Kupnja rabljenika preko oglasa
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupnja rabljenika preko oglasa

16.07.2012 | 22:13
evo, stigao je i taj dan; ja postam u forumu pod temom iPhone..... Nakon kratke konzultacije s Davorom, odlučih se na ovaj korak, u nadi da ću nekom pomoći sa svojim iskustvom, ali i u nadi da će možda netko pomoći meni....
Dakle, da se izrazim rječnikom prognoze vremena za pomorce s HR-a.
Situacija: nokija se pomalo gubi, vrijeme je za zamjenu. Po mogućnosti, želio bih iPhone. Koji? To je jedno od pitanja. Objektivno, vjerojatno mi je i 3GS sasma dobar, ali 4-ka ima bolji displej pa bih ipak njega. No, sad tek počinju dvojbe: koji, kakav, kako?
Prvi je impuls bio da ga kupim preko Njuškala. Ima ih more, prodaju se po 2000-2200 kuna. 4S ide za 2700 pa na više. sve do 3500 i preko toga.. O tome ćemo malo kasnije.
Za početak, nakon priča o murji koja dođe doma, uzme mob a ti ostaneš bez love i s potencijalnim problemima, čvrsto dlučih kupiti neki s računom. I sad kreće kalvarija. Većina ljudi nema račun. Zapravo, NITKO nema račun, iako neki tvrde da ga imaju. I onda potegneš do varaždina koji nije varaždn, nego si ga prebacio za još 20-ak km, a čovjek ti pokaže neko nazovi jamstvo koje je ovjereno i potpisano, ali na njemu ne piše ništa drugo. Može biti i od veš-mašine, jer nije iz VIP-a.... I glupavi pogled na moje pitanje, pa rekli ste da imate račun! Ne, u firmi je, kupljne je na nju. OK, koja firma? A ne radim više tam, pa ne mogu do računa.....
Drugi u oglasu tvrdi da je mobitel korišten 'maksimalno 30 minuta'. Imate račun i jamstvo? Ne, jer je jamstvo isteklo. Pa kak ste ga onda koristili samo 30 minuta? Dobio ga je, a već je imao iPhone, pa mu je ovaj stajal u ladici. Taman godinu dana je pričekal, onda ga je oglasil....?!
Općenito, po glasima mahom svi dobivaju iPhone. Meni samo nije jasno kak i gdje se to masovno dijeli i kak je mene dosad zaobilazilo?!?!?
Potom, čul sam da je u otpicaju jako puno kineskih fejkova i da ih je teško otkriti na prvu, ako nisi vičan. Što god to značilo. Znači li to da fejk ima u sebi iOS? Da je napravljen tak dobro da se nemre skužit? Nemam pojma, nisam još vidio ni jednog....
Na koncu, lagano sam popi...l i pogledal ponudu Vipa bez ugovora. iPhone 3 GS 8Gb ide za 3000 kuna, iPhone 4 8 Gb ide za 4100, a iPhone 4S 16 Gb košta 4700 kuna. Te bi cijene čak mogao ocjeniti korektnima, ako se pogleda koliko vani koštaju otključane varijante; to je tu negdje, vjerujem da je razlika proizvod PDV-a naših davanja an ženeral...
Konačno, netko mi je ponudil varijantu koja je pala sa šlepera. Ti uređaji nisu aktivirani, potpuno su novi i, kao takve , navodno, murja ne otkriva preko IMEI-a?! Ali, opet, ako su negdje pali sa šlepera, netko ih traži, kaj ne?
Dakle moja pitanja su tu, iskustva isto tako i na kraju sam na rubu odluke da sve ostavim kak je, krpam se s nokijom dok ne krepa totalno, a onda krenem u promišljanje dalje. U krajnjoj liniji, ionako treba izaći iP5 ili kak ga već budu zvali, pa bi onda i ovima mogla malo pasti cijena? Vjerujem da bi iP3 GS onda mogao iščeznuti iz ponude, a četvorka se preseliti u njegov cjenovni rang od 3000 soma?
Što me dovodi do pitanja: nije li 8 Gb memorije malo knap? Ili, ako se mob ne napuni muzikom, to je dosta?

Evo, toliko od mene, hvala unaprijed na svim savjetima, promišljanjima i iskustvima
16.07.2012 | 22:26
Na vecinu ovih pitanja sam ti vec odgovorio tako da znas moje misljenje.Sada da ja tebe pitam,koliko imas novaca na raspolaganju???Onda ti je lako odluciti sta i kako,nov ili polovan,3gs ili 4\4s.Ipak je to naj bitinija stavka(koliko para toliko muzike) Kineza ces prepoznati vrlo lako(cca 3 minute neiskusnom korisniku-30 sec. iskusnom iPhone freeku). iOS na kinezu je blago receno kretenski uradjen,telefon je u vecini slucajeva dosta laksi,losije kopije se mogu otvarati i idu 2 sim kartice dok bolje ne i ide micro sim kartica,rezolucija ekrana je kao da si na LSD-u,touch reaguje kao Yugo na -15,dodatna oprema je vise nego jeftina.....
16.07.2012 | 22:37
Ma gle, nisam ni sam siguran za novce. Rekoh, rado bi četvorku, to je cca 2000 kuna i to sam nekak prebolio. Ali, ne bih baš da ih ispljugam.... Nije da me lova svrbi, kužiš kaj hoću reći. S druge strane, uhvatil sam Savršenu tarifu na VIP-u jer nisam imal nikakakv ugovor i to je neka realna cijena: 150 kuna mjesečno za flat-rate, približavamo se vanjskim cijenama. Ako idem kupovati iPhone na ugovor, onda se ili odričem te tarife pa platim iPhone manje, ili vrijede cijene koje sam napisal....
16.07.2012 | 22:45
Ja ti mogu reći samo kako je 8GB malo ako imaš iole ozbiljnu kolekciju muzike koju još prebereš i staviš samo ono kaj stvarno slušaš. Ispod 320kbps ne idem, a lossless formate ne koristim. 16GB je ono taman, jer stane do 30 albuma, nešto programa za pokratiti vrijeme, malo za slike i filmiće koji se usput naprave i to je to, ostane koji gigbajt slobodno baš da nije full. Meni je neki orjentir korektnog oglasa (njuškalo) ako oglašivač ima samo jedan oglas i ako je poslikao telefon, a ne skinuo sliku s neta (to mi govori kako je telefon u nekom lošem stanju ili je švercer koji ni nezna kako poslikati i postaviti sliku). Naravno, za dodatne informacije ne treba potegnuti go nekog grada, već s e-mailom se riješe te garancije, računi i još ponešto.
Varijanta šekanja sudnjeg dana nije opcija, jer nakon 5 bu izašel 5S, pa 6, pa 6S ....
Najdi korektan primjerak, traži IMEI nek ti pošalje (onako bez veze traži), neka ti skenira račun ili garanciju i to je to. Ja mislim kako 2000-2500kn nije mali novac kako bi prodavač trebao više trud uložiti.
APP. JA kad sam prodavao objektive (imam još neke) i jedan me tip tražio neka poslikam s tim objektivom par slika i neka ih pošaljem mailom. Nije kupio objektiv, a cijena je bila manja nego prosječan iPhone.
Korektan prodavač bude gotovo sve napravio kako bi prodao.
16.07.2012 | 23:08
Upravo sam odlučio prodati iphone 4. U stvari koristila ga je kćerka. Stavit ću sutra oglas na jabučnjak. Naravno ima račun i sve što ide uz njega. Još 1 mjesec je zaključan na vip, ako se ne varam.
17.07.2012 | 01:28
evo, ja ti predlažem upravo ovo - kreneš od Jabučnjaka (i Mackorisnika, npr.) gdje pretpostavljam da je daleko veća sigurnost u prodavače. ili kreneš preko poznanstava i sl.
također, ako se ne varam, ovdje Hackervis nudi uslugu provjeravanja IMEI-a.
17.07.2012 | 07:17
LukaSnow kaže:
Upravo sam odlučio prodati iphone 4. U stvari koristila ga je kćerka. Stavit ću sutra oglas na jabučnjak. Naravno ima račun i sve što ide uz njega. Još 1 mjesec je zaključan na vip, ako se ne varam.

Imaš PM
20.07.2012 | 14:09
a šta je s mobitelima koji su kupljeni vani i zaključani na strane mreže? vidim da ih ima po vrlo povoljnim cijenama, ali kako se to otključa?
20.07.2012 | 14:42
Pa zar nisu mobiteli iz Evrope otključani (bilo je kako Italija i mislim Francuska imaju zakon o tome gdje se mobiteli ne smiju zakljušavati).
Koliko sam shvatio, cijena telefona varira samo o ugovoru koji se potpiše, a bez obaveze je cijena najviša.
20.07.2012 | 16:09
neki su zaključani, a neki ne, kao kod nas. ako je kupljen uz neku pretplatu onda je zaključan.

u svakom slučaju, zna li tko kako se otključavaju te strane mreže?
20.07.2012 | 16:55
Uvijek postoji opcija otkljucavanja,preko operatera ili drugim kanalima.Cijena zavisi od mreze na koju je zakljucan ide od 50 do 200 eura
20.07.2012 | 17:17
onda se ne isplati s tim zaje... čak ni da je 50 eura cijena.
20.07.2012 | 21:31
Pa zar u Italiji nisu svi telefoni otkljucani? Bar su tako ovdje neki tvrdili. Kao i za Francusku.
20.07.2012 | 22:08
Iz italije jesu a francuska ne
21.07.2012 | 08:55
Mogu sa zadovoljstvom obavijestiti da je stvar nabavljena od našeg člana Lukesnow-a koji je imao i račun i jamstvo uredno ovjereno. iPhone 4 radi ko vurica, evo, upravo sam preko njega spojen na net na Pagu odakle šaljem lijepi pozdrav svima!

Uistinu bi mogel priči napisati o likovima koji dilaju iPhone preko Njuškala.....
21.07.2012 | 09:31
Djuro genijalac kaže:
Uistinu bi mogel priči napisati o likovima koji dilaju iPhone preko Njuškala.....

Mislim da ideja nije loša.
21.07.2012 | 10:21
Da, to bi bio super članak, a evo mene bi prvog zanimalo to iskustvo jer sam ja nakon krađe mojeg u potrazi za polovnjakom.

Mada, evo danas je točno mjesec dana da sam bez mobitela i mogu ti reći da uopće nisam imao komunikacijskih problema, a svi koji su me trebali su me i dobili.
21.07.2012 | 11:11
Djuro genijalac kaže:
Mogu sa zadovoljstvom obavijestiti da je stvar nabavljena od našeg člana Lukesnow-a

onda nek makne oglas. već sam mu se ja htio javit jer sam mislio da niste ništa riješili...
21.07.2012 | 18:14
Oglas obrisan, hvala na napomeni.
23.07.2012 | 23:28
Ja bih samo napisao svoje iskustvo o kupovini iphona preko oglasa.
Htio sam kupiti 3gs rabljen, bilo ih je puno na njuškalu s cijenom od 1200 - 1400 kn i dugo sam ja to tražio, sve mi je bilo sumnjivo, i na kraju mi je brat pronašao na svom modelarskom forumu oglas za 3gs, cijena 1200 kn, može i zamjena za jeftinije. Napisao je u opisu da je mobitel u odličnom stanju,bla,bla... dogovorili smo se za 800 kn i moj htc tatoo. kod razmjene se žalio nešto na tatoo da je malo ogreban, da je mislio da je u boljem stanju... a ja sav sretan što imam iphone nisam razmišljao o njegovom stanju...
kad sam ga donio doma, shvatio sam da je mobitel star barem 2 godine, falio je dole šarafić znači da je mobitel bio otvaran... gore je ios 5.0.1, jaibreakan je. tipka home je malo radila malo ne, sad skoro opče ne radi. utor za slušalice ne radi kak treba (čuje se samo na jednu slušalicu), gumbić za mute malo radi malo ne radi... gore je 6.15.00 tak da ne mogu imati gps a to mi je bilo bitno... jedno vrijeme mi nije wifi radio, jedno vrijeme mi nije lovio mrežu, samo neku slovensku... razlokan je utor za punjač, ako ga oču puniti moram mobitel isključiti pa opet uključiti, inače ne prepoznaje punjač, a laptop ga više uopće ne prepoznaje tak da ne mogu gore stavljati pjesme ni ništ...
sad ga koristim samo za poruke, pozive i net. e da, i kad skinem neku zahtjevniju igru,neku 3d, mobitel se počinje pregrijavati i baterija nenormalno trošiti sama od sebe (100 posto se potroši za manje od sat vremena...)
sori kaj sam tak opširno pisal, ali samo da vidiš kaj sve može biti s rabljenim mobitelom...
tak da ne preporučam kupnju rabljenog, pogotovo ne starijeg...
sigurno nisam jedina takva žrtva... idem u srednju školu, dugo sam štedio za njega i veselio mu se, a sad na kraju rađe bi da imam stari tatoo...
23.07.2012 | 23:29
Ispričavam se, nisam vidio post da je kupljen iphone...
ali neka svejedno moj post ostane, možda bude netko drugi čital koga zanima kupnja rabljenog...
24.07.2012 | 12:03
mislim da je ovdje prvenstveno problem što si bio brzoplet. mogao si većinu ovoga detektirati temeljitom provjerom uređaja.
24.07.2012 | 16:29
Moram se složiti s Finnom, iako ja užasno mrzim te prevarante koji love naivne. Obično su ti prevaranti iz socijalno problematičnih obitelji, zlostavljani, iskompleksirani i nadasve nemoralni...

Ah, morao sam se malo ispuhati!

@Filipek339
Nije još sve izgubljeno. Ovo sa 6.15 se daa rješiti. Imaš i ovdje na Jabučnjaku teme kako vratiti BB i ponovo osposobiti GPS! Malo potraži...
24.07.2012 | 16:35
Na zalost u taj iPhone se bas treba uloziti i vremena i novca,moj savjet je da prodas i skupis novac za drugi.Prati nase oglase jer neko od clanova svako malo mijenja iPhone. U par navrata sam pisao sta i kako provjeriti kod polovnog iPhone-a.
24.07.2012 | 22:17
saint kaže:
U par navrata sam pisao sta i kako provjeriti kod polovnog iPhone-a.

kao npr. ovdje: www.jabucnjak.hr/forum/iphone/79816-kupo...olovnog-savjeti.html

da te odmah pitam - jel ima još nešto što bi se trebalo kod kupovine 4-ke provjeriti, osim ovoga što si naveo?
24.07.2012 | 22:25
Jedino jos provjeriti i kako reaguje home dugme
24.07.2012 | 22:29
znači, sve isto za sve modele. fala.
24.07.2012 | 22:37
nema na cemu,postavio sam pod cesto postavljena pitanja na sta sve obratiti paznju prilikom kupovine
26.07.2012 | 21:52
Pozz drustvo, evo ako nekome nije hitno a hoce stvarno super aparat i moze sacekati do izlaska iPhone-a 5 moj 4s 16 gb ce biti na prodaju kad izide 5-ica. Pa tko moze cekati neka ceka.. Pozz od Clerica
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?