brzo, brže, mozda i pretjerano:)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

brzo, brže, mozda i pretjerano:)

31.03.2004 | 03:03
preuzeto iz "BUGa"..

Pljuskica Appleu i G5
Uz mali nagovor Della kojemu se ta Appleova praksa očito nije dopala, američka tržišna agencija Council of Better Business Bureaus je preko svojeg odjela za oglašavanje preporučila Appleu da prestane u reklamama predstavljati PowerMac G5 kao najbrže stolno računalo na svijetu. Prema mišljenju komisije, u reklamama se koriste opće i nepotvrđene kvalifikacije kako je G5 "najbrže i najmoćnije osobno računalo na svijetu koje istiskuje konkurenciju". Zamjera im se i tvrdnja da računalo prvo na svijetu koristi 64-bitni procesor, pa je preporučeno da se i to izbaci iz reklama, premda je reklamna kampanja za G5 već odradila svoje. U vezi s time, National Advertising Division (NAD, je priznao da reagiraju prekasno, ali da će imati Apple pod posebnim nadzorom kod iduće reklamne kampanje.
Usput, u Velikoj Britaniji je već ranije zabranjena serija Apleovih reklama za G5 upravo zbog toga što su smatrali da tvrdnje o "najbržem osobnom računalu na svijetu" nisu ničim potvrđene, a industrija je i ranije burno reagirala na Appleovu metodologiju kod testova koji su navodno trebali potvrditi da se radi o najbržem računalu.
31.03.2004 | 12:08
To je stara vijest, ali većina Mac medija ju je komentirala suprotno. Komentari su obično bili u stilu: "Haha...this was reported by Dell? I guess they got scared... bunch of friggen whimps!"

Istina je da je G5 bio najbrži kada se pojavio. U međuvremenu se pojavilo još mnogo toga s druge strane. U puno poslova G5 je i dalje nedvojbeno najbrži, ali postoje neke stvari u kojima više nije. Da li je onda korektno pričati okolo da je najbrži (a kada se to kaže bez posebnog objašnjenja, onda se misli apsloutno najbrži)? Vjerojatno nije. No, isto tako je blesavo tužkati se na to kada postoji niz testova i real-life aplikacija u kojima je dobrano najbrži. Sve se svodi na potrebe određenog korisnika. Sve ovo me podsjeća na reklamu za "Najbolje pivo na svijetu", a zapravo se radi samo o pitanju ukusa i teško je dokazati to ili suprotno.

Mislim da su samo napravili dodatnu reklamu Appleu.
31.03.2004 | 12:33
"Vjerojatno najbolje pivo na svijetu" glasi slogan. Da je Apple rekao "Probably the fastest computer in the world", i tako ostavio mjesta sumnji poput lukavih pivara, ne bi sada imao ovakvih neugodnosti
31.03.2004 | 15:15
Hmm, samo me sjetite na Windowse XP koji su omogucavali letenje, ili Pentium 3 koji je ubrzavao surfanje internetom - i to bez probably u tekstu

Dude, you're gettin' Dull!
31.03.2004 | 21:36
Haha, volim ovog tipa:
spl.haxial.net/apple-powermac-G5/
31.03.2004 | 22:30
Zapravo potpuno nebitno. Ja sav posao radim na G3/500. Vjerujem da većini Mac korisnika "puca" za to da li je Mac zaista najbrži ili nije.

Inače, testovi koje je on pokazao na stranici isto nisu baš nešto. Npr. gledam na to u kontekstu trećeg najbržeg superkompjutera na svijetu. Konfiguracija s Athlonima (i to više njih) je bitno sporija. Netko tko je keširao milione dolara za takvu igračku je vjerojatno dobro proučio da li je G5 zaista tako brz ili je bolje kupiti par šlepera Pentiuma i Athlona... rezultate znamo i tamo sigurno nije bilo varanja.
31.03.2004 | 23:47
[i]...rezultate znamo i tamo sigurno nije bilo varanja/i]

Novinari BUGa ce i to istraziti, i sigurno ce naci stogod smrdljivo ispod tapeta Virginija Techa. Nemre taj G5 biti toliko dobar!
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
01.04.2004 | 01:21
Ma, ima i tih athlona i opterona u clusterima. Samo, kad nekima vadim mast, onda kažem: ajde da V-tech teraflopse podijelimo na 2200, a i sve ostale clustere na broj upotrijebljenih "PC" procesora! Je li to pošteni benchmark, ili Indijac u V-techu zna nešto što nitko drugi ne zna?
Onda zašute. A ni meni nije baš da se žurim sad kupiti novi komp. G4 na 1 GHz je sasvim OK za ono što mi treba.
01.04.2004 | 11:05
ma sve je to ok... ali kad mac radi nema zamuckivanja, nema kasljanja, nema zmrzavanja, nema nepotrebnih informacija, pa nema ni virusa, nema adwarda...
mislim da ce mi G4 dualka jos koju godinu odlicno raditi... mada cijene su sad daleko pristupacnije nego prije nekoliko godina... najslabiji dual G5 1250 mhz u rvata je 15 soma ako se ne varam.. sa 512 mb rama i svacim drugim... takva PC masina u tom rangu ne kosta nesto puno jeftinije..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 57 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, BigMac, Ender, m@xym, Riba, robee, Zdravac, Anonimci (628)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO