14.11.2011 | 20:46
Ovako. Pošto sam nov u ovom svjetu Iphona me zanima šta mogu na ovom primjeru učiniti. Znaći imam IPHONE 4 16 GB sa Firmware 5.0 bez ikakvih unlock-a ili jaibraka. Htio bih znati kako napravim unlock i dali je to moguce u mom slučaju. Živim i u Sloveniji i u Hrvatskoj ali mi je telefon zaključan na t-mobile pa naravno Slovensku karticu ne mogu staviti unutra. Kada je stavim radi minutu i onda mi napiše NO SERVICE. IPHONE PODACI:
Version: 5.0 (9A334)
Modem Firmware 04.11.08
Šta mi je činiti?! Dali mogu vratiti firmware na 4.3.3 da mogu jaibrake napraviti. NEMAM SHSH.
E sad drugo pitanje. Neki dan je došao brat kući i pohvalio se kako je kupio IPHONE 4 za 150 eur na što sam ja pao na guzicu pošto ga ja još dan danas odplačujem. I gospodin stavi karticu unutra koja mu ne radi. Zvao je u t-mobile i rekli su mu da mu je IMEI na blacklisti i da je mobitel VJEROVATNO UKRADEN!!!! Šta mu je činiti dali se to da nekako spasiti ili da po mojem predlogu jednostavno vrati Iphone u t-centar ili vip centar i izgubi 150 eura ali tako i ovako nemože ništa...
Hvala vam na svim odgovorima!
Pozdrav