27.10.2011 | 13:13
Ok, ispričavam se adminima, ako otvaram novu temu, jer već jedna postoji, ali svaki slučaj je poseban, zbog toga sam si priuštila otvoriti novi topic.
Dakle, situacija..
iPhone 4 (iOS5) se smočio u jakni...Dakle nije bio direkt izložen kiši/vodi, pljusak ogroman, hodanje do auta.. 2-3 min.. dodjem doma vidim mokar telefon, uvjerena da je mokar površinski, pa ipak je bio u džepu.
Baterija mi je riknula još u bircu dobrih 30 min prije močenja.
Obrišem ga i naravno stavim na punjač... Jee*** nisam znala da je mokar i iznutra.
Najprije se pojavljuje ikona baterije na screenu i treba joj nešto da se napuni da je mogu startat.. dolazi na 5% iPhone se starta, ali u tom startu ne pita za PIN nego odlazi u ajmo reć, Airplane mode odnosno prikazuje no service. Sve aplikacije na mjestu.. Nakon toga ga gasim, vadim karticu skuzim da ima vode u njemu! Zamagli se okno kamere.. i ok.. sušim ga zamotanog u ručnik na radijatoru. Ništa drugo mi nije palo na pamet.. i da .. da sam znala (ponavljam) da je toliko mokar sigurno ga ne bi na punjač stavljala.. tako da.. svaki koment po tom pitanju je suvišan što je tu je..
Nakon toga.. pojavljuje se jabučica.. pali se screen sa "no service" znakom lokota, znak srelice, znak alarma i baterija na 100% (?!?!?). I velikim iPhone natpisom i slajderom: natips "slide to setup" ili tako nesto.. slajdam.. sljedeći screen je onaj početni kada kupiš iphone.. Connect to iTunes.. ako ga skinem sa punjača ugasi se skroz.. ako ga stavim na komp/usb, nema dovoljno snage da dodje do faze "connect to itunes" nego samo se pojavi jabučica i ugasi se.. i tako u intervalima od 10tak sekundi jabuka pa gašenje..
Telefon je pod garancijom..
Mislim da sam vam sve rekla što sam imala.. eto.. zanima me kolika bi mogla biti šteta s obzirom što prikazuje. I da.. tipke +/-, silent/vibra - rade.. i phone zavibrira kada ga stavljam u silent..
E da.. i ovo je prvo gašenje mobitela (ostanak bez baterije) nakon instalacije iOS5.
Hvala svima tko će pročitat i nekim savjetom pomoć!