22.02.2009 | 10:54
Eh, tek sada sam vidio pitanje... nije me bilo par dana.
No, sličnu sam situaciju (glazba po vlastitom izboru u autu, C4 Picasso) riješio tako da sam dokupio ono što Citroen naziva "USB Box". Omogućuje "štekanje" USB stickova, vanjskih HDD-ova i - iPoda! Čak se dobije i poseban kabel za iPod.
To već par mjeseci koristim, uglavnom uz USB stick memorije s MP3-cama. Tek sam nedavno nabavio polovni iPod nano (2nd gen.), i stvar šljaka vrlo dobro. Komande su na volanu, tagovi (naslovi, izvođači, albumi) se vide na zaslonu na komandnoj ploči, sve 5. Čak i
PUNI iPod tijekom slušanja!
Napomena: stvar radi i s iPhoneom 3G - ali je u tom slučaju preporučljivo uključiti "flight mode" - ne znam što bi se dogodilo da telefon zazvoni dok je prištekan na autoradio
(No, barem mi za auto onda nije potreban poseban punjač za iPhone...)
E, sad - dilema koji iPod? Mislim da je Nano OK izbor, zbog vibracija... makar mislim da to i nije tako veliki problem - nemaš valjda nekakav stari terenac s "tvrdim" ovjesom, pa da ti non-stop "ravna bubrege"?
8GB je dovoljno, 16GB uvr' glave... barem za moje iskustvo (MP3 format).
Što se tiče formata, preferiram MP3 - razlika između MP3 i AAC u vožnji i nije toliko čujna
Zapravo je svejedno u kojem su formatu pjesme, jer ih "handla" iPod, a na radio (pojačalo) šalje samo zvuk. Nemam glazbe u AAC formatu, pa nisam osobno isprobao, ali ne vidim razloga zašto ne bi radilo....