Pitanje iPhone 4s ili 5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pitanje iPhone 4s ili 5

21.10.2012 | 10:12
Iphone 5 or Iphone 4S,imam oba na raspolaganju,nemogu se odlucit, s obzirom na veliku razliku cijene i opcije s kojima se ja mogu sluzit, sta je bolje uzet?!
21.10.2012 | 10:22
Ako finansijski mozes podnijeti onda definitivno 5.
21.10.2012 | 12:00
Sto kaze Saint, ako mozes nemoj ni razmisljati. Ja se osobno nemogu docekati 5-ice ali ako te financije muce neces ni sa 4s pogrijesiti. Odlican stroj koje ce definitivno ispuniti sve potrebe
21.10.2012 | 12:39
Velika prednost petice je novi prikljucak umjesto starog 30 pinskog. Sve periferije ce od sada biti sa tim prikljuckom.

Ako nemas niti jedan ni drugi, ja bi uzeo iPhone 5.

Kad bi vec imao 4S, peticu bi hladno preskocio jer ne donosi nista novo sto bi opravdalo kupnju.

Ja imam 4G koji me vjerno sluzi i ne mogu pronaci dovoljno dobar motiv da kupim peticu, a imam ga bez poreza po americkim cijenama. Pa ti vidi
21.10.2012 | 12:46
@drlovric - slažem se potpuno s tobom, ako imaš viška novca nemaš što razmišljati, ali u svakom slučaju i iPhone 4 i 4S će odraditi isti posao kao i 5, samo mrvicu sporije, a onaj tko ima 4 i 4S, po meni ni ne treba upgreadat(nije nužno)..

Eto ti ga možeš uzeti po tim cijenama pa opet svejedno imaš iPhone 4, svaka ti čast, ti si primjer ostalima da se može i bez 5-ice..
21.10.2012 | 13:04
Moze se i bez iPhone-a nije to pitanje Razlika u cijeni izmedju 4s i 5 nije nesto ogromna ali to je ipak novi model sto znaci duza podrska,brzi,ljepsi(subjektivno misljenje)......To ga nekako dodje kao kada se poredi ipad2 i ipad3.Neko vidi retinu a neko ne ali u svakom slucaju je bolji od iPad 2 kada se pogleda ispod haube.E sada i ja sam bio skeptican prema iPhone 5 ali kada se uzme u ruku hmmm vrijedi svake pare. i definitvno je puno bolji od 4s
21.10.2012 | 13:58
Ja se isto dvoumio oko 4 i 4s,
Kupio 4 i zadovoljan sam
  • Sank
  • Moderator
  • 221
21.10.2012 | 14:05
Kod mene dileme nema, mislim da je moja petica upravo krenula iz Kine put Europe
21.10.2012 | 14:30
Svi smo sretni
21.10.2012 | 17:47
Spalio te grom s naslovom teme.
21.10.2012 | 18:00
Ispravljeno

@MsrNice
obrati paznju na naslov teme
21.10.2012 | 22:14
O.K.
21.10.2012 | 22:28
..u mojem slucaju petica mi je duplo skuplja od 4S,sto znaci da bi mogo kupit dvije cetvorke S za IP5,a dal je toga vrijedan,jos sam u dilemi..?!!!
21.10.2012 | 23:48
Pa ako stv možeš tako kupi rađe 2 ip 4s i jedan prodaj nekome ovdje, kad dođe ip 5 ionako neće 4s past s cijenom nego će 5 narast, i zaradi para
22.10.2012 | 00:02
imam vec oba na lageru,pa neznam kojeg si ostavit,haha..
22.10.2012 | 00:17
Prodaj oba, nije to za tebe. Kupi neki HTC i uzivaj.
22.10.2012 | 11:52
@zabac,
Tko te je nazivcirao u zadnja dva dana?
22.10.2012 | 12:00
Imaš ih već na lageru i ne bih podijelio sa ostalima? Sramota..

@zabac - to je ono što bi on trebao napraviti definitivno.
22.10.2012 | 16:29
Nitko me nije na živcirao, nego jednostavno sam napisao ono što mi je bilo na pameti.
Ja tih dilema ne bi imao, novo je i novo, osim ako nije ideja zaraditi, onda je točno ono što gore stoji.
22.10.2012 | 20:06
Koliko ja znam nasi operateri uopce ne razvijaju 4G mrezu ako se izuzme par lokacija...
Ima li smisla kupovati mobitel koji nece jos za dugo moci koristiti jednu od najvaznijih funkcija?
22.10.2012 | 20:10
Ako te svrbi novčanik, onda ima smisla..
22.10.2012 | 20:32
Ja san zaljubljenik u NOVO!
22.10.2012 | 22:01
mislim da se isplati iphone 5, ako cijena bude kao i do sad, svi ionako uzimaju na ugovor na 2 godine, tu su i neki bodovi i akcije na pretplatu...

mi koji 2 godine štedimo za novi iphone mozemo
22.10.2012 | 23:04
Phantom_Lord kaže:
mislim da se isplati iphone 5, ako cijena bude kao i do sad, svi ionako uzimaju na ugovor na 2 godine, tu su i neki bodovi i akcije na pretplatu...

mi koji 2 godine štedimo za novi iphone mozemo

22.10.2012 | 23:19
Mateo kaže:
Koliko ja znam nasi operateri uopce ne razvijaju 4G mrezu ako se izuzme par lokacija...
Ima li smisla kupovati mobitel koji nece jos za dugo moci koristiti jednu od najvaznijih funkcija?

iPhone 5 neće *nikad* moći raditi na LTE (btw, LTE nije 4G mreža - 3,9G, u najboljem slučaju , ali jbg kad marketing može uz dovoljno love svaku glupost tehničkog iliterata pretvoriti u apsolutnu istinu ) u Hrvatskoj, jer se ta frekvencijska područja na kojima iP5 podržava LTE neće u HR nikad dati u koncesiju za LTE. Osim ako se netko iz korijena ne predomisli.

Dakle, ako bi netko kupio iP5 radi LTE, taj to definitivno ne treba napraviti. Ali postoje (valjda?) i neki drugi razlozi. 5 red ikona, npr?
  • num
  • Korisnik
  • 3
23.10.2012 | 13:53
Razlog kupnje može biti i podrška za DC-HSDPA (42Mbit/s) što je podržano kod naših operatera no samo u tarifama koje podržavaju i LTE ("superbrzi mobilni internet" kod VIP-a, odnosno "Extreme Mobile Net" kod T-Mobile).
23.10.2012 | 19:24
Vec se odustalo i od nadogradnje 3G mreze jer broj korisnika ne obecava profit, novu mrezu necu ni spominjati jer se o njoj niti ne vode neke ozbiljne rasprave u krugovima koji bi to trebali raditi:)
Inace, iPhone5 bi se trebao pojaviti na hrvatskom tržištu 2. studenog.
23.10.2012 | 19:39
Naravno da broj korisnika ne obećava profit, kad su operateri lakomi pa napucavaju cijenu. Zašto netko ne ponudi flat tarifu? Da vidiš onda broj korisnika...

Za iP5 sam danas od Vipneta dobio SMS u vezi predbilježbe. Neodređeno su rekli da će mi se javiti s ponudom uskoro nakon što se pojavi u ponudi te da pratim njihov web.
23.10.2012 | 19:40
@smayoo
zar vip već ne testira 4g par godina.
Ja mislim da će 4g proradit.
Pitanje je oće li samo onda bit neka kurvanjska pretplata di će te "gulit ka majmun bananu".
23.10.2012 | 20:45
gule oni dobro, recimo IP4S 9 KN, ugovor dvije godine u tarifi bez limita 699.. haha
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?