Iphone 4 pao u vodu :((
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iphone 4 pao u vodu :((

22.10.2011 | 20:24
Dakle imam iPhone 4 i pao mi je u vodu...ja sam ga izvadio odmah, stavio na toplo,a sada trenutno stoji u zdjeli riže...mobitel radi,samo šteka onaj zvučnik na koji slušam dok pričam s nekim i bljeskalica je cijelo vrijeme upaljena(prije je svijetlila jako sad malo manje) i kada pojačavam i smanjujem zvuk piše mi da su slušalice upaljene, a nisu jel može tko pomoći i to što hitnije? inače živim u Puli pa ako znate nekog u blizini da mi pomogne...hitno mi je molim vas za pomoć
22.10.2011 | 20:51
Jedini nacin je da ugasis mobitel i da ga ostavis u kesi rize bar 7 dana i da se nadas da ce biti sve ok.Jer ako ti ostane vlage prilikom paljenja ode ploca Ili da ga rastavis skroz i ostavis da se susi.Pa skontaj sta mozes uraditi.
22.10.2011 | 22:00
UGASI GA ODMAH!

Nije pametno da mokar iPhone bude upaljen. Stavi ga u rizu, ali ugasenog.

Moze i do 10 dana stojati tako. Ako je cista voda, obicno ne bude problema.

Ja, da sam na tvom mjestu, bi ga ugasio i rastavio sto vise mogu da omogucim da ta vlaga sva ispari.

Ali ta operacija bas i nije za osobe koje nemaju nekog iskustva.
23.10.2011 | 08:56
Ja bi otvorio zadnju stranu i izvadio bateriju. Ako je zamrljano, u destiliranu vodu bez baterije na par sati. Poslije sušenje i vračanje baterije.
Upute:
www.ifixit.com/Guide/Installing-iPhone-4-Battery/3141/1
Pošto je post bio prije 12 sati, ako nisi ništa poduzeo, pitanje u kojem je stanju elektronika telefona.
24.10.2011 | 00:19
haha to je sve bilo nestalo...svi problemi...sada mi je jedini problem to što se mobitel odjednom brickao...bez ikakvog razloga...samo se zacrnio i kada sam ga pokušao upaliti pojavila mi se connect to itunes slika i kada idem na info su mi imei i iccid unknown...mislim zašto je do toga došlo i kako popraviti?
24.10.2011 | 00:30
i sada stvarno mislim da je crknuo...crni ekran je...kada ga palim ništa se ne događa ...a baš sam bio i sentimentalno vezan uz taj uređaj...dobio sam ga od kuma za krizmu...sad mi stvarno dođe da plačem...nema nekakvog lijeka za uređaj jel tako?
24.10.2011 | 00:30
Po svemu sudeći nikako, kupiti novi.
24.10.2011 | 00:35
haha lako je vama reći...neće mi roditelji htjeti kupiti mobitel od 5 tisuća kuna...baš zato jer sam ovaj rasturio...al jbg..sad ću se morati naviknuti na život bez te predivne stvari ...a i nije baš tako jednostavno kupiti novi...kome je u ovo doba krize malo dati 5 tisuća za ovakvu stvar
24.10.2011 | 00:37
Vjerovatno bi zamjena ploce sredila stvar (naravno i testiranje svih ostalih komponenti) ali to kosta kao nov iphone. Da si mi blize rado bi ti pomogao bar sto se tice testiranja ali ovako na zalost nemogu nista
24.10.2011 | 00:37
haha imam riješenje...popravit ću si 3g koji ne koristim već dugo...tj. mob je na servisu al ga nisam pokupio 2 tjedna...
24.10.2011 | 00:56
našao sam ovaj servis www.iphoneservis.hr/ ...tamo piše iPhone vam je pao u vodu? mi imamo najjeftiniji i najkvalitetniji popravak tako da ću se raspitat oko toga...nije baš strašno jeftino...samo matična je od 500-2000 kn
24.10.2011 | 01:04
Aparat koji je bio u doticaju sa vodom najcesce odu ovi dijelovi:
Lcd ekran: 799 kn
Senzor kabel: 399 kn
Matična ploča: 499-1999 kn
Mikrofon: 299 kn
Baterija: 249 kn

cijene servisa koji si naveo + ruke naravno

Samo da napomenem da nemora bas sve otici ali ploca 100% ako nema vise ni znaka iTunes,samo jednom sam uspio srediti bez zamjene HW poslije mjesec susenja u rizi
24.10.2011 | 03:02
Riža! Toliko smo postali tehnološko napredna civilizacija da još uvijek rižom skupljamo vlagu. Mislio sam da se to koristi još samo kod soli
24.10.2011 | 09:02
lcd radi,mikrofon radi,senzor ja isto mislim radi, a za bateriju i ploču nezz....i opet je mob nekim čudom proradio sad je samo ostao onaj softwerski problem , tj. connect to itunes
24.10.2011 | 12:37
Sacekaj,hoces da kazes da su se imei i ccid ponovo pojavili.Ako jesu onda si sretan koliko si tezak.Ako sve radi provjeri sa donje strane iPhonea na konektoru jeli se pojavili crvena tacka.
24.10.2011 | 17:11
Ne bi ga ja na tvom mjestu non stop palio gasio.

Radije bi ga ostavio neko vrijeme da se posteno osusi, kada vec do sada nije riknuo...
24.10.2011 | 23:14
nene nisu se pojavili imei i iccid...ostalo je na tome...pojavila se crvena točka da...oba senzora sam provjerio...i onaj kod utora za slušalice...oba su upaljena...ja mislim da ću sutra odnijet uređaj na servis tu u Puli kod jednog prijatelja,pa ću vidjet ako to on zna riješiti ako ne ide u iservis u ZG
15.11.2011 | 22:15
Nažalost, moj iPhone uređaj ne radi više...bio je na servisu i kažu da ga ne mogu popraviti
15.11.2011 | 22:34
Zao mi je sto to cujem,stvarno mrzim kada sam u pravu kod ovakvih stvari Probaj ga prodati u dijelove mozda nesto i izvuces novca
16.11.2011 | 00:53
Iphone 3GS OPRAN u ves masini se uspio popraviti samo je trebalo ekran zamijenit jer ovom starom svaki drugi red nije radio.

Alkohol i cetkica za zube cuda rade...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 0 minuta
  • kupus: whatsapp web? za prvu ruku
  • ^SuperUnknown^: Zadnji update WhatsApp desktop appa se vise ne pokrece, ikona zabounca na sekundu i nista se ne dogodi. Starija verzija koja mi je radila je upravo "expired". Monterey OS. Ima tko slicnih problema ili rjesenje?
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO