
04.10.2011 | 00:56
Evo sam naletio negdje da će sutra biti predstavljen samo iPhone 4S. Navodno se omakla greška u Appleu pa su procurile neke informacije, jedino ako ne bude "... and one more thing..." Čekao sam iPhone 5, no mislim, ako sutra ne bude predstavljen SGS2 je već u džepu...
Vanja, javim ti kad isprobam linkove.
04.10.2011 | 01:43
Prijatelj je IT support u jednoj velikoj firmi i upravo su dobili te top modele Samsunga (kaže oko 6 milja kuna svaki). Kaže mi da su procesorskom snagom i opcijama na papiru nenadmašni, ali isto tako da u životu nije susreo bugovitiji uređaj. Kaže da se ponašaju katastrofalno, doslovno na rubu upotrebljivog: netko te zove, a oni ne zvone (iako s druge strane ispada da zvoni), šalju mailove, ali ih ne pošalju. Problemi s attachmentima, sa sinkronizacijom, ma sto nevolja... tako, da malo pronjuškaj o čemu se radi prije nego se odlučiš.
04.10.2011 | 07:08
Davore, ovo je interesantan podatak koji vrijedi istraziti. Mada sam naletio na hrpu foruma u kojima ekipa opisuje svoja iskustva sa prelaska sa iPhonea na SGS2. A daj mi reci, jel kolega ima problema samo s jednim uredjajem ili sa svima u posiljci?
04.10.2011 | 09:33
dpasaric kaže:
Prijatelj je IT support u jednoj velikoj firmi i upravo su dobili te top modele Samsunga (kaže oko 6 milja kuna svaki). Kaže mi da su procesorskom snagom i opcijama na papiru nenadmašni, ali isto tako da u životu nije susreo bugovitiji uređaj. Kaže da se ponašaju katastrofalno, doslovno na rubu upotrebljivog: netko te zove, a oni ne zvone (iako s druge strane ispada da zvoni), šalju mailove, ali ih ne pošalju. Problemi s attachmentima, sa sinkronizacijom, ma sto nevolja... tako, da malo pronjuškaj o čemu se radi prije nego se odlučiš.

obzirom da stanujemo u istome selu 99% mislimo na istu firmu ( mozda i osobu )
najveci stos je da su odredjenu osobu u IT-u te tvrtke ostale neznalice ( koje ne rade u IT ) preklinjale da se kupi iphone 4 jer se nabavljala veca kolicina uredjaja odjednom
04.10.2011 | 11:16
ZAAK kaže:
dpasaric kaže:

obzirom da stanujemo u istome selu 99% mislimo na istu firmu ( mozda i osobu )
najveci stos je da su odredjenu osobu u IT-u te tvrtke ostale neznalice ( koje ne rade u IT ) preklinjale da se kupi iphone 4 jer se nabavljala veca kolicina uredjaja odjednom

Što bi sad to trebalo značiti? Koje su to neznalice i jesu li te "neznalice" bile u pravu? Ne mogu vjerovati da su baš svi uređaji SGS2 u defektu. Može li još kakav detalj o tome???
04.10.2011 | 12:52
ja mislim da je rijec o fazonu. Ono kao iphone je popularniji od samsunga i kontali ljudi djaba doci do iphone-a jer se nabavljalo na veliko.
04.10.2011 | 17:00
ukoliko mislimo(o) na istu firmu onda je stvar isla ovako nekako ( ofkors to je jedna strana price )

nabavljali su se novi telefoni ( od T-coma ) za visljepozicionirani kadar ( mislim cca 20 uredjaja )
osnovna zadaca tih telefona je prvenstveno razgovaranje i nakon toga citanje maila.

IT dio je navijao za galaxy a drugi dio za iphone.
05.10.2011 | 01:31
@ Tomek
mislim da ovo kaj su danas najavili 4s ti daje odgovor na pitanje, SGS2.
05.10.2011 | 01:38
ZAAK kaže:
nabavljali su se novi telefoni ( od T-coma ) za visljepozicionirani kadar ( mislim cca 20 uredjaja )
osnovna zadaca tih telefona je prvenstveno razgovaranje i nakon toga citanje maila.

IT dio je navijao za galaxy a drugi dio za iphone.

Znači šefovi su htjeli jedno, a stoka iz IT odjela im gurnula drugo?
Otkaze!
05.10.2011 | 01:56
Nisi daleko od istine, iako je povod kriza - možda neće biti mnogo otkaza, ali dio ekipe se mora seliti u Katar!
05.10.2011 | 09:19
ha cuj... jeli rade u multinacionalki
05.10.2011 | 11:14
dpasaric kaže:
Nisi daleko od istine, iako je povod kriza - možda neće biti mnogo otkaza, ali dio ekipe se mora seliti u Katar!

Pa, fina klima, dijetna prehrana, nema oblokavanja alkoholom... to im je ko GO. Ja bi im još skinul i dio plaće....
05.10.2011 | 11:35
Vanjuška kaže:
Znači šefovi su htjeli jedno, a stoka iz IT odjela im gurnula drugo?
Otkaze! [/quote]

ma ja kuzim u potpunosti IT-ovce..... iphone njma nije interesantan a galaxy im je dosao kao savrsena igracka
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 minuta
  • ^SuperUnknown^: Zadnji update WhatsApp desktop appa se vise ne pokrece, ikona zabounca na sekundu i nista se ne dogodi. Starija verzija koja mi je radila je upravo "expired". Monterey OS. Ima tko slicnih problema ili rjesenje?
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO