22.11.2012 | 11:53
@Vanjuska, evo, mislim da je problem rijesen uz pomoc doktora za Apple ( hvala dpasaric ).
I mislim da cu ovih dana konacno nabaviti jedan vanjski disk od cca 500 Gb da mi sluzi kao Timemaschine, jer je to najjednostavniji nacin za vratiti postavke na prvobitno stanje ( prije blesavljenja )
Makar, jos uvijek nisam shvatio zasto mi se uopce poceo blesaviti, a iskoristi cu priliku da nabrojim na sta sumnjam, pa ako netko ima slicnih "postavki" da pripazi:
Blesavljenje je pocelo u nedjelju 11.11.2012. Vani je puhalo olujno jugo, i prekrsio sam vlastito pravilo da kad puse jugo, niukom slucaju neidem raditi nesto vazno ( primorci i boduli, mislim da znaju o cemu pricam
)
1. Na staru kantu MBP3.1 iz 2007 godine sam instalirao Mountain Lion i odmah mi je sinhronizirao sve iMessage, iPhoto, Reminderse, Kalendar i sl. sa iMac-om late 2011. I tu sam prvi put primjetio lagano blesavljenje iMessage-a ( promjena lijevog dijela )
2. Posto mi je na MBP bilo po defoltu na App Store-u stara e-mail adresa ( mislio sam da na jedinom Apple ID-u imam dvije e-mail adrese, ali oni su mi to razdjelili na dva accounta ) ML sam instalirao preko tog drugog accounta ( totalno slucajno ) i mozda je to razlog blesavljenja. Makar, odmah drugi dan sam jos jednom skinuo ML sa istog accounta koa sto je i na mom iMac, ali blesavljenje se samo pogorsalo
3. Citajuci postove gore, mozda je to blesavljenje bilo kombinacija: blesavljenja Apple servera, i moje traljavosti.
Eto, toliko. Sada prvi dan radim normalno na iMacu, i nisam primjetio blesavljenje