Izdržljivost baterije - iPhone 2G,3G,3GS,4,4S :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Izdržljivost baterije - iPhone 2G,3G,3GS,4,4S :)

08.03.2012 | 15:56
Mislim da ga nikada nisam spojio na punjač. Vjerojatno je još u celofanu u kutiji.
09.03.2012 | 01:47
dpasaric kaže:
Mislim da ga nikada nisam spojio na punjač. Vjerojatno je još u celofanu u kutiji.

Možda je u tom grmu zec? Ja isto punjač koristim jedino kad idem na put, doma je u ladici. Jedino iPad punim često s njegovim punjačem pošto je razlika otprilike duplo. Punjač ga napuni u 2-3 sata a Mac ga puni 5-6 sati.
16.03.2012 | 21:14
Ovaj tjedan su me malo manje gnjavili na telefon pa je i baterija duže potrajala - 8 dana i 8 sati, skužio sam tek sada kada sam ga spojio na komp. Da sam znao da imam dobar score, ne bih ga spojio jer je pao tek na 20%, znači komotno je mogao još jedan dan, a možda i dva...

A zamislite koliko bi potegao da ima novu bateriju, a ne ovako star 3 godine...

01.06.2012 | 20:59
Hmm ... ovi rezultati su me bacili u razmisljanje koliko ce mi iPhone uopce trajati, jer ga punim bas svaki dan,
u biti mogao bi izdrzati 1.5 dana i onda bi bio na 2% baterije. Kada bi koristili sve fora opcije i kad ne bi stalno gasili pojedine opcije valjda bi trajao jedva 5h. Zbog te baterije ne koristim hrpu toga, recimo lokacijske remindere i sl.

Evo kojecega sto mi je palo na pamet.

Kako produljiti trajanje iPhone baterije?
Tesko da ce aktivnijem korisniku trajati dulje od 1.5 dana, ali ako ste manje aktivan korisnik evo par napomena za jako restriktivni rad:

1. Obrisite sve nepotrebne ili jako rijetko koristene aplikacije (neke od njih se mozda povremeno spajaju na internet i kad su ugasene, npr. Viber)
2. Ugasite sve aplikacije koje ne koristite, posebno preko noci kada je najbolje osim dolje navedenih opcija ugasiti u potpunosti pristup internetu (WiFi, 2/3G)
3. Ugasite WiFi opciju ako ste recimo u gradu, putujete ili sl, jer se ionako necete spojiti na nesto, a baterije se trose bezveze. Ako vam zatreba upalite opciju i ugasite opet.
4. Ugasite opciju "Personal Hotspot"
5. Izbacite cim vise aplikacija iz "Notification Center-a" (recimo ostavite samo Weather Widget, Phone i Messages)
6. Sve ostale aplikacije izbacite iz "Notification Center-a" i u njihovim zasebnim opcijama ugasite sve (Notfication Center, Alert Style, Badge App Icon, Sounds, View in Lock Screen)
7. Povremeno provjerite da se nisu neke od opcija same od sebe aktivirale, posebno kad instalirate neku novu aplikaciju bacite oko na "Notification Center" u koji se obicno aplikacija ubaci bez pitanja
8. Ugasite "Location Services" ili ga aktivirajte samo za nuzne aplikacije (npr. po potrebi za Find Friends ili Dropbox)
9. Ako ste bas jako aktivan korisnik ugasite pod Sounds i opciju Vibrate, jer ce vam hrpa iMessage-a obavijesti potrositi dosta baterije.
10. Obavezno pod Sounds ugasite opciju za zvuk tipki > Keyboard Cliks
11. Ako cesto zakljucavate uredjaj ugasite i opciju Lock Sounds
12. Ako je moguce smanjite Brightness
13. Ugasite 3G opciju jer je veliki potrosac baterije, mozete citati email i sl. i sa 2G/E pristupom, a 3G ukljucite samo povremeno
14. Ugasite opciju Data Roaming, poradi troskova u inozemstvu, a mozda ustedite i malo baterije
15. Ako vam pristup internetu nije permanentna potreba, onda je najbolje da WiFi, 2/3G opciju ukljucite samo kada se sjetite necega tipa email-a i onda odmah sve pogasite
16. Na ovaj nacin ste mozda i manje ovisni o mobitelu i internetu, te ga koristite kao kucno racunalo - samo kada sjednete pred njega ...
17. Ako ste zaboravni ukljucite opciju Auto0Lock kako vam ne bi ostao svijetliti ekran, a i sigurnije je
18. iCloud koristite samo za nuzne aplikacije (npr. Mail, Contacts, Bookmarks), ugasite kad vam nije potrebno Phot Stream, a i iCloud Documents & Data opciju
19. Za sve email accounte postavite opciju Manually (ugasite opcije Push i Fetch)
20. Ne koristite Twitter
21. Koristite Private Browsing za Safari
22. Ako slusate muziku ne koristite EQ opciju
23. Za Facebook aplikaciju ugasite opciju Vibrate
24. U postavkama aplikacije ugasite opcije za analitiku (npr. to ima SoundCloud)
25. U postavkama aplikacije ugasite opcije za Push notifikacije (npr. to ima TunIn Radio)
26. Pod Settings > General > About > Diagnostic & Usage ugasite opciju Automatically Send
27. Redovoti napravite Software Update uredjaja i svih aplikacija
28. Ako ste dulje u WiFi okruzenju, onda ugasite 2/3G opciju (u ovom slucaju se nakon zakljucavanja sa sifrom gubi veza sa WiFi mrezom)
29. Ugasite Bluetooth
30. Ne koristite iTunes Wi-Fi Sync
31. Za spotlight Search postavke odaberite npr. samo najbitnije (Contacts, Applications)
32. Ukljucite Restrictions i tamo ugasite opciju za Ping, te opcije za Game Centar ako ne igrate igrice putem interneta (pcije Multiplayer Games i Adding Friends)

Mislim da bi se jos koji zvuk mogao ugasiti.
Jel sve ovo ima smisla, ili jednostavno kad crkne baterije zamijeniti ili bateriju ili iPhone ...

Da li imate neke savjete kako puniti bateriju?
Mozda preko nekog vanjskog USB akumulatora koji bi mogao nesto poboljsati ?
02.06.2012 | 10:10
Ne vidim onda smisao imati iPhone ili neki smartphone, ako ćeš to sve imati isključeno, bit svega i je da imaš pola od toga što si ti nabrojao uključeno, tebi očito treba nešto ovako, ako ti je problem baterija.

www.filex.hr/proizvodi/iphoneipod-dodaci...aterija-i-punjac/943
02.06.2012 | 13:02
Ja imam ovo:

www.amazon.com/Philips-DLP2277-Attachabl...t-reviews/B0043RTM1O

Zapakirano mi stoji u sobi, nisam nikada ni probao kako radi, tako da nemam neki dojam. Dobio sam to na poklon.

Ali cijena je niti 100kn na Amazonu.

Mozda ti pomogne...
03.06.2012 | 03:35
Kad bi sve to ukljucio onda bi baterija trajala 5 sati, pa bi morao puniti iPhone 2x dnevno, tako da bas i ne mozes sve ukljuciti odjednom, vec po potrebi. A ovaj punjac kosta puno. Mozda je bolje sloziti sam od npr. 4 punjive baterije i kuciste sa usb-om, jer se tako moze dobiti 10.000mAh za puno manje para, samo ne znam da li je takvo punjenje zdravo za iPhone ....
04.06.2012 | 12:00
dpasaric kaže:
[quote]Napisao sam to već nekoliko puta, nije neka filozofija:

Štedljivi 2.2.1 software, 3G uvijek isključen, BT isključen, GPS isključen, svjetloća ekrana na pola, jedino mi je Wi-fi uvijek uključen - uglavnom zbog Twittera.

Iz mojeg iskustva mislim da su ključne stvari za štednju 3G i GPS.[/quote

Koji ce ti quratz iPhone kad ga svedes na razinu nokie 3310:)
ja jedino 3G ukljucim po potrebi jer mi se cini da 3G stvarno najvise guta bateriju.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
04.06.2012 | 12:30
Meni kad treba dodatni juice za iPhone 4S koristim ovo:

www.mophie.com/mophie-juice-pack-air-iPh...1145_jpa-ip4-blk.htm

Našao sam ga u Trstu i to bijelog za bijeli iPhone, a skoro podupla trajanje baterije. Puni se dosta brzo i još podržava spajanje na računalo preko svog kabela.

iPhone je računalo i sigurno ga se koristi više osim samo za pozive i poručice, pa se ne može očekivati da mu baterija traje kao nekada na starim mobitelima. Isključivati razne mogućnosti samo da bi baterija potrajala nešto duže čini mi se pomalo smiješnim jer čemu onda sve te mogućnosti?
04.06.2012 | 15:05
Evo mog iskustva sa baterijom wifi upaljen non stop kao i edge push za mail i za pojedine programe upaljen stalno u prosjeku je dva dana baterija da ju netreba punit, prije na 5.0 punjenje navečer u jutro je bila prazna za 5% sad na 5.1.1. je na 100% u jutro
IMG_0974.PNG
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?