04.06.2018 | 07:35
Sinoć sam išao tražiti jedan malo stariji članak objavljen na naslovnici Jabučnjaka i za oko mi je zapela jedna nelogičnost u mogućnosti pregledavanja tekstova.
Naime na dnu stranice imamo popis stranica od 1 do 10:
.. i to je OK, ispred "1" je gumb "POČETAK" koji nas iz bilo koje stranice vrača na početak (prvu stranicu) i tako treba biti, ali iza "10" imamo gumb "KRAJ" i koji nas vodi na (trenutno) stranicu br. "52":
... no što ako nakon pregledane "10." stranice želimo pogledati "11.", "12.", "13.",... odnosno nastaviti pregled?
Jedino što možemo napraviti je ručno umjesto recimo;
www.jabucnjak.hr/Stranica-10.html, za broj stranice upisati neki drugi broj (recimo 11 =
www.jabucnjak.hr/Stranica-11.html) stranice i na taj način ući u slijedeći niz od 10 stranica (od 11. do 20.):
... tako da mi se čini da između zadnje stranice u nizu i gumba "KRAJ" nedostaje gumb: "DALJE" (a mislim da je prije bio)
Druga stvar koja mi baš nije jasna se tiče provjere (pregleda) novo pokrenute teme, naime napisao sam recimo ovaj post iznad i kad kliknem na "PROVJERI" dobijem prazno polje za unos teksta, ali bez pred pregleda posta kojeg sam upravo napisao čime dok ne kliknem na objavi nemam uvida kako će post izgledati nakon objave i jedino što mogu je u glavi vizualizirati izgled budućeg posta i nadati se da sam sve dobro rasporedio... bug (ili propust u kodu foruma) ili feature (forum nas sili da koristimo "sivu tvar" i budemo maštoviti i kreativni
)?
EDIT: Sad sam vidio da ne mogu (kao autor teme) urediti naslov, a smotan sam i napisao sam "Ja
Vučnjak,... ?" pa kako znamo da se radi na novoj verziji baze foruma možda ne bi bilo loše omogućiti i naknadno uređivanje naslova teme