15.10.2011 | 14:45
Uff…..evo..radi!
@Teddy…MORAŠ imati stari baseband….ali je procedura drukčija…..naime…..
1. Moraš sačuvati stari baseband
2. Moraš napraviti custom image
2. a) ako je mobitel izvana i nemas originalan SIM, onda je procedura još malo teža (moj slučaj) jer moraš Hacktivirati.
2. b) u tom slučaju, custom image napraviti na Windowsima s alatom sn0wbreeze, i odabrati opciju "Hacktivate" jer redsn0w nema opciju "(h)activate"
2. c) napravljeni .ipsw s windowsa vratiti na mac i onda sstaviti u DFU mode i odraditi instalaciju
3. pri aktivaciji se proces "objesi"; pa onda treba s redsn0w-om odraditi opciju "just boot"
4. nakon toga. bilo bi dobro bilo kakvu normalnu karticu staviti unutra, samo ne gevey, zbog SAM-a i inicijacije Gevey.a
5. dok je ta druga kartica unutra, isključiti 3G i staviti na ON Cellular data network i Data roaming.
6. Ugasiti iPhone i dok je ugašen izvaditi tu karticu
7. Upaliti iPhone, zbog tethera opcija "just Boot" .
8. Kad se iPhone digne skroz, onda staviti Gevey karticu i pričekati.
9. čeka se ponekad i do 30-45 sec. makar piše NO SIM, ali se čeka dok ne izađe dijalog s opcijom "Accept"
9 a) u slučaju da nema dijaloga ili proces s "NO SIM" potraje, jednokratno staviti u airplane mode" da inicira baseband.
9 b) ako ni tada ne pokaže "accept" poruku, onda istu inicirati tako da se ode u Settings-Phone-SIM Aplications-i ono na kineskom
10. kad se javi poruka "Accept" DOSLOVNO brojati 15 sec i onda nazvati 112. Nakon 2 sec prekinuti
11. staviti u airplane mode i pričekati da javi "No SIM instaled"
12. Kad javi "SIM Failure" to je to.
Moje mišljenje da sam se možda malo zaletio. Prvo ovaj tether me ubija, posebno zato jer nakon svakog restarta moram i SIM karticu vaditi
Moj sljedeži problem je napraviti sljedeće:
primejtio sam da mi na facetime i u iMeesageu javlja Wait for activation i sl. a sve radi!!!!???
Izgubio sam menu "Personal HotSpot, sad to moram enejblat. javim ovdje, ako koga zanima kad to vratim