26.11.2011 | 12:55
Ja sam na VIP-u i moram reći da sam zadovoljan.
Istina, sadašnje tarife su po meni katastrofa, ali ja sam si uzeo prošle godine kada je bila akcija tarifu "sve za posao 400".
U akciji sam potpisao ugovor i tarifa me košta 200 kn/mj, uključeno 1000 minuta prema svim mrežama (mobilne i fiksne), 300 SMS-a i 2 GB data prometa, uspostava poziva se plaća. Cijena tarife mi je trajna.
Takvu tarifu niko nikada nije imao i mislim da ni neće skoro.
U to vrijeme su tarife u T-mobile-u bile koma u odnosu na ovo.
Mislim da je to normalno, jednostavno se izmjenjuju, malo Vip ima bolje tarife malo T-mobile. To je tako i tako odgovor na potez konkurencije.
Ja iskreno na T-mobile nebi išao nikad iz čistog principa jer mi se gade.
Sad su nakon 15 godina mobitela u Hrvatskoj počeli izbacivati tarife koje su ok prema korisnicima.
Neznam kako je sada jer više ne pratim, ali prošle godine osoba recimo u T-mobile nije mogla dobiti potpunu Blackberry uslugu.
T-mobile je za 99 kn nudio samo email a za datu si morao platitit dodatni paket.
Vip je oduvijek davao kompletnu uslugu za BB za istih tih 91 kn, i email i data.
U konačnici uslugu i ovako i onako daje RIM pa je stvarno teška ciganija da T-mobile na svoju ruku jednostavno odreže datu.
Prije godinu dana ako je čovijek htio VPN unutar firme morao si dodatno plačati na svoju tarifu i VPN, naravno u T-mobile-u.
Ista usluga, VPN, je oduvijek bila besplatna i uključena u svim tarifama u VIP-u, čim si poslovni korisnik imaš i VPN, što je po meni jedino logično.
I takvih primjera je more.
No, kad se podvuče crta, svi su oni isti, pljačkaju ljude gdje god i kad god stignu.
Mislim da je jedino normalno da si osoba pregleda sve tarife koje svi nude, nađe sebi najpovoljniju za njegov način upotrebe mobitela i uzme tu tarifu koji god to operater bio.
I sa jednim i drugim i trečim će kad tad imati problema.