19.08.2012 | 18:25
Pa mislim da nema smisla plaćati VIPu pretplatu po ugovoru, a to ne i koristiti, premda me ljute one tarife sa plaćanjem uspostave poziva. S obzirom da si već na 5.0.1 i da do sada nisi pazio na baseband, onda ionako više nema smisla čuvati ga kad ovaj koji ti je sada na iPhoneu 4 više se ne može softwerski otključati. Ne znam doduše kako stoji sa onim GEVEY i sličnim adapterima, ali ako se ne varam ima tu nekakvih super simova.
Dakle, ako definitivno ostaješ do kraja ugovora na VIPu onda samo redovnim putem preko iTunesa napravi restore kako sam ti prije napisao. Kad te pita nakon restorea da li želiš iPhone prijaviti kao novi uređaj ili napraviti restore backupa, nemoj ništa odabrati već odspoji iPhone i zatvori iTunese. Zatim spoji iPhone nazad na računalo i dalje prati upute za jailbreak. Nakon jailbreaka, uvijek možeš vratiti backup sa iTunesima.
Ako prije svega skineš preko Cydie xBackup, pa prvo s njim napraviš backup, a zatim sa iTunesima, onda ćeš nakon vraćanja backupa prvo sa iTunesa, a onda i preko xBackupa kojeg ćeš prvog instalirati nakon cijele priče biti u mogućnosti vratiti i sve instalirano preko Cydie. samo prvo idi u settings od xbackupa i uključi opcije Cloud, Icon Layout, App Settings i Auto Reboot. I samo neka te ne prevari, jer vrijeme potrebno za izradu backupa je puno kraće nego vrijeme potrebno za povrat backupa sa xBackup.