iPhonea 5 - Reakcije misljenja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhonea 5 - Reakcije misljenja

12.09.2012 | 19:57
jailbreaklegend.com/iphone-5-media-event...ne-2012-apple-event/

Samo klik na play na prozoru sa videom!
12.09.2012 | 20:02
izgleda da je to pokušaj livestreama, dečki su se malo zaletili!
12.09.2012 | 22:43
Ljudi, neznam kako vi ali ja sam razočaran s izgledom novog iPhonea. Opet ona glupava home tipka i 2 centimetra neiskorištenog prostora. Od unutarnjih karakteristika ništa spektakularno-deja vu kod konkurenata davnih dana.
12.09.2012 | 22:45
jabuka na poleđini ljepše sjaji
12.09.2012 | 23:09
Nije ni blizu sto sam ocekivao ali je opet stvarno lijep
Pogledajte video na apple stranici
12.09.2012 | 23:37
Ja cist zadovoljan, moguce da nisam pre zahtjevan pa zato. Meni je kod mobitela najbitnije surfanje netom a tu bi A6 i veci ekran mogli znatno poboljsati to iskustvo. Jedva cekam usporedbe A5X i A6 jer bit ce zanimljivo ako ce iphone znato brze otvarati stranice od ipada koji je prvobitno i namjenjen surfanju.
13.09.2012 | 00:33
lijep je. veci zaslon, tanak i lagan. veliki plus za moj gust je odabir materijala. kao i kod ip4 i ip4s, volim taj osjecaj stakla i metala (u ovom slucaju aluminija).
pretpostavljam da brzina procesora i kolicina rama nece biti problem. sa time sam imao problema samo na 3G-u nakon updatea na iOS 4.0. ostalo je uvijek radilo brzo. 4S sam preskocio, tako da cu ovog uloviti.
13.09.2012 | 00:46
iPhone4 je bio 629EUR, iPhone5 je 679EUR,
a koliko je inicijalna cijena bila za iPhone4S ?

Pitam se da li mi treba dulji telefon u dzepu,
ima finih opcija, ali opet da li su uopce svakodnevno potrebne.

Mislim da ce biti lakse odluciti preci sa 3G-a na peticu, nego sa
cetvorke, a sa 4S jos manje, ne vidim bas ono pravi motiv !?

Da nemam iPhone, onda bi ovo bio naravno puno uzbudljiviji model od inicijalne serije 4.
13.09.2012 | 09:32
Ja sam neki dan ubo ipad2 64gb 3g wifi i zadovoljan sam surfanjem itd. Opcenito skroz zadovoljan. Imam par mjeseci 4s i zadovoljan i njime, vise mi ne treba. Iphone 5 cu preskociti. Mozda ubodem 5s ili 6 za godinu ili godinu i pol kad mi istekne ugovor sa Vip-om.

Uglavnom ovaj iphone 5 mi se ne cini spektakularnim. Nesto veci ekran, koji mi stvarno nije nuzan. 3,5" je stvarno po mjeri. Jedina prednost mu moze biti bolja baterija ako bude ista bolja od predhodnika
13.09.2012 | 10:21
Sve divno i krasno, ali za sebe znam da necu sa svog 4s prelaziti na iPhone 5.

Dvije stvari me cude u cijeloj prezentaciji. Predstavljen je novi, manji konektor za iPhone, "Lightning". Koliko sam uspio vidjet, Lightning koristi USB 2.0 sucelje... Neznam cemu predstavljat novi konektor na starom sucelju, posto je USB 3.0 tu, i zaista je znacajno brzi u odnosu na USB 2.0. -> store.apple.com/us/product/MD818ZM/A/lig...o-usb-cable#overview

Osim toga, konverter sa 30pina na Lightning kosta nevjerojatnih 29$. 29$ za konverter, sta je previse, previse je. store.apple.com/us/product/MD823ZM/A/lig...ng-to-30-pin-adapter
13.09.2012 | 11:27
Ma nije čak ni cijena adaptera problem, iako je smiješna.

Imam doma Bose sounddock i kako bi ja sad trebao koristiti iPhone 5 sa tim adapterom?

Svaki dock ima "čašicu" u koju telefon sjedne i ona ga drži a ne konektor.
A ja bi trebao staviti adapter na svoj Bose pa onda na njega iPhone koji će stajati i oslanjati se isključivo na Lightning konektor koji ima cca 5 mm širine.
Nakon 3 dodira telefona baš me zanima koliko će trajati i moj konektor na telefonu a i taj adapter.

A baš sam se nabrijao na promjenu i umirovljenje svojeg 3GS-a.
13.09.2012 | 11:42
A očito ti ne gine još i adapter za dock tvog Bose uređaja.

Znači treba ti adapter na koji će doći još jedan adapter.

Sve se da riješit....samo daj šuške!!!!
13.09.2012 | 11:57
velejaj kaže:
Ma nije čak ni cijena adaptera problem, iako je smiješna.

Imam doma Bose sounddock i kako bi ja sad trebao koristiti iPhone 5 sa tim adapterom?

Svaki dock ima "čašicu" u koju telefon sjedne i ona ga drži a ne konektor.
A ja bi trebao staviti adapter na svoj Bose pa onda na njega iPhone koji će stajati i oslanjati se isključivo na Lightning konektor koji ima cca 5 mm širine.
Nakon 3 dodira telefona baš me zanima koliko će trajati i moj konektor na telefonu a i taj adapter.

A baš sam se nabrijao na promjenu i umirovljenje svojeg 3GS-a.

slazem se, to je koma situacija.
13.09.2012 | 12:24
Evo jedne zanimljivosti

store.apple.com/us/browse/home/shop_ipho...amily/iphone/compare

fotke ne predstavljaju pravi omjer. just saying. iP5 je uži od četvorke i 4S.
13.09.2012 | 12:32
teebz1978 kaže:
Evo jedne zanimljivosti

Kako mislis uzi? Pa jesi pogledao specifikacije?

Kaze width za 4s: 2.31 inches (58.6 mm)

Width iPhone 5: 2.31 inches (58.6 mm)
13.09.2012 | 12:35
ne svidaju mi se one rupice gdje je zvucnik i novi prikljucak... podsjeca me na kineske kopije iphona 4 ....
i zanimljivo mi je kako novi ipod store.apple.com/us/browse/home/shop_ipod/family/ipod_nano lici na nove nokije, tj. obrnuto...
13.09.2012 | 12:40
Da, to je zanimljivo

13.09.2012 | 12:44
Ovo za Lumie sam već negdje ovdje postao, ali evo opet
Sve je relativno

13.09.2012 | 12:55
ne kuzim zasto svi zelite neko cudo nevidjeno ili revoluciju. ili sto bi to trebalo napraviti da dodje do revolucije? revolucija je teoretski bila iPhone kao uredjaj, sve sada je samo uskladjivanje proizvoda sa postojecim tehnologijama
13.09.2012 | 13:23
Ja se stvarno slažem sa svima koji su zadovoljni sa novim iPhone-om.
Od kada sam uzeo 3GS nisam više niti jedan puta pogledao GSM Arenu a prije sam tamo visio ko debil svaki dan i gledao kaj je izašlo novo.

Znači cijeli sistem kako telefon glatko radi, povezanost sa svim uređajima i opčenito cijela filozofija je nešto što konkurencija nikada neće dostiči.
O dizajnu i kvaliteti izrade da i ne pričam.
Neznam što je to revolucionarno u dizajnu SG3 u odnosu na I i II model.

Mene, kao što sam i rekao, u očaj baca samo novi konektor.
13.09.2012 | 13:31
Da, taj novi konektor će biti poprilična boljka dok ne prođe vrijeme zaborava
S jedne strane klasično za Apple; idu dalje bez osvrtanja, a da nikome nije točno jasno zašto
13.09.2012 | 13:33
Uzimam čim dođe u Vip! Kakav stroj braze mili! Vrh vrhova! Brutalno jak brz pouzdan siguran. Itd, itd! Mora i bit će moj!
13.09.2012 | 14:42
Novi je konektor uveden iz razloga što je novi iPhone stanjen i staro rješenje se nije uklapalo u novi koncept.

Od novosti, osim ekrana, najviše se veselim novom A6 procu koji se tek ima dokazati na testovima. Appovi za njega tek stižu.

Produženje iPhonea također pozdravljam, pogotovo na način na koji je izvedeno.
Imamo više screen real-estatea, a i dalje će ga biti moguće koristiti jednom rukom bez problema.

Isto tako valja shvatiti da od applea do daljnjega neće trebati očekivati nekakve revolucije iz trenutnih linija proizvoda. Dobro je netko rekao, oni koji su tresli kako treba su bili prvi iPhone i četvorka. Prvi zbog 100% pogođenog dizajna smartphonea (koji je i danas, uz ne tako radikalne izmjene, aktualan), a četvorka radi Retine. Čak bih se usudio reći da je najmanju razliku napravio 4S, sve što je donio sa sobom je bila Siri, a ona je i dan danas u beti, gotovo godinu dana nakon uvođenja.

Ono što mene možda malo razočarava je novi iOS6. Petica je donijela iMessages, četvorka iBooks, trojka landscape SMSanje... šestica osim karata ne nudi objektivno ništa značajno novo; pogotovo ne za neAmerikance.

No opet, i dalje me zanima odgovor na jedno pitanje: WILL IT BLEND?
13.09.2012 | 15:06
Svatko ima pravo na svoje mišljenje tako svatko može biti ili razočaran ili zadovoljan dosad viđenim, ja nisam razočaran ni najmanje jer neznam točno što je dio populacije na kraju krajeva očekivao , čitao sam malo i druge forume i nije mi jasno da ti isti ljudi koji su materijal koji je procurio pred neko vrijeme hvalili a sad su neki od njih kada je iPhone 5 objavljen službeno ostali RAZOČARANI !?!? A čime su to razočarani ? Što nema klimu ili što nemože lebdjeti po sobi ? Pa ovo je vrhunac tehnologije , ili pri samom vrhu , po mom mišljenju nekakva drastična promjena dizajna nema smisla jer je iPhone upravo po tom prepoznatljiv dok ga drugi kopiraju . A6 !!! Čekam prve benchmark testove ali ako se nevaram da je A5 sa 800 mhz razbio konkurenciju , što će tek raditi A 6 !! Izgled , dizajn - staklo i aluminij , po meni savršeno ! staklo se dosad pokazalo odlično a aluminij je samo šlag na tortu ! da više ne duljim , ovo je moje osobno mišljenje i mislim da je to jedan jeben stroj ! kad dođe u ruke onda ćemo ipak malo i više znati do tad živi bili ! pozdrav od Clerica i isprike zbog dugog posta
13.09.2012 | 15:11
Razocaran sam sto nije plastican kao HTC-ovi modeli. Sto nema odlican software (koji se da rootati) koji pokrece sve smartphonove iz linije Samsunga, HTCa, Motorole itd.
13.09.2012 | 15:16
civicar kaže:
teebz1978 kaže:
Evo jedne zanimljivosti

mislio sam na fotke. novi iphone je uži na fotkama od druge dvojice ))) tako da nemoš baš imat pravu sliku... uzmi metar pa izmjeri širinu fotke petice i četvorki. bad apple! bad bad apple!

možda nas ovo i čeka za nekih 5 godina )))

www.show.hr/poster/iphone-10-najduzi-mobitel-ikada/
13.09.2012 | 15:52
teebz1978 kaže:
civicar kaže:
teebz1978 kaže:
Evo jedne zanimljivosti

mislio sam na fotke. novi iphone je uži na fotkama od druge dvojice ))) tako da nemoš baš imat pravu sliku... uzmi metar pa izmjeri širinu fotke petice i četvorki. bad apple! bad bad apple!

možda nas ovo i čeka za nekih 5 godina )))

www.show.hr/poster/iphone-10-najduzi-mobitel-ikada/

aha, sorry, krivo sam te skuzio. Da, na fotkama se i meni cini uzi.
13.09.2012 | 19:17
Sta misle ameri o iPhone 5

13.09.2012 | 19:35
teebz1978 kaže:
[quote]civicar kaže:
teebz1978 kaže:
Evo jedne zanimljivosti

meni nije uži, isti su i 4 i 5 , cca 3cm
  • Sank
  • Moderator
  • 221
13.09.2012 | 23:02
Ha, ha, ha... da je širok 3cm, vjerojatno bi se zvao iPhone Mini, a ne iPhone 5
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?