iPod n00b :) pitanja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPod n00b :) pitanja

08.01.2009 | 23:58
Lijep pozdrav svima. Namjeravam kupiti jedan rabljeni iPod
Classic od 80gb pa me zanima par informacija jer sam novi u mac
svijetu . Kako provjeriti jel sve s uređajem ok, postoji li možda
mogućnost nekakvog brojača rada kao na mob da provjerim koliko je
radio, postoje li određene zone u kojima je kupljen i na njih
zaključan pa da se nemože kod nas koristiti, ili nekakvo takvo
zaključavanje vezano za određena tržišta?

Ukratko što bi jedan iskusan jabučar provjerio prije kupnje ?

pozdrav,

Igor
09.01.2009 | 01:38
Konektor slušalica, da li se puni normalno, a sve ostalo je manje-više, nema ograničenja po tržištima. Countere su nekada imali svi Macovi, ali su odustali od toga. Nisam čuo sa tu opciju na iPodu.
11.01.2009 | 12:41
Mislim da ne postoji način da provjeriš koliko je ipod radio i koliko je punjenja i pražnjenja prošao, slažem se s gore navedenim i još ti jedino proporučujem da provjeriš malo stanje tuch weela, jedan moj prijatelj je imao problema s njim pa zato, iako je to vrlo kvalitetno napravljeno pa ne bi trebao imati nikakvih problema. Još ti u slučaju kupnje savjetujem da kasnije napraviš update softwera na noviju verziju ukoliko je nema, nije neophodno ali ne može škoditi, noviji software je ugl. funkcionalniji i dorađeniji, ispravljeni eventualno neki bugovi i sl.
17.01.2009 | 14:00
Kupio iPod, sve super, zadovoljan sam . Kupio i na eBayu novu masku, navlaku, slusalice sve za par dolara. Nemogu vjerovati da je i neki brand name (griffin) toliko jeftiniji nego u trgovini. Da ne velim da kineske slusalice odlicna kopija kostaju 7$+ free shipping.

Jedino sam se razocarao u iTunes, mislio sam da ce mi ocitati sve slike albuma, al nije ni 10%. Sad to sve moram rucno raditi?
17.01.2009 | 19:15
Ne moraš rucno raditi. Kad zeliš staviti sliku za neki album / playlistu, jednostavno uđeš u listu, osznacis sve pjesme (oznacis jednu pjesmu i pritisnes ctrl + a ,na windowsima, ili edit - select all), zatim kliknes desnom tipkom na bilo koju pjesmu, odes na "Get Info" 2x klinknes u prazno polje gdje piše "Artwork" odabereš sliku i to je to.
18.01.2009 | 17:28
Super, skužio sam i složio si sve albume. Nego kako prebaciti igrice na iPod? Skinuo sam ih par s iTunesa besplatnih i gore su mi pod Libary-> Applications, al kad ih pokušavam klasično prebaciti na ipod, nemogu znak od miša se prebaci u onaj nekakv stop znak i nejde. Games su označene na "sync games" i "all games" s time da dolje u prozoru ispod toga se ne vide.
18.01.2009 | 18:29
To su ti igrice samo za iPod touch i iPhone.

Ove koje tebi trebaju se u hr AppStoreu ne mogu skinut.
18.01.2009 | 20:06
O da sad sam tek skuzi samo za ipod touch i iphone .

Kaj stvarno na cijelom iTunesu nema ni jedne free igrice za classic?
24.01.2009 | 22:55
Još jedno pitanje imam . Kako folder s računala u kojem ima cca. 200 pjesama prebaciti na iPod tako da bude baš taj jedan folder, a ne da mi ga "razbije" na hrpu albuma i autora. Naime radi se o folderu "evergreen`s" koji ima puno izvodaca i albuma i onda mi je bzvz to sve pomiješano s ostalim izvođačima koji imaju svaki svoj folder.

Dakle zelim da to bude kao jedan kompletni folder. Kako to napraviti?
  • Dijete
  • Posjetitelj
25.01.2009 | 00:56
Napravis si playlistu u koju ubacis taj folder i onda tu playlist prebacis na ipod..

itunes nije samo program za slusanje muzike vec i za cuvanje po odredjenoj hijerarhiji foldera.. muzika - naziva izvodjaca - naziva albuma - pjesme ... te podatke vuce iz samih audio fileova (mp3 id tag il kak se vec to zove)...

ako te smeta da ti i u finderu razvuce fajlove po raznim folderima mozes sve te pjesme oznacit i stisnut cmd+I pa nazvat da je Artist - Svi, a Album Evergreen pa će ti sve bit u jednom folderu u finderu, ali ćeš izgubiti ime izvodjaca i albuma (ustvari, izgubit ces ono kaj je pisalo u poljima Artist i Album)..

hehe, jesam li ga zakomplicirao..
25.01.2009 | 16:59
Mozes mi molim te reci tocno click by click kako to napraviti:unsure: .

Na koji god nacin da ja pokusam svejedno mi je taj folder bez veze izmjesan sa svim ostalima koji su OK.
25.01.2009 | 17:35
prikljucis iPod na komp

kliknes na "+" u iTunesima tamo gdje ti se prikaze iPod i dodas novu playlistu koju nazoves kako god zelis

onda drag dropas cijeli taj file tamo

done
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 26 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO