12.10.2012 | 16:40
Vanjuška kaže:
mileni kaže:
Iste stvari cesto i mene muce. No meni osobno ne treba prostora, vec me 90% ikona jednostavno iritira. Kao i ogranicenje kod foldera. Sve sam lijepo rijesio jailbreakom, potrpao u jedan folder sav taj bloatware i od tada sam miran. No zanimljivo je kako svi mobiteli dolaze sa sto vise i vise tog bloatwarea. Bez obzira koji OS bio u pitanju. Odvratno.
Malo pretjeruješ
Većina ljudi koristi većinu aplikacija, a ovih par koje ne koristiš potrpaš u neki folder i makneš i basta.
Bloatware je na Androidu gdje trpaju beskorisne aplikacije, s velikim zauzećem prostora, ove s iOSa su većinom korisne i s malim footprintom.
Samo jedan mali primjer:
Najvise koristim iBooks aplikaciju, naravno, najcesce na iPadu. Ali ona ne dodje predinstalirana. Itunes, Compass i sl. aplikacije kod nas koristi jako malo ljudi. Ako takvi uopce postoje.
Fora sa iBooksom mi se dopala. Spojis se na Appstore, i ponudi ti tu aplikaciju. Ja bi ih osobno sve tako stavio. Pa onda koristi sta ti odgovara. Ovako pricamo o cistom bloatwareu za veliku vecinu korisnika. I ponavljam, bez obzira koji OS koristili. Android je takodjer prekrcan bloatwareom, a sve zavisi od proizvodjaca do proizvodjaca.