Pitanje svima
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pitanje svima

05.02.2004 | 11:53
Kako se uskoro blizi planirani Jabucnjak upgrade, treba mi pomoc oko odlucivanja kako neke stvari postaviti. Jedan od vecih problema na Jabucnjaku je sto je ponekad tesko nekoga kontaktirati osim ako isti nije objavio mail u popisu korisnika - a mnogi to nisu napravili samo iz neznanja ili lijenosti.
Uskoro cemo na raspolaganju imati dvije opcije. Prva je da se forum podesi da e-mail adrese budu dostupne. Da se razmije, e-mail adresa nece nigdje biti napisana u plain textu da je spammeri pokupe, vec ce se svakome moci poslati mail klikom na username. Meni osobno ovo odgovara, ali bih zelio cuti ostale sto misle o tome.
Drugo, napravio bi nekakvu vrstu 'private messaginga' na Jabucnjaku, dakle jednostavni web interface preko kojega bi korisnici medjusobno mogli izmjenjivati poruke. Prvo sam mislio da je ovo suvisno ako postoji prvo, ali prvi prijedlog radi samo za ljude koji su aktivni u forumima.
Dakle?
05.02.2004 | 12:31
Zbog zaštite privatnost ja sam protiv da se mail može dobiti samo traženjem i bez odobrenja vlasnika emaila. No, nekakav interni message sistem kojim bi to netko mogao dogovoriti s kolegom - to da. Tako stvar funkcionira na ostalim forumima koje posjećujem i nisam primjetio neke probleme. Pošalješ PVT poruku nekome s liste, on, ako je od volje, odgovori i to je to. Sve čisto i fer, a Jabučnjak s time nema veze. Osim toga pri registraciji smo svim korisnicima rekli da je njihov mail tajan - osim ako ga sami ne objave na popisu, pa se toga i držimo.
  • ozren
  • Posjetitelj
05.02.2004 | 13:26
prvo je ok, pogotovo ako korisnik koji salje mail klikne na ikonu usera i posalje ga a da ne zna na koju adresu. Drugo bas ne shvacam kome bi koristilo jer ima par mogucnosti kako nekog kontaktirati, vikalica, forum, krosnja i ovo novo sa mailom, ali ko zna mozda postane popularno.
sve moze.
05.02.2004 | 13:59
Ja sam protiv prve verzije, tj. klick na ime i onda saljes email. Naime, u sourceu te stranice mora stajat mailto: link, a svaki inteligentniji spam software ce to vrlo lagano interpretirat i eto ti dnevno stotinjak spamova u mailboxu.
Ova druga opcija s privatnim messagingom na nivou foruma je puno bolja i standardnija.
05.02.2004 | 16:05
Mislim da bi opcija s privatnim porukama bila prihvatljivija, nema "straha" da netko pokupi tvoj mail.
05.02.2004 | 19:17
uh, sad mi nije htio poslati poruku (mozilla firebird 0.7, xp). uglavnom, htjedoh reci: ako ce se ipak stavljati mailto: url, onda bi bilo pametno napraviti nekakav javascript scrambling adresa.

tako da tek izvrsavanje javascript koda nakon klikanja pretvori taj nekakav znakovni niz u ispravnu adresu. tome jos dodamo da su stranice s mailovima dostupne samo logiranim korisnicima i moglo bi biti ok.

(primjer za javascript kodiranje adresa ima na www.fer.hr/zavodi/zvne, u biti na cijelom ferwebu).
05.02.2004 | 20:18
nisam uspio postati ovdje s mozillom firebird. pokusat cu iz IE-a (na XPu).

uglavnom, ako se ipak odlucite za klik-na-ime bilo bi pametno upotrijebiti skrivanje mail adrese javascriptom. tako u html kodu postoji samo "cudan" niz znakova koji spam-crawlerima ne znaci puno, a klikom na link izvrti se javascript kod koji "dekodira" i pokrene mailto: url.

pogledajte na www.fer.hr, e-mailovi na stranicama su tako postavljeni.
  • link
  • Posjetitelj
10.02.2004 | 17:01
Ja bih radije postavio pitanje u vezi neceg drugog, a to je brzina otvaranja stranica na jabucnjaku. nalazim da je jako sporo i pitam se da li mozete ubrzati server ili uciniti nesto na tom planu.
10.02.2004 | 17:19
Sporo? Meni baš lijepo radi. Na kakvoj si vezi?
14.02.2004 | 21:37
Evo na kraju nece biti nikakvih e-mail adresa - privatna komunikacija ce se odvijati putem web interfacea na Jabucnjaku - pa ako netko zeli, moze tako zatraziti i mail od osobe.
Mislim da je ovo najbolje rjesenje.
02.03.2004 | 12:48
Da, to bi posve odgovaralo. Bez gumba za slanje maila. Samo web interface za bla,bla.
BTW, pošto vas gledam preko Konqurora, neka to radi i meni.
02.03.2004 | 15:16
S obzirom da safari koristi KHTML, prilicno je izvjesno da cemo nastojati da sve radi i na Konqueroru
02.03.2004 | 16:32
prvo ne zbog privatnosti ali drugo definitivno da
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 34 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.52 Seconds

Provided by iJoomla SEO