14.09.2003 | 11:54
Kameleonsko stapanje s OS X ne mora znaciti upotrebu Aqua tesktura, vec uporabu posve svojih slika i boja (OS X je zivopisan vec po sebi), ali uz bolju UI konfiguraciju. Ono sto OS X cini dobrim je jest odlican UI, pametm uporabljivost, a ne boje ili teksture.
Npr., moje sugestije su:
- Skinuti duplirajuce linkove (sastrane i na vrhu stranice). Ostaviti samo jedne. Koje? Po mom misljenju, one na vrhu stranice. Takodjer se dupliraju korisnicki linkovi prilikom logiranja, pa ono sto imam sastrane, imam i na vrhu. Nepotrebno.
- Prostor za novosti (desni dio stranice) presirok je u odnosu na lijevi dio, gdje je sve zbijeno. Tako se tekst zdesna rasteze u nedogled, a crta teksta broji 140 znakova, i vise. Po svim tipografskim pravilima lijepa citanja, tekst ne bi smio prelaziti 80-90 znakova u crti. Vise od toga i tekst nas pocinje ocajno zamarati.
- (Prijedlog: razdijeli desni dio stranice u dva stupca, ili stanji desni dio, ogranicavajuci sirinu tablice)
- Vikalica je premala (produljiti je po visini)
- Nema nikakvih interaktivnih elemenata na stranici, vec samo goli HTML linkovi. Npr. vecina izbornika moze ici u drop-down liste, postavljene na vrhu. I to je sva potrebita navigacija! Tako je sve interaktivnije a vise mjesta ostaje za sadrzaj.
-Takodjer, slike su sve obojene zelenim. U sveopcem zelenilu, sve postaje vrlo nevidljivo, nema slikovnih/tektualnih elemenata na koje se pogled veze i automatski usmjeruje, sto je pozeljno. Sve djeluje vrlo smireno, monotono, ne izaziva nikakvu emociju ili podrazaj. Opce mrtvilo.
- Velicina teksta posvud ista, samo s promijenjenim stilom (regular, bold). Tekst uvijek u crnoj boji ... monotono.
- Itd.
Nadam se da ovo nitko nece shvatiti osobno. Samo dobronamjerni osvrt, drukcije misljenje.