iPhone 4, božićna ponuda?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4, božićna ponuda?

09.12.2011 | 00:10
Baš sad malo gledam kakve su cijene u Vip-u i Tmobile-u, reko bit će neka Božićna akcija, kao jeftinije i to.. kad ono ništa.. vip ima ponudu za 50 % popusta na mjesečnu naknadu, a T-mob mislim da nema ništa...
Dali je netko skoro kupio iPhone na pretplatu i kod koga? Gledam tarife oko 200 kn, tamo su cijene iPhona po 1900 kn.. :O
09.12.2011 | 01:59
Produzio pretplatu u vip-u, uzeo iPhone 4s 16 gb i platio ga 1499 kn a stari iPhone 4 prodao za 2100 kn, ja zadovoljan. )
09.12.2011 | 13:20
Renata sada gleda za iPhone 4s u T-Mobile za 17ookn s popustima i pretplatom za 160kn. Tražili smo na 0981550 da joj pretplata bude jeftinija, ali ne znam, rekao je službenik na telefonu da će nazvati sutradan...
Ako je jeftinija pretplata od T-Mobile, koliko onda košta iPhone 4s u VIPu?
09.12.2011 | 15:50
diplodocusIII, za tu istu cifru u Vipu je pretplata od 200 kn. Ako potpiše ugovor do 31.12. imat će 6 mjeseci pretplatu od 100 kn, a ako prenese broj iz druge mreže onda 12 mjeseci. Isto tako valja usporediti ponudu T-Mobile i Vip tarifa. Ako Renata voli surfati brzinom od 64 kbps onda neka T-Mobile bude njen izbor.
12.12.2011 | 12:05
Ja sam dvije godine unazad bio kupio u tcomu iPhone 3G za 1300 kn ako se ne varam u tarifi 300, ali je bila akcija 50% na mjesečnu naknadu prvih 6 mjeseci, nakon kojih se prebaci na manju tarifu... baš ću danas-sutra do t-centra i u vip pa ćemo vidjet tko šta nudi..
12.12.2011 | 20:25
Ja sam na vipu u paketu sve za mene 250 već godinu dana s 50% popusta na pretplatu konstantno (ne nekih 6 mj. već mogu tako beskonačno)
imam 500 min besplatnog razgovora prema svim mobilnim i fiksnim mrežama unutar HR, te 1024 MB interneta, e i nekih 300 sms-a. Internet nemogu potrošiti nikako - jer sam na wifiju na poslu i kod kuće, sms skoro pa i ne koristim. Minute spržim, a zna biti mjeseca kada ni to ne uspijem. Najskuplji račun mi je bio nekih 260 kn i to zbog roaminga.

Zaboravih da sam kupio iPhon 4 čim je izašao u vipu. i platio ga tada 1500 Kn. Ako se ne varam cca. 900 KN je bio ako uzmeš pretplatu sve za mene 500 (nisam siguran u točnost tarife - no imala je 1000 min razgovora)

ja sam prezadovoljan jer ne moram brinuti koju mrežu zovem i da li ce me oguliti. Nekada si barem znao prema kojoj mreži ide poziv, danas to ne znaš. postoiji neki automat koji bi te trebao obavijestiti no ne vjerujem mu previše zna i on štekati.
12.12.2011 | 21:46
2 mj. prije isteka ugovora obnovio preplatu s tarifom 200 (vip).1.340 kn. u gotovini (vip na trgu).1000 besplatnih min. odabrao 98/99;bez limita 91 i fiksni tel.; 1024MB net.+ prvih 6mj. 100 umjesto 200 obaveznih kn.
zadovoljan sam ponudom kao i iPhoneom koji do sada nema nikakvih boljki.ono na što treba paziti (tako je kod mene) je korištenje neta i aplikacija ukoliko nisi spojen na wi-fi.od svih silnih aplikacija i njihovog korištenja,otvaranja i uzimanja novih informacija kao i surfanja bez wi-fi "zakačke",novčanik može podosta nastradati.1 MB=10kn.,ukoliko se izađe van limita.
tako sam npr. na svom lapaču skinuo igricu u app storeu.spojio iPhone i preuzeo je, a da se nisam upario na lap sa wi-fijem.pogađajte..učitavanje 300-tinjak MB uzeto mi s računa.nisam probao provjeriti da li se,dok je iPhone spojen na wi-fi,isti postupak ne naplačuje.
inače,MB-te možemo i kupovati:100 (29kn),512 (49kn),1024 (69kn) + otvaranje elektronskog računa 512 MB kroz 12 mj.,odnosno podjeljeno na 12 mj. = po mjesecu oko 50-tak MB.no,sve to po proteku 2 mj.od kad je uključena opcija elektronskog računa.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
14.12.2011 | 01:56
@Davor

Kad nisi zakačen na WiFi, a ne želiš da ti se troše mobilni podaci onda u postavkama pod Mreža (Network) isključi "Mobilni podaci" ili "Cellular data", a uključiš samo kad ti treba pa se neće dogoditi ovako neplanirano trošenje dragocjenog prometa. Mislim da ta opcija postoji već od iOS 4.
14.12.2011 | 03:18
Pa po mojoj procjeni 1 gb neta na iPhonu ti je sasvim dovoljno (naravno uz uvijet da ne skidas aplikacije). Fino si resetaj statistike u cellular usageu svakog prvog u mjesecu i nema da falis. Ja sam si bio stvorio tu naviku jos davno dok sam imao neki paket od 250 mb, pa mi je ta statistika jednom spasila 10000 kn kad je t-mobile nesto krivo obracunao. Uvazili su mi zalbu na temelju tog screenshota koji sam im poslao. Al bottom line 1gb sasvim dovoljno za svakodnevnu upotrebu
14.12.2011 | 10:00
T-mobile ima tzv "flat" internet pa ti brzina prijenosa podataka nakon što potrošiš određeni paket (512Mb ili 1Gb ovisno o tarifi) drastično padne, ali barem se ne može dogoditi situacija da prekoračiš paket i to papreno platiš (cijene prometa po Mb su užasne). Još jedna mana je da ne možeš dokupiti "brzi" promet pa ti je nakon što potrošiš paket do kraja mjeseca spor pijenos. Šta to konkretno znači nisam još probao, ali računao sam da je prijenos podataka negdje 20 puta sporiji
Tu dolazi do izražaja mogućnost mjerenja prometa (cellular usage) ali samo zato da bi znao koliko ti je još ostalo "brzog" prijenosa.
Btw kroz dvije godine korištenja nikada nisam potrošio taj 1Gb u cijelosti jer su Wi-fi mreže na sve strane, a iphone ima tu blagodat da se sam spaja na njemu poznate mreže.
14.12.2011 | 22:59
Planiram se prebacit s VIP-a na T-mobile i s boljom polovicom uzeti Extra obitelj tarifu. S obzirom da sprenosim broj, 24 mjeseca ćemo imati 50% nižu pretplatu, a iPhone se plati 2100 kn. Tarifa sadrži 450 min prema svim mrežama, 0 kn za pozive unutar obitelji, sve s naplatom uspostave poziva naravno, nešto poruka i 1 GB prometa.
Cijena tarife je, nakon popusta, 125 kn mjesečno (+ uspostave poziva i ona naknada). Mislim da ponuda nije loša, a VIP ove godine nema tako nešto tj. nudi popust samo 12 mjeseci u slučaju prijenosa broja, ali nikakav popust na "zajedničke" tarife... osim toga počelo me živcirati što ne nude apsolutno nikakve pogodnosti za korisnike koji su im vjerni više od 10 godina... NE nude ni drugi vjerojatno, no u tom slučaju postaje najbolje seliti se s jedne mreže na drugu kako koja bude imala povoljne ponude. Broj se ionako prenosi...
15.12.2011 | 02:28
tetanus kaže:
Pa po mojoj procjeni 1 gb neta na iPhonu ti je sasvim dovoljno (naravno uz uvijet da ne skidas aplikacije). Fino si resetaj statistike u cellular usageu svakog prvog u mjesecu i nema da falis. Ja sam si bio stvorio tu naviku jos davno dok sam imao neki paket od 250 mb, pa mi je ta statistika jednom spasila 10000 kn kad je t-mobile nesto krivo obracunao. Uvazili su mi zalbu na temelju tog screenshota koji sam im poslao. Al bottom line 1gb sasvim dovoljno za svakodnevnu upotrebu

slažem se..vip obnavlja postavke svakog prvog u mjesecu.tako ću i ja,ali me zanima koju od postavki trebam resetati: a)resetiraj sve; b)izbriši sav sadržaj i postavke; i c)resetiraj mrežne postavke
15.12.2011 | 02:32
Ne ne, ides na Settings - general - usage - cellular usage i onda na dnu reset statistics i tako svaki mjesec
15.12.2011 | 03:14
Sank kaže:
@Davor

Kad nisi zakačen na WiFi, a ne želiš da ti se troše mobilni podaci onda u postavkama pod Mreža (Network) isključi "Mobilni podaci" ili "Cellular data", a uključiš samo kad ti treba pa se neće dogoditi ovako neplanirano trošenje dragocjenog prometa. Mislim da ta opcija postoji već od iOS 4.

ako sam dobro razumio...kada sam spojen na wi-fi (našao zakačku),a u postavkama je isključeno mobilni podaci promet se kači zakački? ako da što se događa ako sam spojen na zakačku i imam uključeno mobilni podaci? kome ide promet?
...i,isključio sam wi-fi (ili recimo ostavio wi-fi uključenim ali nisam našao zakačku),uključio mobilni podaci i otišao na net.to je jasno da se sav promet obračunava po mome računu?!
15.12.2011 | 03:20
Kad si spojen na wi-fi bez obzira jel ti cellular data upaljen ili ne, ne trosis svoj data paket, al ako nisi spojen na nikakav wi-fi onda trosis svoj data paket.
15.12.2011 | 03:21
tetanus kaže:
Ne ne, ides na Settings - general - usage - cellular usage i onda na dnu reset statistics i tako svaki mjesec

a-ha,našao..hvala ti.
15.12.2011 | 10:18
kajman kaže:
Planiram se prebacit s VIP-a na T-mobile i s boljom polovicom uzeti Extra obitelj tarifu. S obzirom da sprenosim broj, 24 mjeseca ćemo imati 50% nižu pretplatu, a iPhone se plati 2100 kn. Tarifa sadrži 450 min prema svim mrežama, 0 kn za pozive unutar obitelji, sve s naplatom uspostave poziva naravno, nešto poruka i 1 GB prometa.

Koliko iphonea za 2100kn - jedan ili dva?

[/quote]Cijena tarife je, nakon popusta, 125 kn mjesečno (+ uspostave poziva i ona naknada). Mislim da ponuda nije loša, a VIP ove godine nema tako nešto tj. nudi popust samo 12 mjeseci u slučaju prijenosa broja, ali nikakav popust na "zajedničke" tarife...[/quote]
I ja mislim da ponuda nije loša

[/quote] osim toga počelo me živcirati što ne nude apsolutno nikakve pogodnosti za korisnike koji su im vjerni više od 10 godina... NE nude ni drugi vjerojatno, no u tom slučaju postaje najbolje seliti se s jedne mreže na drugu kako koja bude imala povoljne ponude. Broj se ionako prenosi...[/quote]
Točno tako, ni Tmobile starim vjernim korisnicima ne nudi ništa osim + bodova koje ionako ne znam kako potrošiti, a za prijelaz svi daju bar neki popust!
15.12.2011 | 11:01
metalni kaže:
T-mobile ima tzv "flat" internet pa ti brzina prijenosa podataka nakon što potrošiš određeni paket (512Mb ili 1Gb ovisno o tarifi) drastično padne, ali barem se ne može dogoditi situacija da prekoračiš paket i to papreno platiš (cijene prometa po Mb su užasne). Još jedna mana je da ne možeš dokupiti "brzi" promet pa ti je nakon što potrošiš paket do kraja mjeseca spor pijenos. Šta to konkretno znači nisam još probao, ali računao sam da je prijenos podataka negdje 20 puta sporiji
Tu dolazi do izražaja mogućnost mjerenja prometa (cellular usage) ali samo zato da bi znao koliko ti je još ostalo "brzog" prijenosa.
Btw kroz dvije godine korištenja nikada nisam potrošio taj 1Gb u cijelosti jer su Wi-fi mreže na sve strane, a iphone ima tu blagodat da se sam spaja na njemu poznate mreže.

sve točno napisano, jedino mogu komentirati da je ovo sa flat-om prijevara, ako je FLAT, onda ne postoji "paket", po tome je sve flat do 500MB, 1, 3, 20 GB...
i točno, kada se prijeđe flat LIMIT!?, onda je mobilni internet neupotrebljiv (izuzev WiFi).
15.12.2011 | 18:12
Ja sam neki dan bio u T-mobileu, na njihovoj mreži sam barem 10 godina... sad uz produženje ugovora, na tarifi 150, iPhone 4 mi dođe 1998 kn!!
Onda sam otišao do Vipa, gdje ako prebacim broj imam prvih 12 mjeseci 50% na tarifu, znači uzmem tarifu 400 a plaćam 200 kn godinu dana, i poslije se prebacim na tarifu 200 i to je to.. i dobijem iPhone 4s, znači ne iP4 kao u T-mobu nego iP4s za 1000 kn! Neznam kako se vama ponaša 4s, ali čujem da ima problema s 3G-om pošto ga se nemože isključiti, a tamo gdje živim jedva da ima signala, kamoli 3G-a.. pa čujem da ljudi imaju problema jer ih se nemože dobiti na telefon itd..
Jedino me brine uspostava poziva 0,29 kn i koliko sam skužio poruke su besplatne prema Vipu, a prema ostalim mrežama su 0,39 kn.. pa dođem bez problema do 250 kn na mjesec a to mi je too much pošto još studiram.. :O
15.12.2011 | 19:14
@Crash58 - PAZI! Pitaj u VIP-u da li možeš mijenjati tarifu dok ti traje ugovorna obveza jer je to još jedna stvar koju u ukinuli u Tmobileu - ono što ugovoriš moraš držati 2 godine, nema više prebacivanja u nižu tarifu!!! To vrijedi samo za iphone, a za ostale telefone možeš ali tek nakon 6 mjeseci za ugovor na 1god ili nakon 1 god za ugovor na 2 god!
15.12.2011 | 20:48
tetanus kaže:
Uvazili su mi zalbu na temelju tog screenshota koji sam im poslao.

e sad,kako da i ja naučim napraviti screenshot:lol:
15.12.2011 | 21:01
davor1973 kaže:

Pritisni Home i zatim Sleep/Wake gumb.
15.12.2011 | 21:06
Tocno tako, i onda cujes skljoc
15.12.2011 | 22:50
danijelr15 kaže:
davor1973 kaže:

Pritisni Home i zatim Sleep/Wake gumb.

probao tako ali mi se otvori tipkovnica.no,sjetio sam se..ne sjećam se ali sam negdje pročitao da ta dva dugmića treba stisnuti u isto vrijeme i zadržati sek.,dvije.pokazalo se točno.
16.12.2011 | 00:15
metalni kaže:
@Crash58 - PAZI! Pitaj u VIP-u da li možeš mijenjati tarifu dok ti traje ugovorna obveza jer je to još jedna stvar koju u ukinuli u Tmobileu - ono što ugovoriš moraš držati 2 godine, nema više prebacivanja u nižu tarifu!!! To vrijedi samo za iphone, a za ostale telefone možeš ali tek nakon 6 mjeseci za ugovor na 1god ili nakon 1 god za ugovor na 2 god!

možeš mijenjat na niže, ali plaćaš 200 kn... baš su se pocigančili operateri malo previše...
16.12.2011 | 01:18
Ja sam baš neki dan pitao da li može da se menja tarifa na nižu u toku ugovorene obaveze od 2 godine nakon godinu dana. Rekli su da može i to bez ikakve nadoknade. Uzeo sam u VIPu iPhone 4, što sam im i naglasio i rekli su da nema problema da je moguće. Samo što sam posle provalio da mi se ne isplati da silazim s postojeće tarife pa sam odustao. Al poenta je ta da može. Bar u VIPu.
16.12.2011 | 01:33
Meni je u vipu u srijedu rekla da može ali da se plaća 200 kn ?!
17.12.2011 | 00:08
Evo na 7700 danas sam zvao i rekli su mi da nema govora o doplati, najnormalnije prelaziš na niži tarifu.
Baš me zanima šta si uradio pa javi ovde.
19.12.2011 | 20:44
Znao sam da će se tako nešto dogoditi... Odlučim se otići prenijeti broj u T-mobile, iskoristiti akciju itd., a žena kaže: nemamo iPhoneova, dođite u 1. mjesecu... grrr.
20.12.2011 | 03:29
kajman kaže:
Znao sam da će se tako nešto dogoditi... Odlučim se otići prenijeti broj u T-mobile, iskoristiti akciju itd., a žena kaže: nemamo iPhoneova, dođite u 1. mjesecu... grrr.

Strpljen, spasen
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 21 minuta
  • ^SuperUnknown^: Da, nema druge. Sudeci po nekim threadovima novija verzija trazi AVX2 instrukcije koje cMP nema :/
  • kupus: whatsapp web? za prvu ruku
  • ^SuperUnknown^: Zadnji update WhatsApp desktop appa se vise ne pokrece, ikona zabounca na sekundu i nista se ne dogodi. Starija verzija koja mi je radila je upravo "expired". Monterey OS. Ima tko slicnih problema ili rjesenje?
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO