iPhone 4 iz VIP-a - unlock?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4 iz VIP-a - unlock?

21.10.2011 | 10:18
Jel se može nekako unlockati? Soft na njemu je 4.3.2 JB, a baseband je 4.10.
21.10.2011 | 10:31
Za sada na zalost ne moze, ali se mozemo mijenjati za aparate jer je moj zakljucan na T-mobile.

Tu mozes jednostavno provjeriti sta se da otkljucati a sta ne: www.iclarified.com/unlock/index.php
21.10.2011 | 14:38
bpodnar kaže:
Jel se može nekako unlockati? Soft na njemu je 4.3.2 JB, a baseband je 4.10.

moze samo sa gevey karticom
21.10.2011 | 14:59
Istina. Gevey je mala "plocica" koju stavljas zajedno sa svojom SIM karticom u iPhone u posebno izradjenom SIM trayu. Nakon paljenja iPhonea postoji jos kratka procedura sa pozivanjem "112" broja, kako bi aparat prepoznao mrezu...
Dobra stvar je sto ne gubis garanciju stavljanjem iste, a losa sto nije legalno i sta moras svaki put ponavljati postupak kada ti se iPhone ugasi, ostane bez baterije...
21.10.2011 | 15:52
@campo Clanak se odnosi na Ameriku, ali nebitno. Kod nas je tako i tako sve legalno pa na kraju krajeva i Gevey SIM.
Kad smo vec kod toga legalnog/nelegalnog super mi je fora da mozes kupiti chipane PS3, Wii-e, xBox-e legalno u trgovini. I jos dobijes garanciju, i na konzolu, a i na Chip.
  • campo
  • Posjetitelj
21.10.2011 | 19:05
Nije bitno što je u americi bitno je da su ljudi shvatili tko su pravi lopovi oni što stave gevey (koju neki i uvoze preko papira pa čak i carine) ili AT&T i T-com. Ako je u americi donijet takav zakon znači da je netko dobro proučio o čemu se radi
21.10.2011 | 19:34
Meni je Gevey super u iPhone 4 sa istim basebandom.

Nekada prije par mjeseci sam inicijalizirao Gevey pozivom na 112, i nikada to vise nije trebalo ponoviti. Pa i ne gasim nikada mob

Nikakvih problema za sada. Evo radi i sa iOS 5 ako zadrzis stari baseband.

Isplativa investicija u svakom slucaju
22.10.2011 | 11:21
^^

slazem se, moj je isto na ios 5, kad skuzis caku s geveyom ide to bez beda!
23.10.2011 | 02:02
iphone od vipa se može otključati tzv neslužbenim kanalima, "tvornički", za 95 eura!
23.10.2011 | 14:39
A zasto ne kupite otkljucane?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
24.10.2011 | 04:05
zabac kaže:
A zasto ne kupite otkljucane?

Vjerojatno zato jer je otključani u T-Mobileu skup, preko 5000 kn, a u VIPu preskup, preko 8000 kn

Baš me zanima koliko će koštati novi 4S kad dođe kod nas?
24.10.2011 | 12:47
ni ti od 5000 i 8000kn nisu otključani nego ti ih mogu otključat kad budu u mogucnosti -.- znači nikad...
24.10.2011 | 12:57
vauxhall kaže:
ni ti od 5000 i 8000kn nisu otključani nego ti ih mogu otključat kad budu u mogucnosti -.- znači nikad...

Pričaš nešto što neznaš ! Provjeri prije pisalo se i tu na forumu. Meni su otključali kupljenog za 4698kn. u T-comu.
24.10.2011 | 13:25
meni su u vipu rekli da jedino otključavaju taj od 8000kn i to kad budu u mogucnosti tj kad dobe te neke kodove...
24.10.2011 | 13:32
Fuliraju !
24.10.2011 | 13:41
znam.... ja sam svoj kupio u engleskoj zaključan na vodafone uk i otključali su mi ga besplatno za 3 dana.... ovdje stalno nešto seru
25.10.2011 | 01:46
svojevremeno sam čuo da ovo softversko otključavanje zapravo kratko traje, da se nakon 6 mjeseci znaju pojavljivati prvi problemi i da s vremenom taj unlock "pukne".
imate li kakvih saznanja o tome?

također me zanima na koji način radi ovaj Gevey. u smislu, šta je s updateima telefona i to, radi li dalje normalno ili se isto ne smije dirati kao kad softverskog unlocka?

pošto sam na Tele2 mreži, zanima me koliko ti otključani modeli sigurno i stabilno rade i uz kakva eventualna ograničenja.
zato preferiram tvornički otključane uređaje, ali ih je teško naći i znatno su skuplji (govorim o polovnim uređajima).

@Hackerivs: koja je to fora s "neslužbenim" otključavanjem u VIP-u, kako se to dobije?
25.10.2011 | 03:28
dakle neslužbeno otključavanje, platiš 95 eura kreditnom karticom i tvoj iphone crnim kanalima dospije na listu otključanih mobitela i prilikom sljedeće sinkronizacije s i-tunesom mobitel postane zauvijek otključan.
također ga možeš i upgrejdat.
25.10.2011 | 09:23
Nadam se da će se i u RH pojaviti službeni način otključavanja, kao i u svim normalnim zemljama. Evo linka koji je postan na srodnom Threadu (iPhone legal unlock request): www.poslovni.hr/vijesti/mobitele-...kljucati-189050.aspx
25.10.2011 | 09:26
Ups... gornji link ne radi. Probam ovaj: www.poslovni.hr/vijesti/mobitele-morate-otkljucati-189050.aspx
25.10.2011 | 14:18
Hackerivs kaže:
dakle neslužbeno otključavanje, platiš 95 eura kreditnom karticom i tvoj iphone crnim kanalima dospije na listu otključanih mobitela i prilikom sljedeće sinkronizacije s i-tunesom mobitel postane zauvijek otključan.
također ga možeš i upgrejdat.

da, to mi je jasno, ali kako se to izvede? šta dođeš u VIP i pitaš: koga treba potplatiti da mi otključate mobitel?
25.10.2011 | 14:18
MacSlavko kaže:

super. to bi bila velika stvar. onda nema potrebe za "potplaćivanjem".
25.10.2011 | 15:32
... a nista. Cekat do 21.11. i nadat se najboljoj odluci kakva god ona bila
25.10.2011 | 17:13
ne. ima internet stranica za to.
hint: darkgsm
25.10.2011 | 18:20
ok, hvala.
to je provjereno i sigurno, pretpostavljam...
26.10.2011 | 01:12
ja osobno nisam koristio, ali na internetu nema niti jedan negativni feedback.
inače, išao sam čovjeka na blef pitati kao da imam 500 iphoneova od t-mobilea za otključati.
frajer je rekao da se oni ne mogu otključati niti će se moći otključati. iz toga sam zaključio da nema namjeru prevariti nekoga a i izostanak lošeg feedbacka na internetu to potvrđuje.
26.10.2011 | 12:40
samo što prema onome što sam vidio na sajtu, izgleda kao da telefon moraš dostaviti njima - u Dublin. (!?)
26.10.2011 | 12:59
Ne znam odakle si to izvukao
26.10.2011 | 15:22
to je bio moj dojam na prvo - iz onoga što piše na sajtu... ne kažem da je tako.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 55 minuta
  • ^SuperUnknown^: Zadnji update WhatsApp desktop appa se vise ne pokrece, ikona zabounca na sekundu i nista se ne dogodi. Starija verzija koja mi je radila je upravo "expired". Monterey OS. Ima tko slicnih problema ili rjesenje?
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO