iPhone 3G downgrade s 4.2.1 i Wi-fi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 3G downgrade s 4.2.1 i Wi-fi

21.12.2011 | 09:56
Imam iPhone 3G već 3 godine koji je kupljen u T-Mobileu.
Sve mi dosta sporo radi i želim sa softwarea 4.2.1 (zadnji kojeg podržava) se prebaciti na 3.1.3. Nisam ga jailbrejkao do sada.
Što sa napravim da mi na njemu proradi 3.1.3?

Pošto su mi na poslu ukinuli pretplatu koju sam imao, a uključivala je 512MB Interneta sa pozivima u 098 mreži, odlučio sam se prebaciti na Wi-fi mreže na poslu, ili doma, ili u kafiću...
Kada sam otišao u Postavke > Općenito > Mreža Mobilni podaci i isključio ih, (prije sam se prebacio na kućni Wi-fi mrežu), meni više Internet ne radi. Internet mi radi kada uključim Mobilni podaci (to mi se ne isplati, jer ja ih plaćam).
Da li sam negdje pogriješio?
Znam mi se da mi je prije Internet radio, ali nisam dugo koristio web preko Wi-fi mreže jer baš previše ne koristim.
Da li netko zna što da napravim da si Internet na iPhoneu koristim preko Wi-fija?
21.12.2011 | 14:17
3G možeš vrlo lako vratit na 3.1.3. Ubaciš ga u DFU i napraviš restore tako da odabereš 3.1.3 OS koji skineš s interneta. Kad restore završi, izbacit će ti neku grešku koju samo ignoriraš i izbaciš ga iz recovery moda uz pomoć RecBoota.

Evo malo detaljnije upute:
www.redmondpie.com/downgrade-ios-4.1-to-...-3.1.2-how-to-guide/

Što se tiče korištenja mobilnih podataka, 3.1.3 nema opciju gašenja mobilnih podataka kao što ima u iOS 4 i 5. Mogu se ugasit, ali mislim da je potreban jailbreak, ne znam može li bez njega.

Da bi koristio Wi-Fi odeš u Postavke > Wi-Fi i odabereš mrežu. Ako treba, upišeš šifru i to je sve.
21.12.2011 | 14:40
Pogledati ću link koji si dao.
Da koristim Wi-Fi odaberem mrežu i to znam. Da li pri tome imam isključen iPhone na Postavke > Općenito > Mreža > Mobilni podaci ili ne?
Sjećam se da mi je radila mreža prije godinu dana, sada sa verzijom 4.2.1 ne radi. Ako uključim Mrežne postavke, onda mreža radi.

Ne znam što ti je DFU o kojem si mi pisao?
21.12.2011 | 14:40
@ iante sta moze se downgrejdat bez shsh? O.o

i evo ti vezano za 3.1.3: www.ultrasn0w.ca/2011/12/iphone-users-ru...-on-ios-313-and.html
21.12.2011 | 15:00
Koliko vidim tvoj mob je zreo za restore,kako ti je emjae rekao nema downgrade bez spasenih SHSH blobs jer apple ne potpisuje vise 3.1.3.Sto se tice wifi i edge ili 3G apple je tako napravio da kada si u dometu wifi-a sam gasi edge ili 3g tj prelazi na wifi rad.E sad,obrisi postavke za cellular data i nece ti trositi novac,prije restore uradi reset network settings pa probaj wireless
21.12.2011 | 15:28
Za downgrade 3G-a nije trebalo imat SHSH. Za 3Gs je trebalo. Bar je tako bilo nekad. Ne znam jesu li tu nešto promijenili ali znam da sam ja svoj 3G vraćao s 4.1 na 3.1.3 bez SHSH.

Nemam više 3G pa stvarno ne znam. Malo gledam po forumima i čini se da još uvijek može.

U DFU se ulazi ovako:
22.12.2011 | 18:20
Još samo reci gdje da skinem 3.1.3 na engleskom i hrvatskom jeziku?
22.12.2011 | 19:44
appldnld.apple.com.edgesuite.net/content....3_7E18_Restore.ipsw

ma unutra ti je i hvratski i engleski jezik integriran, nema tu posebno hrv i eng
22.12.2011 | 21:13
odlično, sada ga skidam, kada skupim hrabrosti za koji dan, javim kako je prošlo...
23.12.2011 | 12:13
skinuo sam ga i to je brzo prošlo. kako da ga sada instaliram?
preko iTunesa? kako?
nisam previše prčkao po iPhoneu 3G, u stvari malo sam po svemu prčkao (moždani udar sam dobio prije 4 godine...).
23.12.2011 | 16:39
probaj pratiti ianteove upute www.redmondpie.com/downgrade-ios-4.1-to-...-3.1.2-how-to-guide/
24.12.2011 | 01:14
emjae kaže:
probaj pratiti ianteove upute

Antine, ne Anteove. Mi u Dalmaciji poludimo na ovo

Uglavnom, pročitaj one upute i pitaj šta te zanima. Stvarno je jednostavno.
16.01.2012 | 07:46
Pokušao sam dva puta napraviti downgrade, prijatelj Nikola jednom i ništa, nismo uspjeli.
Ja imam problema s desnom stranom odnosno desnom rukom i nogom, zbog moždanog udara kojeg sam dobio prije skoro 4 godine.
Da li mi netko može napisati, step by step, što da napravim kada radim downgrade sa SW 4.2.1 na 3.1.3?
Skinuo sam taj 3.1.3 i iPhone koji imam ja kupljen u T-Comu u Zagrebu i nma nikakav jailbrake i slično.
Nisam baš niti dobar sa uputama na engleskom jeziku...
16.01.2012 | 11:51
- ugasis mob
- pokrenes itunse
- spojis mob na komp

(power tipka ona kojom palis mob, home tipka ona okrugla na prednjoj str moba)

- u isto vrijeme drzis "power" i "home" tipku 10sec
- nakon 10sec otpustis "power" tipku
- za otprilike 5-10sec ce ti itunes-i prepoznati "iphone"
- pritisni "option" key (mac) na tipkovnici (na novijim pise "alt" ) i klikni u itunesima na "restore"

(jedno od dva sljedeca je prije, nisam siguran koje ali je nebitno samo nastavi)

- pitati ce te za backup podataka klikni "yes" jer ce ti kasnije omoguciti povratak br. telefona smsova....
- na kompu odaberi 3.1.3......ipsw fajl koji si skinuo sa neta; ovdje ti je za svaki slucaj jos jednom, pa scroolaj prema dnu stranice i odaberi www.ijailbreak.com/ijailbreak-downloads-section/ do 3.1.3.(3G) i napravi download
- i to je to
16.01.2012 | 12:49
Spoji iPhone s iTunesom i napravi backup (sinkroniziraj ga). Mislim da nećeš moći vratiti backup jer iOS 4 backup i OS 3 nisu kompatibilni. Nakon toga ugasi mobitel.

Sad ga moraš ubacit u DFU mode. To se radi tako da se u isto vrijeme pritisne home i power tipka i drži tako deset sekundi. Nakon deset sekundi pustiš power tipku i nastaviš držat home tipku. iTunes će ti automatski registrirat iPhone u DFU modu.

Nakon toga radiš restore s OS-om kojeg si skinuo s interneta (moraš bit siguran da si skinuo pravi). To radiš na način da stisneš Alt (ako imaš Mac) ili Shift (ako imaš Win) i dok držiš tu tipku, klikneš na restore. Tada će ti iTunes ponudit mogućnost da sam izabereš OS koji želiš stavit na iPhone.

Kad proces završi, izbacit će ti naku grešku. Nju ignoriraš (klikneš OK ili nešto tako). iPhone bi se sada trebao nalaziti u Recovery Modu iz kojeg ga moraš izbacit na silu. Na internetu nađi RecBoot (radi i na Macu i na Winu). Pokreneš ga i klikneš Exit Recovery Mode.

I to je to.

Meni je ovaj postupak uspio nekoliko puta dok sam imao 3G. Nadam se da Apple nije odlučio to zakomplicirati. Sretno
16.01.2012 | 15:21
Uspjelo je!
Bez većih problema sam napravio downgrade na verziju 3.1.3. Hvala vam obojici.
16.01.2012 | 18:54
a sada pricekaj koji dan da napravim

www.jabucnjak.hr/forum/iphone/82431-3g-l...-sitna-problema.html

pa ako ce sve biti ok onda od 3G napravis strojic koji brzo moze raditi i sa 4.2.1 ili cak 5.0.1. (zadnja verzija koja se moze skinuti je 5ica a izgooglao sam 4vorku pa za sto se odlucim)

pozdrav, r
20.01.2012 | 19:24
stavio sam prije par dana software 3.1.3 na iPhone 3G (prije 3.1.3 sam imao 4.2.1 koji je zadnja verzija koju dozvoljava njegov hardware).
Napravio sam downgrade sa verzije 4.2.1 jer mi nije radio WLAN koji koristim na poslu i kući.
Sada, kada imam verziju 3.1.3 koja mi dobro radi, primjetio sam da nemam više opciju isključivanja data usluge kao prije, na verziji 4.2.1.

Što se može napraviti kod mog slučaja sa službenim iPhone 3G koji više nema T-Com pretplatu sa data uslugom (postojala je na iPhone u zadnje 2 godine) u kojoj sam osim telefoniranja imao data opcija koju više nemam?
Da li se može sa 3.1.3 koristiti iPhone 3G sa WLAN opcijom na poslu i kod kuće s time da se može isključiti data usluga dok sam u gradu ili općenito vani?
Što da napravim?
21.01.2012 | 11:51
www.jabucnjak.hr/forum/iphone/82869-za-f...ucane-3g-mobove.html

napravio sam to za zenin 3G 16Gb, radi odlicno i brzo

pozz
21.01.2012 | 14:42
Zanimljivo. Da li radi iPhone 3G s data uslugom dok sam na Wi-Fiju ili ne (kada nisam, Wi-Fi mi ne radi)?
Meni je problem ako iPhone ne radi jer nemam pretplatu koju sam prije imao.
22.01.2012 | 01:03
tesko mi je reci ali se data roaming da najnormalnije iskljuciti i ne pise vise niti "E" u gornjem lijevom kutu ekrana; iphone krasno radi, wifi radi ko urica
22.01.2012 | 01:34
data roaming je funkcija koja služi za uključivanje interneta u inozemstvu, i trebala bi biti isključena po defoltu.
sad ne znam dali si baš mislio na data roaming (možda cellular data/ 3g?)
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 17 minuta
  • Zdravac: MB Air M1
  • Zdravac: to je zadnja verzija koja je u App Storeu
  • Zdravac: Meni na Sequoia 15.3.1 radi normalno WhatsApp v. 25.3.80 (instaliran putem App Store-a
  • ^SuperUnknown^: Da, nema druge. Sudeci po nekim threadovima novija verzija trazi AVX2 instrukcije koje cMP nema :/
  • kupus: whatsapp web? za prvu ruku
  • ^SuperUnknown^: Zadnji update WhatsApp desktop appa se vise ne pokrece, ikona zabounca na sekundu i nista se ne dogodi. Starija verzija koja mi je radila je upravo "expired". Monterey OS. Ima tko slicnih problema ili rjesenje?
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO