05.11.2012 | 15:20
Pozdrav svima!
Nakon par dana "mrdanja" raznim alatima i tutorialima završio sam u slijedećoj situaciji:
- iP 3gs, iOS 4.1 (8B117), bb 5.13.04, jailbreak i unlock uredni, svi servisi rade. SN uređaja je 5K035xxxxxx
- kada pokušam napraviti update na iOS 5.1.1 iTunes mi kaže nešto kao "na ovom uređaju nije moguće napraviti update"
- to se događa i s originalnim restore.ipsw i s custom.ipsw
Kada sam nekoć radio prvi JB i unlock tutorial po kojemu sam se vodio nije spominjao ništa u vezi blobova tako da ih (na žalost) nisam ni spremio. Međutim, kada sam napravio downgrade s bb 6.15 na bb 5.13.04 koristio sam original.ipsw za iOS 4.1 i sve je prošlo ok. Onda sam napravio update na 5.1.1 ali nije mi radio wi-fi pa nisam mogao napraviti unlock. Stoga sam sve vratio na prijašnju verziju ali mi je dignulo bb na 5.14 pa sam ponovio upgrade/downgrade bb na 6.15 pa nazad na 5.13.04.
I sad nemam pojma zapravo ni gdje sam ni što i kako dalje!
- Postoji li neki alat osim iTunesa koji radi update sistema pa da napravim update s custom.ipsw pomoću njega?
- Da li koristiti opciju u novom Redsnow-u koja radi custom.ipsw ali zadržava postojeći bb (u ovom slučaju 5.13.04) i hoće li iOS 5.1.1 uopće raditi s takvim bb-om?
Lijepo molim nekoga s malo vremena i nešto više dobre volje da me uputi jerbo imam osjećaj da ne mogu dovijeka pokušavati sam i ne upropastiti telefon u nekom od tih pokušaja! Zakon velikih brojeva, znate...
Hvala i srdačan pozdrav!