22.09.2012 | 18:21
Pogubio sam se
I nemam vise ideju kako da vratim podatke na iPhone 4, pa molim ekipu da uleti sa prijedlozima.
Povijest bolesti:
1. Jucer sam skinuo novi update Liona na iMac i odusevila me sva ta sihronizacija Kontakata, Remindera, iMessage-a i ostalog. Pogotovo iMessage-a jer sam dosada imao dosta petljanja, ( mejl jedan, mejl drugi, neusklađenost, bljak... ).
Uglavnom, sada sve 5, dok nisam htio poslati iMessage kolegi sa bivseg posla koji je nedavno nabavio iPhone, i shvatim da tog kolegu nemam registriranog u kontaktima od iMessage-a, makar je od prvoga dana u kontaktima od iPhona 4g kojega koristim. Mislim ja: treba uskladiti kontakte iz iPhone-a 4g sa kontaktima na iMacu ! I otvorim Contacs na iMac-u/Preferences/Accounts/Edit Account.../ugasim kvacicu na ikoni Contacts i dobijem prozorcic kao na slici !
Ja naravno kliknem "Delete from Mac" !
Zasto ?
Pa zato jer sam pred neko vrijeme citao na Jabucnjaku da se dupli kontakti moraju jedan po jedan brisat ! I nisam zelio 1.200 kontakata rucno brisati
O.K.
I sada krenem ja do istog prozorcica, da opet upalim kvacicu kod Contacts-a, tako da mi se novi kontakti u kompletu sinhroniziraju sa iCloud-a na iMac.
Međutim, sipak !
Ne uspijevam, ali vidim da je na iMessage-u ostalo nekih 28 kontakata, među njima i kontakt od tog kolege koji prije nije bio. Ali gdje je onda onih prijašnjih 1172 kontakta ? Bo ?
2. I tu sam poceo petljati sa sinkanjem iPhone4 na iCloud, i ocito sam nesto krivo stisnuo, jer mi je sada i na Iphone4 ostalo samo tih 28 kontakata.
O.K. nema beda, napravio ja pred 2 mjeseca backup iPhone 4 na ovaj iMac, ali i tu sam se prevario, ili sam prilikom nekog petljanja to anulirao.
Tako da sada imam samo 28 kontakata !
Jupi, hura !!!
3. ALI, te iste kontakte sam pred 2 mjeseca bio prebacio na jedan stari polovan iPhone 3g i sada mi je to, mislim zadnja sansa da vratim kontakte. E sad, taj iPhone4 sam na iTunes prijavio pod imenom: Goran' iPhone, a ovaj stari 3G kao: Jedro iPhone, i nema ideju kako da prebacim kontakte nazad na iPhone4 ? odnosno na iTunse, odnosno na iCloud, odnosno na Contacts na iMac-u da bi se to uskladilo sa kontaktima na iMessage-u ?
I sad kad citam ovo što sam napisao, pitam se: dali da idem to uopce danas dalje raditi ( petljati ), jer me sve to skupa dobrahno izivciralo. Ima netko koje jednostavno rjesenje ?