13.09.2008 | 11:02
Padni mi na grudi dete, mnogo si mi se svideo:laugh:
(kraj citata Asterix na Korzici u prijevodu i izdanju Dečjih Novina Gornji Milanovac)
O kojim izvođačima govorimo? Diana Krall, Diane Schuur, Norman Brown, Fourplay, George Benson, Al Jarreau? Ako nisi upoznt, provjeri trippinrecords, imaju vrlo zanimljivih izvođača, recimo Oli Silk koji upravo izdaje svoj drugi album, a prvi je bil super. Da, da ne zaboravim jako su mi dobri i Boney James, Greg Karoukas, Chris Standring...
Kaj se tiče zvuka, B&W je jako OK, a moram reći da mi se i nove serije Energyja jako sviđaju po karakteru zvuka. Dapače, više od mojih JM Laba pa je vrijeme za zamjenu, ali žena mi to ne smije saznati...
Goni ih Thule Audio pojačalce i sve sam na vagi da sistem unaprijedim nekim CD plejerom. Sad su već zbilja jako dobri i za neke razumne noce se može dobiti iznimna kvaliteta zvuka. Možda Cambridge audio ili NAD neki?
Apropos Zeppelina, isti košta 4500 kuneza. Nisam baš ziher bih li toliko novaca odvojio za nekaj kaj e nosa uokolo i na kaj se šteka komprimirani izvor zvuka poput iPoda. Da ne bu zabune, obožavam svoj iPod nano 1st generation (konačno su se vratili tom izgledu, mislim da bum kupil jedan 8 Gb novi kad stignu), ali ne baš kao primarni izvor zvuka za slušanje jazza koji nije baš dječja muzika u smislu da ima dva rifa između kojih se slavuj tipa Bogović dere Mama, tata, pas i kravata....
Zato ti postoji za ola navaca KEF picoforte koji je isto kaj i zeppelin (docking station sa zvučnicima i daljinskim) koji ide za ispod 200 kuna. Ako ga kupiš drito kod Komteha, daju skonto, IStyle ti računa punu cijenu pa si spušil 500 kuna. KEF također ima fini zvuk, čak i malo mekši od B&W kaj se možda ne bu svakom dopalo, ali je zinimno ugodno za slušanje na duge pruge.
Za kraj, da zaokružim priču o iPod docking stationima, ima i Merdiian Audio svoj uređaj pri izradi kojeg je Ferrari pomogel oko konstrukcije kućišta od karbonskih vlakana. Tome je prilagođena i cijena koja kod Media Audia iznosi trišavih 16.900 kuna. OK, to je 'tranzić' u nekadašanjem smislu riječi da ima zvučnike i tunere (analogni i DAB) i optički mehanizam (CD), ali opet, 17 somova kuneza....
Radije kupim poštene zvučnike za te nofce, a ostalo bi još i za poneki kabel, ne?