07.02.2012 | 16:37
Provjeri da imaš najzadnju inačicu iTunesa. Pokreni ih i idi na File -> Preferemces te odaberi Tab "Devices" te tamo stavi kvačicu ispred opcije "Prevent iPods, iPhones, and iPads from syncing automatically".
Nakon toga svakako klikni na iTunes Store, pa onda u gornjem desnom kutu na LogIn, prijavi se sa korisničkim računom koji si koristio na iPhoneu i ne zaboravi nakon prijave autorizirati računalo: na traci izbornika Store -> Authorize This Computer.
E kad si i to napravio onda prvo možes poskidati sve kupljene aplikacije na računalo. To možeš napraviti da ideš na Home stranicu App Storea pa u gornjem desnom uglu pod naslovom "APP STORE QUICK LINKS" imaš opciju "Purchased (NEW)". Nakon toga spreman si za spajanje iPhoena na iTunes.
Kad ti se pojavi iPhone u lijevom stupcu klikni na njega i na Summary tabu stavi kvačicu na "Sync with this iPhone over Wi-Fi. na Info tabu ako se koristiš PCjem onda mislim da moraš odabrati da ti se kontakti sinkroniziraju ili sa MS Outlookom ili sa Windows contacts. Na Macu ne treba o tome puno razmišljati jer sve ide automatski
Na Apps tabu svakako moraš ukopčati sinkronizaciju jer u protivnom će ti jedino nuditi da izbriše sve appove sa iPhoena. Ako želiš da ti se na računalu skinute aplikacije automatski prenose na iPhone onda možeš staviti i kvačicu ispred opcije " Automatically sync new apps".
Za Tones i Music tab također uključi sinkronizaciju s time što odabereš da ti se sinkroniziraju samo odabrane stavke (Selected Tones) tj (selected playlists bla bla) i svakako stavi kvačicu ispred "Include voice memos" kako bi se prebacile snimke. Na ovaj način ti se neće prebacivati glazba osim one koju označiš, a novi voice memos će se svaki puta prebaciti na računalo.
Za Movies, TV shows, Podcasts, iTunes U, Books i Photos napravi kako želiš. Nakon svega toga pokreni Sync i ništa se ne bi smjelo izbrisati sa iPhoena, dapače trebalo bi se prebacit na računalo. Ja doduše koristim Maca gdje je sve to nekako ležerno i jednostavno za razliku od PCa gdje iako se radi o istom iTunes programu neke stvari idu malo sa štucanjem.
Moram napomenuti da sam ja na PCju imao problema sa skidanjem voice memos i da je sve to skupa znalo stati ili jako dugo trajati, dok eto na Macu to nekako ide puno bolje. Voice memos su rađeni sa onom aplikacijom koja defaultno dolazi sa iOS, plava ikona sa bijelim mikrofonom.
Kako iTunesi prije sinkronizacije rade backup, koji može malo potrajati kad se radi prvi put, ne bi smjelo biti problema sa vraćanjem svega ukoliko dođe do kakvih problema tijekom sinkronizacije.
"And one more thing"
ukoliko te za kontakte pita da li želiš kao "Overwrite" ili "Merge" svakako odaberi "Merge" kako bi se kontakti sa iPhoiena prebacili na računalo jer u protivnom će biti izbrisani sa iPhoena svi oni koji nisu i na računalu!