29.02.2004 | 17:14
1. Predstavnici tzv. ZGB strane jesu: dovitljivi I.G., te njegova siva eminencija utjelovljena u djelu i liku Hrvoja.
2. Na drugoj strani se nalazi već znana ekipa Jabučnjaka
Za postizanje dogovora ćemo se koristi znanim metodama mediacije (NE medijacije), što ukratko znači da ćemo napisati želje, zahjeve i potrebe svake od navedenih strana, te vidjeti da li je moguće postići minimum dogovora.
Što želi strana koja voli za sebe reći da je zagrebačka:
1. Žele domenu, točnije žele one domene koje su u anketi prošle kao najtraženije
2. Zapravo, ne žele domenu nego novac od prodaje te domene.
3. Ali ne pristaju na prodaju ako ponudite novac, jer žele domenu.
4. Žele biti prisutni barem u cyber prostoru jer navodno imaju stanovitih teškoća u stvarnom svijetu. No, tu više nije na nama da istražujemo i neumjesno mi se čini što neki namiguju na Frojda pri pomenu inicijala I.G.; Svatko, ali baš svatko ima pravo na svoju privatnost i bijedni mi se čine pokušaji povezivanja seksualne ne/aktivnosti sa aktivnostima na području registriranja domene. Prikladan je trenutak da ponovim onu čuvenu: "Ne slažem se sa I.G., ali ću svojim životom braniti pravo na njegovo mišljenje o ne/aktivnostima". Jedino me iznenadila činjenica da je inače šovinističko mačistička muška osovina jabučnjaka bila prijatno blaga, dok su me vrlo neugodno iznenadile naše kolegice za koje sam vjerovao da kao žene imaju daleko više senzibiliteta za spomenutu problematiku. Riječi ili bolje rečeno pogrde na račun spomenutog dvojca nikada, ali baš nikada ne bi smjele silaziti sa tih lijepih usta, bez obzira što neke od njih nalaze opravdanje u nagonskoj reakciji. Želim da se ta stvar zaključi, te da nikada više tematski ne povezujemo seksualne ne/aktivnosti sa strkom oko nabave domena, ako je ikako moguće.
Što želi uredništvo Jabučnjaka?
1. Deklarativno se izjašnjavaju da nam žele biti na raspolaganju. Meni, vama, te svim ostalim koji bi možda i sami htjeli doprinijeti jednoj neprofitabilnoj stvari.
2. Kažu da ne žele da im uredjivačku politiku odredjuje spomenuti dvojac jer im ne trebaju.
3. Nema trećega.
U suštini, razilaženje i nije tako strašno, točnije, već se nazire mogući dogovor. Potrebno je na obostrano zadovoljstvo izvesti sljedeće. Potrebno je da ekipa jabučnjaka i dalje omogućava cyber prisutnost dvojca, I.G. te Hrvoja. Vrlo sam zadovoljan korektnim stavom što su sistematski sjekli i najmanji trag posezanja u intimni dio života I.G. Uvjeren sam da će takvim pozitivnim pomakom i sam I.G. učiniti gestu dobre volje te uz ispriku prenijeti (bez naknade) uredovanje nad domenama onima koji mu omogućavaju cyber prisutnost.
Time bi postigli jedan konsenzus u kojem nitko ne bi previše izgubio. Niti Jabučnjak, najmanje I.G., a čak niti Hrvoje. Niti Hrvoje, jer njemu je cute kada je prebrz.