09.02.2018 | 03:23
Jabučnjak je ugodan i zelen voćnjak, ali godine čine svoje, ponekad treba stabla malo urediti, prekopati zemlju, skratiti travu...
U tom duhu, u zadnjih par mjeseci, proširili smo Uredništvo novim-starim snagama; njih ne treba posebno predstavljati jer ih znamo godinama kao vjerne i produktivne korisnike Jabučnjaka, to su: Stefan Španiček (Stefanjos), Luka Manestar (Rusty) i Dalibor Klobučar (Kloba). Od sada su i oni vrijedni autori koji će pokrivati teme koje "stara garda" ne stiže pratiti, ali i neke potpuno nove - i time širiti područje koje pokrivamo u nadi da će naša jabučasta zajednica tako učiti još više i još bolje se međusobno pomagati!
Ali to nije sve!
Ipak imamo i nekoga koga treba posebno predstaviti - i preporučiti! Mi u Uredništvu se ne šalimo, stvar dižemo još razinu više tako što od sada u timu imamo i pravu profesionalnu lektoricu!
Iako se na Jabučnjaku uvijek pazilo na pismenost i što višu razinu kvalitete tekstova, nikada nismo članke profesionalno lektorirali. Svi ovdje smo entuzijasti, volontiramo i radimo "za gušt", a ono malo novca što Udruga darovitih informatičara uspije prikupiti, utroši se na najam servera.
Naša nova lektorica je Isidora Vujošević, magistra kroatistike, vedra i duhovita
, a i spremna na volontiranje kada je dobar projekt u pitanju. Danas to nije lako sresti, a naš način da joj zahvalimo će biti preporuka - kada nekome zatrebaju takve usluge profesionalno, ona ih radi kvalitetno i prilično povoljno. Ovo je njena stranica (
www.lektoriranje.org) i sjetite se nje kada god nekome treba SEO optimiziran tekst, dobar PR copywriting i naravno - kvalitetna lektura; od maturalnog rada do doktorske disertacije, od oglasa za novine do uputa za korištenje za aplikaciju koju upravo mislite lansirati na tržište, Isidora hendla sve!
Ona možda nije geeketta luda za računalima, tehnologija joj je tek alat, tako da ne znam koliko ćemo je viđati u forumu, ali vrijedi znati da je ovdje i da će rado pomoći ako može. Tko zna, možda je i mi naučimo ponečem, pogotovo u vezi alata vezanih za obradu teksta i njihovim Macintosh posebnostima, ali i u smislu računalne terminologije i žargona, što je uvijek izazovna zona za svakog jezikoslovca!
Isidora, dobro nam došla!
www.jabucnjak.hr/o-nama.html