Jailbrake pomoc
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Jailbrake pomoc

16.08.2012 | 12:13
Ovako imam iphone 4 16 gb version 5.1.1. i smaknula mi se cydia i jucer sam htjela da je vratim pa sam instalirala jailbrake pokusala medjutim nije mi uspjelo,,neka slika kostura zelenog neki ananas i absinte i ios firwals i onda kad sam odustala od toga kad nije moglo pokusala sam da napisem poruku ali cijela tastatura mi je pocela skakati previse je senzibilna ne mogu nikako poruku da napisem,,a tako i ikonice apsovi cim primakem prst otvaraju se a nisam ih ni takla,,uradila sam u itunes restore ali nista molim vas pomagajte
16.08.2012 | 12:30
Hajde polako,uradi u iTunes restore ali bez backup-a tj idi na set as new phone pa nakon toga uradi JB sa absinthe
16.08.2012 | 12:42
dzenise jedino da mi polako objasnis sve meni pise version 5.1.1 9b208 a pislo je 206
16.08.2012 | 12:46
Skopcaj iPhone sa racunarom, u itunesu idi na restore (ako bude nekih problema ubaci telefon u DFU mode (imas na forumu par linkova kako) .Kada zavrsi idi na set as new iPhone.Zavrsi aktivaciju(sam iPhone te vodi) kada to zavrsisi skini zadnji Absinthe i samo idi na JB tj prati upute iz programa.Ako nesto zapne samo pitaj.

Ovo sve ide ovako ako ne zavisis od unlocka tj ako nem potrebe za cuvanjem BB
16.08.2012 | 12:54
sad cu da pokusam instaliram itunes evo sad opet i onda cu da uradim restore i sve kako si rekao pa cu da ti jaavim moze li i onda idem na set as new iphone e mozes li mi poslati link za zadnji absinthe jer se ne razumijem bas u to
16.08.2012 | 13:02
daj mi samo zadnji link za absinthe please
16.08.2012 | 13:12
saint kaže:
Skopcaj iPhone sa racunarom, u itunesu idi na restore (ako bude nekih problema ubaci telefon u DFU mode (imas na forumu par linkova kako) .Kada zavrsi idi na set as new iPhone.Zavrsi aktivaciju(sam iPhone te vodi) kada to zavrsisi skini zadnji Absinthe i samo idi na JB tj prati upute iz programa.Ako nesto zapne samo pitaj.

e

jesi dobio moju poruku da mi posaljes jeli absinthe to nesto kao crno i ocitava onda ja sam skinula 2.0 za windows
16.08.2012 | 13:32
poslao sam ti PP ali evo i ovdje

Mac : www.iclarified.com/entry/index.php?enid=22185
win : www.iclarified.com/entry/index.php?enid=22184
16.08.2012 | 13:50
hvala ti cijenim jako tvoju pomoc da si blize castila bi kafu ali nikako nema nidje ova zelena ikonica
16.08.2012 | 13:57
pise mi sad ovako

please make a backup i onda eror could noz finnf required files make sure you extracted the entire package

nexia kaže:
saint kaže:

e

jesi dobio moju poruku da mi posaljes jeli absinthe to nesto kao crno i ocitava onda ja sam skinula 2.0 za windows
16.08.2012 | 14:13
ok evo skinula sam sta sada imam cydiu na telefon sad kako dalje
16.08.2012 | 14:15
Pa nista sada je JB aparat i instaliras sve sto je tebi potrebno,s obzirom da pirateiju ne podrzavamo ovdje mozes dobiti odgovore samo za legalne stvari.
16.08.2012 | 14:22
poslala sam ti time wiwer sve udji i vidi ajde napisi privatnu poruku za svoj
  • Sank
  • Moderator
  • 221
16.08.2012 | 23:07
Eto, saint je učinio nadljudski napor da pomogne neupućenoj nexiji da sredi svoj iPhone. Dočim je i "time wiwer" uljetio možemo si mislit dokle je došlo

Za one koji inače ne znaju "time wiwer" je zapravo Teamviewer tj. program koji omogućuje nekome da preko interneta uđe u nečije računalo (naravno legalno) i da njime upravlja na daljinu kao da sjedi ispred njega.

Na žalost, teamviewer ne omogućuje da se nakon restorea iPhonea i jailbreaka na njega dalje nastavi instalirati potrebne tweakove i aplikacije. Ipak, ako ima neka dobra duša da zna da postoji nešto slično za iPhone, dakle neka aplikacija koja omogućuje legalno upravljanje iPhoneom na daljinu neka se hitno javi ovdje na forumu kako bismo bili u mogućnosti pomoći nexiji oko uređivanja postavki i instaliranja aplikacija na njezin iPhone.

S obzirom da mi ne znamo za nikakvu sličnu aplikaciju, na žalost nismo u mogućnosti da išta dalje učinimo za nexiju dok se neko ne javi s takvim rješenjem. Druga je opcija naravno da nexija u svojoj blizini nađe nekog tko je maher sa ajfonom da joj u tome pomogne.

Hvala svima na razumijevanju!
17.08.2012 | 21:35
Kad napravis Jailbrak to ti dođe nešto kao da hodaš u polu raspadnutoj haljini.... uvijek možeš očekivat da ti pukne tamo gdje najmanje želiš.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
17.08.2012 | 21:49
Pa sad, moje iskustvo sa jailbreakom je da dok god ne pretjeraš radi dobro, a kad pretjeraš onda počnu problemi. Svi ti silni tweakovi nisu uvijek baš međusobno kompatibilni, a što je još bolje najčešće zezaju baš oni koji se diraju u iste stvari samo na svoj, samo sebi svojstven način. Najveće probleme izazivaju baš oni koji se diraju u izgled i kopaju po springboardu. Što ih više instalirate to je veća mogućnost da se sve uspori, da počne štekati i da se često pada u tzv. safe mode.

Infinity sim, infinity tam, malo drugog fonta, malo ovog i još samo onog i eto problema. Ako instalirate Barrel (Bačvu), onda nemojte na njega još dodati fitilj, jer slijedeći tweak je šibica koja će upaliti fitilj i onda će Barrel eksplodirati.

Eto to je moje iskustvo, a i mojih nekih prijatelja i poznanika. Tada je jedino rješenje restore i krenuti sve ispočetka, jer vraćanje backupa samo će doliti ulje na vatru koju je teško ugasiti, a naročito u ovih ljetnih vrućina i suše, kad su i vatrogasci nemoćni. Pad iPhonea u more pak stavlja toču na i
18.08.2012 | 10:35
Sank kaže:
Eto, saint je učinio nadljudski napor da pomogne neupućenoj nexiji da sredi svoj iPhone. Dočim je i "time wiwer" uljetio možemo si mislit dokle je došlo

Za one koji inače ne znaju "time wiwer" je zapravo Teamviewer tj. program koji omogućuje nekome da preko interneta uđe u nečije računalo (naravno legalno) i da njime upravlja na daljinu kao da sjedi ispred njega.

Na žalost, teamviewer ne omogućuje da se nakon restorea iPhonea i jailbreaka na njega dalje nastavi instalirati potrebne tweakove i aplikacije. Ipak, ako ima neka dobra duša da zna da postoji nešto slično za iPhone, dakle neka aplikacija koja omogućuje legalno upravljanje iPhoneom na daljinu neka se hitno javi ovdje na forumu kako bismo bili u mogućnosti pomoći nexiji oko uređivanja postavki i instaliranja aplikacija na njezin iPhone.

S obzirom da mi ne znamo za nikakvu sličnu aplikaciju, na žalost nismo u mogućnosti da išta dalje učinimo za nexiju dok se neko ne javi s takvim rješenjem. Druga je opcija naravno da nexija u svojoj blizini nađe nekog tko je maher sa ajfonom da joj u tome pomogne.

Hvala svima na razumijevanju!

www.bomgar.com/micro/os/mobile-iphone-ip...ote+access+%2D+broad
  • Sank
  • Moderator
  • 221
18.08.2012 | 16:35
@tino1, hm da, ali ja sam mislio na software koji omogućuje da preuzmeš kontrolu nad iPhoneom ili iPadom sa nekog računala, a ne obrnuto. Dakle, da na računalu vidim ono što se događa na iĐiđi i da upravljam s njom.
19.08.2012 | 06:59
tako nešto nisam nigdje našao. Kad naiđem na nešto takvo javljam ti.
20.08.2012 | 18:00
Mislim da bi ova aplikacija trebala raditi ono sto se trazi... Znaci RDP konekcija sa racunala na iPad, iPhone, iPod... Posto sam to testirao davnih dana, neznam kakva je situacija sad sa iOS 5, ali cini se da radi...

dottech.org/ios/19264/control-your-iphon...omputer-with-veency/

I ovo je samo jos jedan primjer korisnosti jailbreaka
  • Sank
  • Moderator
  • 221
20.08.2012 | 21:55
Svaka čast civicar, ovo sa Veency je jako blizu. S obzirom da radi unutar WiFi mreže, ostaje pitanje da li se na npr. iPhone preko Veency može spojiti preko interneta. Možda bi kombinacija Teamviewera sa TightVNC i Veency to omogućila? Nešto za provjeriti kad budem u mogućnosti.

Eto Veency instaliran na iPhone 4S sa JB iOS 5.1.1 i prošlo be problema, sad mi ostaje samo isprobati kako radi. Kako za Veency piše da nije kompatibilan sa Apple screen sharingom morat ću pronaći neki drugi VNC klijent.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
20.08.2012 | 22:49
Eto, isprobano. Na Macu ne treba nikakav poseban VNC klijent. Na iPhone sam se spojio uz pomoć "Connect to server" opcije. Upisao "vnc:/xxx.xxx.xxx.x" i ekran iPhonea se pojavio na MacBooku Radi dosta dobro, ali sporo se osvježava. Doduše, trenutno su mi i iPhone i MacBook spojeni na iPad preko WiFi tetheringa. Kad se vratim kući probam na pravoj WiFi mreži.
21.08.2012 | 14:38
Odlicno, dobra povratna infomacija. Znaci Veency uspjesno jase i na iOSu 5.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
21.08.2012 | 18:30
Definitivno radi, a sa ML se jednostavno spojiti kako sam napisao. Jedva čekam da probam doma na pravom WiFi. Očekujem da će raditi još bolje.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?