28.05.2012 | 23:33
Problem sa Kalendarom ostao je i u verziji iOS 5.1.1. Ja sam uspio nekako prijaviti taj bug kako sam obećao pa ćemo vidjeti. U međuvremenu sam u Kalendaru pronašao još jedan bug koji se može uvijek nanovo reporducirati:
1) Drži iPhone u portrait i pokreni Kalendar
2) odaberi prikaz po danu "Day"
3) Tapni na dugme "+" za dodati novi događaj
4) Kad se otvori forma za upis novog događaja "Add Event" okreni iPhone u landscape
5) Sad tapni na "Cancel" ili upiši podatke i tapni "Done", ali još drži iPhone u landscape.
6) Pojavit će se bijeli prazan ekran. Sad povuci prst po njemu da se pojavi tablica.
7) Vrati iPhone nazad u portrait i na vrhu liste pisat će < utorak 30.11.2. >
8) Sad odaberi prikaz po mjesecu, tapni "Month" i bit ćeš u nultom danu siječnja 1. godine gospodnje (0.1.1.)
Ovaj drugi problem sa buđenjem iz sleepa nisam primjetio niti na iPhone 4 niti na 4S nakon nadogradnje na 5.1.1.
Ono što sam ja primjetio jest da već od 5.0.1 znak bluetootha nestane ukoliko iPhone nije priključen na niti jedan uređaj ili dodatak premda je uključen. Pojavi se samo dok se nalazim u postavkama za BT ili kad ima neku BT vezu.
Teško je reći kada će izaći slijedeća verzija iOSa, ali ako ne prije onda vjerojatno kod izlaska novog iPhonea.