10.09.2012 | 11:59
Prije dosta dugo vremena smo razgovarali o aplikacijama za prepoznavanje rukopisa na iPadu/iPhoneu. Najdetaljnije i najdublje u
ovoj temi.
Od tada je prošlo dosta vremena pa vjerujem da se štošta promijenilo. Meni je vrijeme mijenjati mobitel. Nažalost, na tržištu nema nijednog koji bi mi odgovarao pa sa prisiljen tražiti neki koji je najmanje loš. iPhone je jedan od kandidata.
Prepoznavanje rukopisa je jedna od stvari koje su mi dosta važne pa se zato raspitujem o ovom prije kupnje uređaja. Svjestan sam da ne postoji ništa (osobito za iPhone) što bi radilo kao što je radio nekadašnji Newton, ali bih volio nešto što makar omogućava unošenje teksta rukopisom, pa makar i slovo po slovo, samo da:
- prepoznaje (ili može naučiti prepoznavati) slova s kvačicama i sl. (čćšžđ, üäöß, éáôç...)
- radi kao nadomjestak sistemskog unosa teksta (virtualne tipkovnice), dakle da se može koristiti i za pisanje mailova, SMSova, itd.
Istraživao sam malo (čitajući po netu, bez prilike da probam) i dosta se spominje 7note, ali iz tekstova ne razaznajem da li omogućava ovo što sam napisao.
Da li netko od iPhone korisnika ima izravno iskustvo sa 7note ili nekom drugom HWR aplikacijom?
Hvala!