Pomoć: 4s-No service
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pomoć: 4s-No service

24.08.2012 | 15:55
Imam problem na 4s! Crtice za signal su mi uvijek pune ali pokraj mi uvijek piše No service ili emergency ... ne mogu ni zvati ni slati poruke ... zna li netko kako da to rijesim? unaprijed hvala ...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
24.08.2012 | 16:35
Prvo ga probaj ugasiti pa upaliti sa karticom u iPhoneu. Ako to ne pomogne, onda provjeri koji iOS imaš instalran: Postavke-> Osnovno -> Opis. Ako je 5.0.1 onda je poznato da 4S s tom iOS ima problema sa signalom, pa bi trebalo napraviti nadogradnju na 5.1.1. Ako nije ni to, moguće je da je do SIM kartice. Ja sam u T-Mobilea morao mijenjati SIM karticu i priznali su mi da im se zna dogoditi da ne valjaju pa je zamjene bez naknade i stvaranja problema. Ako nije ni to, onda bi bilo lijepo od tebe da si dao malo više informacija

Kod kojeg operatora je kupljen iPhone, kojeg operatora karticu koristiš, na kojem je iOS, je li jailbreakan... Itd.
24.08.2012 | 16:44
probala sam ga tako upaliti ali nista ... 5.0.1 je,kako da ga nadogradim? neznam kod kojeg je operatera kupljen jer sam ga dobila na poklon,a ja koristim vip karticu ali probala sam i tele2 pa mi se pokazuje isti problem, nije jailbreakan ...
24.08.2012 | 17:08
neznam jeli to vazno za nadogradnju ali da napomenem da mi iPhone nije na hrvatskom ... i mogu li nesto napraviti da bude na hr?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
24.08.2012 | 17:28
Ostaje ti da ga onda probaš sa T-Mobile karticom. Što se tiče jezika, ideš u Settings -> General -> International -> Language
24.08.2012 | 17:33
ma nemam uopce hrvatski ponuđen među jezicima ... kako da ga nadogradim na 5.1.1?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
24.08.2012 | 17:39
Sveky7 kaže:
ma nemam uopce hrvatski ponuđen među jezicima ...

U tom slučaju imaš problem. Provjeri pod Settings -> General -> About što ti piše za model?
24.08.2012 | 17:44
MD237C?
24.08.2012 | 18:11
Obicno je taj model iz kanade,posalji mi na PP IMEI telefona da vidimo na koju je mrezu Lockan.
24.08.2012 | 18:17
IMEI: 358059018850008
jel to?
24.08.2012 | 18:31
Taj model dolazi iz Canade(vjerovatno je zaključan na njihove kartice), ali ako je tvornički otključan vjerovatno imaš grešku u Sim-kartici, probaj ju zamjeniti kod svoga operatera za novu.
24.08.2012 | 18:36
nije zaključan jer mi je jedno vrijeme normalno radio,i probala sam i drugu karticu pa je opet isti problem ...
24.08.2012 | 18:55
Uradi restore preko iTunes-a ako ti nije potreban unlock.U svakom slucaju telefon je jos uvijek pod garancijom
  • Sank
  • Moderator
  • 221
25.08.2012 | 04:21
Oprosti, ja sam na godišnjem odmoru pa sam naravno bio zauzet familijom. Osim na jednom web mjestu gdje kaže da je kao zaključan, ostali kažu da je otključan, tako da napravi kako saint predlaže i trebao bi proraditi.
25.08.2012 | 14:49
Ok,hvala javit cu jesam uspjela ...
26.08.2012 | 15:31
iTunes mi ne učitava iPhone ... probala sam: update iTunesa(3puta!),restartala sam iPhone i laptop vise puta,deinstalirala iTunes pa ga opet instalirala,pokušala sam na svakom usb portu ... napravila sam dijagnozu i pise da je mobilni apple uredaj pokrenut ali da nije pronaden ni spojen ni jedan iPhone ... mogu jos nesto pokusati?
26.08.2012 | 16:06
Ubaci u DFU mode i uradi restore.Kako se ubacuje u DFU mode imas na forumu ili youtube.
26.08.2012 | 17:12
hmm ja i moj iPhone izgubljen slučaj ... kada ga spojim na usb na iPhone-u mi piše USb config i onda su mi ponuđene 4 opcije: mass storage,web cam,COM port,PictBridge ... sve sam ih pokušala ali u iTunes-u mi se uopće ne pokazuju uređaji i kada ga pokušam staviti u DFU mode uopće ne reagira ... jedino kada odaberem mass storage u my computer mi se pokažu disk D i F i to je to ...
26.08.2012 | 17:27
To definitivno nje ok,koliko znam iPhone se ne prepoznaje kao web cam???? daj mi jos jednom podatke telefona ali sve Modem firmware,imei,serial,verziju iOS-a .Posalji mi na PP da prvo rovjerim da li je to uopste origina iPhone.KOliko kartica ide u njega,mozes li mu vaditi bateriju,da li ide sim card ili micro sim.Izvini sto ovo pitam ali ima toliko kopija da obicni korisnik tj neko ko nije koristio iPhone moze nositi kopiju a da nije ni svjestan.Ovo govorim iz licnog iskistva jer sam imao par telefona na servisu(naravno da ih nisam radio) i jedva objasnio ljudima da koriste kopije a ne original.Telefon kada je u DFU modu racunar ga mora prepoznati jedino ako nesto nije uredu sa USB kablom ili racunarom.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?