iMessage
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMessage

09.02.2012 | 18:56
Dobra vecer,
evo mog problema, tri iPhona (dva su 4 i jedan je 4S) ali izmedju njih ne funkcionira iMessage, zasto a sa kolegima mi funkcionira. Probal sam ga i synchronisierat i sve ali nednostavno nejde?....
sta se mora uradit?
09.02.2012 | 19:17
za početak mislim da bi svi trebali biti na wifi ili internet vezi da bi stvar funkcionirala... i naravno na ios 5.
09.02.2012 | 19:24
Meni radi samo ako uključim "mobilne podatke"
09.02.2012 | 20:55
pod pretpostavkom da su, kao sto je i Predator971 rekao, svi uredjaji na iOs5 i na "mobilnim podacima" i da si svima prijavio/registrirao iMessage tako si ukljucio iMessage stvar bi trebala raditi. Neki put zna zezati. Pokusaj iskljuciti, eventualno restartati iPhone i vidjeti da li ce ti onda proraditi.

Pozdrav
10.02.2012 | 17:31
Prvo hvala vam na odgovorima, ovakvo je stanje : svi mobiteli su na iOS5 i sve je slozeno kak mora biti samo na druga dva mobitela ne mogu pisat (mislim besplano) a sa kolegima se mogu ..Jedino kaj mi sada jos preostaje a to je resetiranje. Dali moze biti nesto drugo u pitanju jer cisto sumnjam da je resetiranje "problem"?
11.02.2012 | 22:32
jel je s imessage ista stvar kao i sa viberom, whatsapp-om i ostalim aplikacijama za dopisivanje između smartofna? prijenos poruke preko data prometa? e, 3g ili wi-fi?
11.02.2012 | 23:15
da tako je.
samo ovo je built in
11.02.2012 | 23:47
tnx...
12.02.2012 | 22:32
Ako su na istoj wifi mreži onda zaboravi. Ja sam isto tako probavao sa mojim i ženinim ajfonom doma na kućnom wifi i nikako da proradi, a prijatelju sam normalno slao koji je bio naravno doma na sovjoj wifi mreži. Uglavnom, imaš i boljih rješenja kao što je već spomenuto Viber s kojim možeš i pričati dok si na edgeu što ni jedan program nemože bez dodatnih modifikacija.
12.02.2012 | 23:27
Zašto onda nisi isključio Wi-Fi? iMessage radi i na 3G i EDGE-u.
13.02.2012 | 17:23
bpodnar kaže:
Ako su na istoj wifi mreži onda zaboravi. Ja sam isto tako probavao sa mojim i ženinim ajfonom doma na kućnom wifi i nikako da proradi, a prijatelju sam normalno slao koji je bio naravno doma na sovjoj wifi mreži. Uglavnom, imaš i boljih rješenja kao što je već spomenuto Viber s kojim možeš i pričati dok si na edgeu što ni jedan program nemože bez dodatnih modifikacija.

radi i na istoj wifi.... provjereno... ne vidim razlog zašto ne bi radilo?!
19.02.2012 | 21:05
Vecer,
evo sve funkcionira i to na istom wifi ali kaj mi se sada desilo ja sam dobio poruku na iMessage i sve ok ali onda dobi i zena tu istu poruku, kaj se desilo? Mislim zasto onda dobi moje poruke....(evo ja dobio njezine) na mob? Znam za viber ali ovo mi je puno prakticnije jer onda sve imam u jednom .....
20.02.2012 | 10:17
Mračne sile su ti ušle u iphone nemam pojma... ovak nekaj još nisam čuo, al će ti već neko sigurno dat pravi odgovor... aj baš me zanima šta se to i zašto desilo

...il da ga nije žena prebrikala da ima kontrolu nad porukama... hehhe...
20.02.2012 | 10:40
Predator971 kaže:

...il da ga nije žena prebrikala da ima kontrolu nad porukama... hehhe...

a i to se moze ?
20.02.2012 | 12:56
ne ljudi nije zena nista napravila..do sada je bilo sve ok jedino jucer navecer sam dobio poruku i onda je ona dobila sve prijasnje poruke (koju su bile preko iMessage slane.
neznam budemo danas vidjeli ako ce se ponovit ali jucer je sve islo na dva mobitela
20.02.2012 | 15:25
Ima smisla da ste dobili na oba mobitela iste poruke ako je na jednom od mobitela upisan isti email account, npr.

Ili ako ste na jednom od mobitela prije imali broj koji je sad na onom drugom, a iMessage je tada bio aktiviran.
Googlaj malo za "ukraden iPhone, a iMessage i dalje stiže" pa ćeš vidjeti kako riješiti problem.
20.02.2012 | 18:14
oba mobitela su prijavljena na istu email ali slozio sam dva acc-a, tj. kad sinkronizacije on prepozna ciji je ciji mob. a mobiteli nikad nisu imali isti broj mislim od zene kartica nije nikad bila u mojem tel. i obrnuto. (mobiteli nisu ni ukradeni ni kupljeni na crnom trzistu zato ne kuzim zasto moram pod "ukraden iPhone, a iMessage i dalje stiže" traziti)
Neznam, ali kad uhvatim vremena moram malo progooglat
20.02.2012 | 18:27
rijeseno, problem je bio kod "primatelja" u postavkama za SMS, tu sam umjesto moje (tj. nase email adrese ) napravio jednu nepostojecu na zeninom mob i tako da je sada rijeseno ...ili bi moralo biti rijeseno.
vidjet cemo, ali za sada funkcionira.
ubiti kad je dosao drugi iphon zeznuo sam sto nisam napravio sve novo kod zene tj. itunes i sve kao ispocetka a ne ovako dva acc na istu mail.....
27.08.2012 | 01:31
mali problem...
dakle dva iphona komuniciraju preko imessagea i kao ID oba koriste broj mobitela. jedan ode u roaming i sad mu ja zelim poslati klasican sms, ali ne mogu jer je i dalje "send" plavi. kada primim poruku iz tog iphonea koji je u roamingu, dobim ju kao sms...
koje su mi opcije uopce? imess ne mogu iskljuciti za pojedini broj, nego bi ga trebao iskljuciti kompletno, poslati poruku, pa ga opet ukljuciti? to mi je malo not!
27.08.2012 | 01:48
Na zalost glupo ali jedino tako koliko ja znam. S tim da sam ja koristio preko maila pa nisam iskljucivao
27.08.2012 | 02:11
ma da, trudim se i ja koristiti preko maila, ali nekim ljudima je malo teze objasniti da mi salju poruke na mail!
no dobro. hvala svejedno!

ali opet, i da koristim samo mail kao imessage ID, kada saljem poruku ako iOS skuzi da primatelj poruke isto koristi imessage, automatski ce ju slati kao imessage a moj ID ce biti mail.
kada saljem u principu ne mogu birati sa kojeg "accounta" saljem. malo bi trebali poraditi na tome.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
27.08.2012 | 07:44
Kad si siguran da onaj kome šalješ poruku ju ne može primiti kao iMessage, onda čim pošalješ tapneš plavi balončić poslate poruke i držiš dok se ne pojavi opcija "Send as text message". Poruka će tada biti poslana kao SMS i baločić će pozeleniti.
27.08.2012 | 10:34
thx care, to je to!
27.08.2012 | 18:58
@ Sank: ovo je fakat trik kojeg se ne bih sjetio... Bravo!

Htjedoh napistati kinsifu da će se i plavi iMessage koji odlazi primatelju koji je u Roamingu, nakon x pokušaja (do 5 min, valjda) pretvoriti u obični (zeleni) SMS ako je dotični primatelj isključio Data Roaming, odnosno nema pristup Internetu. U tom slučaju bi poruka koju si poslao kao plavu, nakon isporuke promijenila boju i postala zelena...

Tako je bilo meni kad mi je kod supruge na iP4 na 15 dana bio isključen Internet promet, a nije bila unutar nekog Wi-Fija... Ja bih pisao iMessage i poruka bi otišla kao plava, no kad pogledam odgovor (nakon x minuta), vidim da je i moja poruka pozelenila.

No, Sankov trik je bolji
27.08.2012 | 19:39
sad ce u iOS 6 iPhone moci definirati i email adresu za iMessages pa ce osoba moci primati poruke slane na broj ili email.
27.08.2012 | 21:29
Dobro se sjećam da je prije bilo problema u slanju iMessagea izvan WiFi-ja. Poruka je čak znala i proći na 3G, ali je poprilično kasnila pa sam uslugu imao većinu vremena isključenom. S iOS5 mi se čini da je sve ok.

Želim SMS-u i MMS-u brzu smrt.
28.08.2012 | 11:51
>sad ce u iOS 6 iPhone moci definirati i email adresu za iMessages pa ce osoba moci primati poruke slane na broj ili email.

to vec i sada radi
29.08.2012 | 10:24
pozdrav, mozda glupo pitanje ali kako aktivirati iMessage?

meni stalno piše connecting....
02.09.2012 | 22:03
IOS5 minimalno, settings>messages>imassages na ON
Treba biti spojen na wifi ili data da bi imassages prolazile i to je to!
03.11.2012 | 14:22
pozz
problem, radi se od iP 3gs, 6.0.1. ios
imessage mi je radio bez ikakvih problema dok se nisam odjavio sa find my iphone, nakon što mi se mobitel resetirao otad piše čekanje aktivacije pri uključivanju imessagea.

uredno radi preko apple id-a i preko maila mogu slati poruke, ali je moj broj mobitela 'blijed' i nemogu ga odabrati u opciji slanje i primanje.

pokušao sam resetirati mob, airplane mode, staviti broj moba u 0, ubaciti drugi sim, resetirati mrežne postavke (naravno sve uredno spojeno na wifi, edge, 3g, isprobano u svim uvjetima)... i ništa.
ima li još netko kakvo rješenje ?
unaprijed hvala
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 21 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

florijan, jura22, MacSlavko, Riba, smayoo, Anonimci (442)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO