22.10.2003 | 22:42
Evo i mene.
Dakle, prica sa
www.jabucnjak.hr. To je u procesu vec skoro 5 tjedana, medjutim ne mogu se pohvaliti da proces nekud ide.
Pocelo je sa citanjem postojecih zahtjeva za registraciju HR-I domene, a sa svrhom "pogadjanja" (ne postoji konkretan naputak) sto se podrazumijeva pod "nadlezno tijelo drzavne uprave" za pojedini slucaj. Nadao sam se da s tim nece biti nikakvih problema i krenuo od najnizeg nivoa - otisao sam na opcinu, u Rijeci, i posjetio Ured drzavne uprave u PGZ. Tamo su me, i nakon iscrpnog objasnjenja po sto sam dosao, blijedo gledati i rekli da oni nemaju nista s tim i da uopce nemaju pojma tko je nadlezan.
Potom sam se pokusao obratiti Ministarstvu prosvjete i sporta, a odabrao sam ih zato jer nisam naisao na temi "blize" ministarstvo (pritom mislim na "prosvjetni" dio). Poslao sam im 2 upita preko njihove forme za kontakt na webu, ali odgovor nikada nije stigao.
Nakon toga sam, prije par dana, poslao mail povjerentsvu koji dodjeljuje HR-I domene, s upitom za savjet kome se tocno obratiti. Ni oni se (jos) nisu javili.
Svaka pomoc je dobrodosla, pa i ukazivanje prstom u pravom smjeru, koliko god bilo nepristojno.