07.09.2012 | 10:57
A cuj,
da putuje i koristi ga bas na takav nacin (konkretan slucaj) onda bi ga tako i nabavio, jer mu je potreban za putovanja. Ja stvarno ne znam nikoga vise ko kupuje telefon za kes i za ove nemile cifre, 5K Kn za telefon, osnovnu 16Gb verziju.... previse; u danasnje vrijeme velika i ogromna vecina nas je 99% vremena tu gdje jesmo i roaming nas kosta koliko si dozvolimo u tim rijetkim situacijama. Cista racunica:
3Gs na ugovor 1400Kn (cetvorka je bila cca 100Kn skuplja), pretplata (mjesecno realna potrosnja) 175Kn (VIP 500/200/1Gb, i trosim taman toliko) roaming u ove 2 ugovorne godine cca 800Kn; sve skupa oko 6.5K Kn. Sam telefon kada je nov kosta toliko u T ili VIP a vani je nesto manje uz sverc preko granice jer ga ne prijavljujes. Ovo je realnost, na zalost. Moj prvi telefon je kostao isto kao i iPhone danas (ugovor) pa se nesto i ne sekiram previse oko toga, svaki sljedeci je bio cca 200EUR pa je to standard kojeg se i drzim. Istina, iPhone jedinicu, nezakljucanu iz USA sam platio oko 2000Kn, no kada si Apple fan imalo je smisla i imalo bi mi i danas. Za manje od godine dana smo u EU, nema roaminga zar ne, ostatak svijeta je sa putovanjima toliko zanemariv da spada u promile i za to se ne isplati (po meni of korz) caltati tolike novce. Pazi sad
ja putujem po Europi do 3x i bar jedno putovanje godisnje jos negdje dalje, u zadnjih petnaestak god po jedan interkonti let.
Poz, r