Jabucnjak ili ne?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Jabucnjak ili ne?

20.10.2003 | 16:31
Proslo je vise od 2 mjeseca od otvaranja - ali www.jabucnjak.hr i dalje nije aktivan.
S obzirom da je to bilo planirano, mislim da bi Dogan to mogao ukljuciti (ionako mu je to 3 min posla) - jer vjerujem da je to vec rijeseno, ceka se ipak max. tjedan dana da odobre u Carnetu sve.

Ako se radi o tome da je nekima (hi Davore mac.dir.hr bolje, taj moze i dalje pristupati preko te adrese, ostalima pustite oku i uhu ugodniji www.jabucnjak.hr

Misljenja?
20.10.2003 | 16:51
Stvar nije baš tako jednostavna i još uvijek čekamo da se srede neke birokratske zapreke. Đipi ti može reći nešto više kada nađe vremena. No, da, sigurno ćemo preći na www.jabucnjak.hr, samo ide sporije nego smo očekivali.
20.10.2003 | 18:02
Da bi dobio domenu jabucnjak.hr moraš biti
a) registriran kao pravni subjekt, obrt ili udruga što ti jamči izravno pravo na top domenu identičnu registriranom nazivu (ako netko već nije bio brži i pokupio ju)
b) možeš probati dokazati da je će jabučnjak.hr obogatiti hrvatski internet prostor, pa onda ti posebna komisija odobri jabucnjak.hr bez obzira zadovoljavaš li pod a)

p.s. nadam se da mi ovaj post nećete izbrisati kao onaj zadnji

Hrvoje
20.10.2003 | 18:06
Eh, ja od travnja ove godine ne radim u CARNetu, a sve i da radim ne bih mogao, jer:

- nisam imao kontrolu nad vrsnim serverima za .hr, i
- sustav dodjeljivanja domena je strahovito birokratiziran i formaliziran.

Trebam li reci vise od toga da za proslavu deset-godisnjice Interneta u Hrvatskoj CARNet nije mogao dobiti domenu 10.hr (koja je tehnicki ispravna), vec se umjesto www.10.hr moralo koristiti www.10godinainterneta.hr. Dakle, CARNetovo povjerenstvo nije CARNetu odobrilo domenu
20.10.2003 | 18:10
Da, ta oštra Carnetova politika je definitivno urodila činjenicom da ima jako malo problema s ukradenim domenama, ali zato je i većina projekata koji su slobodnijeg naziva na .com ili .net domenama.
Recimo moj-posao.net je tek u 3-oj godini dobio i .hr, a neki neće nikada. To je sigurno negativni efekt toga, koji k****c bi hrvati morali sa hrvatskim projektima visiti na .com domeni....mojih 5 centi anyway
20.10.2003 | 18:22
Eh, da, Hrvoje, ne moras biti registriran pod istim imenom kao i domena (to je bilo u starom pravilniku). Sad mozes birati bilo koje ime (osim nekih rezerviranih, pise u pravilniku koja su), ali jedna pravna osoba moze imati samo jednu top level domenu (osim ako nije registrirana kao ISP).
20.10.2003 | 18:41
Budine, nije pobrisan samo tvoj post, nego cijela tema o ilegalnim serijskim brojevima jer Jabučnjak nastoji u potpunosti biti legalistički web site. Mislili smo da do takvih rasprava u forumu neće niti doći, ali sada kada se to već dogodilo, to smo iskoristili da dodamo upozorenje korisnicima da to nije dozvoljeno i da Jabučnjak to ne podržava. Sada to svatko može pročitati ispod prozora u kojem piše poruke. Uostalom, Vikalicu ili Ispod krošnje je nemoguće kontrolirati, pa ako je netko baš toliko očajan neka pokuša tamo...
20.10.2003 | 18:53
ostalima pustite oku i uhu ugodniji www.jabucnjak.hr

Zasto? Meni se cini suvisnim trositi vrijeme i energiju na upeglavanje takvih (gotovo dekorativnih) sitnica, sve dok je postojeca adresa jednostavna naziva.
20.10.2003 | 19:08
Melina, postojeća adresa će svakako ostati aktivna. Mnogima bi vjerojatno bilo lakše zapamtiti "www.jabucnjak.hr" nego "mac.dir.hr", pa je zato najbolje imati i jedno i drugo.
Na taj način će svi biti zadovoljni!
20.10.2003 | 21:29
Na kraju cemo dati tih par dolara i uzeti www.jabucnjak.org.
20.10.2003 | 22:55
Eto, kako je Davor rekao - lakse je zapamtiti. Kad pricam drugima o Mac webu u HR, uvijek provalim www.jabucnjak.hr pa se tek sjetim da ide drukcije.
21.10.2003 | 01:55
Istina, ali i dalje mislim da se radi o dekoraciji.
Konkretna primjena: ako si i samo nešto načuo, čim upišeš "Jabučnjak" u Google dobiti ćeš mac.dir.hr. Bookmarkiraš i baviš se drugim sadržajima.
21.10.2003 | 12:21
Melina, istina je da smo brzo pronalazivi(!) putem Googla, ali nećes vjerovati ima velik broj novih Mac korisnika koje nemaju pojma što je to Google! Da, nama to zvuči smiješno, ali tako je - uvjerili smo se u to više puta, a baš takvima je Jabučnjak najviše od koristi. Eto, jučer je jedna žena kupila PowerBook 12" za svoju kćerkicu i njima je već komplicirano upisati URL u browser, a zamisli tek kada počneš s našom terminilogijom... zato, budimo praktični, stavimo i jednu i drugu opciju.
21.10.2003 | 15:10
Koliko sam shvatio Hrvoje Budin i Davor Pasaric isto misle. Lijepo ih je cuti ovako slozne! Dakle i Nenad Nikolic isto misli da bi trebalo uloziti svaki napor da Jabucnjak dobije svoju www hr domenu. Stoga, kolege iz DIR-a na vama je administriranje s CARNET-om. Jer www hr domena se pokazala kao prakticna potreba a ne suvisan luksuz. Eto, skoro svi smo se slozili.
21.10.2003 | 15:19
Cini mi se da DIR ne moze dobiti jos jednu domenu (dir.hr vec ima)
22.10.2003 | 22:42
Evo i mene.

Dakle, prica sa www.jabucnjak.hr. To je u procesu vec skoro 5 tjedana, medjutim ne mogu se pohvaliti da proces nekud ide.

Pocelo je sa citanjem postojecih zahtjeva za registraciju HR-I domene, a sa svrhom "pogadjanja" (ne postoji konkretan naputak) sto se podrazumijeva pod "nadlezno tijelo drzavne uprave" za pojedini slucaj. Nadao sam se da s tim nece biti nikakvih problema i krenuo od najnizeg nivoa - otisao sam na opcinu, u Rijeci, i posjetio Ured drzavne uprave u PGZ. Tamo su me, i nakon iscrpnog objasnjenja po sto sam dosao, blijedo gledati i rekli da oni nemaju nista s tim i da uopce nemaju pojma tko je nadlezan.

Potom sam se pokusao obratiti Ministarstvu prosvjete i sporta, a odabrao sam ih zato jer nisam naisao na temi "blize" ministarstvo (pritom mislim na "prosvjetni" dio). Poslao sam im 2 upita preko njihove forme za kontakt na webu, ali odgovor nikada nije stigao.

Nakon toga sam, prije par dana, poslao mail povjerentsvu koji dodjeljuje HR-I domene, s upitom za savjet kome se tocno obratiti. Ni oni se (jos) nisu javili.

Svaka pomoc je dobrodosla, pa i ukazivanje prstom u pravom smjeru, koliko god bilo nepristojno.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 11 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO