Zelena
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zelena

06.08.2003 | 00:51
Kome se to ne svidja zelena boja, da ga cujem, haaa?
06.08.2003 | 16:55
MENI! I ĐIPIJU!

Ima li možda tko što protiv? >:-E

OK, vidim da je par beta-testera postavilo pitanje "Zašto baš zelena?", pa se osjećam dužnim dati objašnjenje...

1) Zeleno je boja voćnjaka, pa tako i našeg Jabučnjaka. U njemu su jabuke još zelene - neubrane i nezagrižene.

2) Vrlo je ugodna za oči - odmara i opušta baš kao i Macintosh. Zeleno je boja svježine, prirode i zdravog života, a u informatičkom svijetu najbliži takvoj životnoj filozofiji je Apple.

3) Vrlo je malo siteova u zelenoj boji, pa lako ostaje u sjećanju i postaje brzo prepoznatljiv!

4) Sve druge boje i nijanse su izgledale lošije.

Eto tako!
06.08.2003 | 17:07
Uuupppsss... mislio sam da je Riba pitao kome se to sviđa zelena, a ne ne sviđa... )) nema veze, barem sam lijepo napisao zasto smo odabrali zelenu boju!
07.08.2003 | 14:37
) Zašto zelena?
Davor navodi 4 razloga zašto zelena. Simpaticno. Dobro pročitajte njegov post, a zatim kliknite na pear.php.net
Sve što mogu reći je dobrodošli u 'kruškovnjak'!)
07.08.2003 | 15:35
Eto! Vidiš da nismo jedini koji smo odabrali zelenu! Valjda je to i logičan odabir kada radiš nešto vezano za voće! Inače, naše nijanse su daleko ugodnije i odmjerenije .
27.08.2003 | 00:01
Hmm, zelana nije losa. Dapace, malo je sajtova u zelenoj. I stoji to sta kazes da zelena smiruje. Ali... sta je previse, previse je. Samo moje subjektivno (jel neko reko objektivno?) misljenje.
27.08.2003 | 11:05
Mozda je netko iz kreativnog odjela Hulk osobno.
  • Vanjuška
  • Posjetitelj
05.09.2003 | 02:22
E, Melina, pao sam sa stolice
05.09.2003 | 11:07
Ja sam siguran da se radi o podloj i mračnoj zavjeri Zelenih. Još je i neka udruga u tome. To nikako ne može biti dobro .
  • Zvonimir
  • Posjetitelj
06.09.2003 | 18:07
Ja bih radije da Jabucnjak poprimi kameleonski izgled s korisnickim suceljem OS X. Bio bi malo zivlji ...
No dobro ...
06.09.2003 | 21:18
OS X sučelje je bila prva stvar za koju je Riba rekao da je svakako želi izbjeći i Đipi i ja smo ga trenutno podržali i napravili nešto različito - naime, postoji zilion Mac stranica upravo na tu Apple foru i to je već zaista dosadno i neoriginalno. Image koji smo mi napravili je namjerno različit od bilo čega što bi moglo asocirati na Apple - izuzev jabuke i fonta u naslovu.

Drugi razlog je što smo željeli opušten ugođaj Jabučnjaka - osjećaj mirnog, svježeg mjesta daleko od dnevnog kaosa interneta na kojem postoje tone grafički prenatrpanih i kompliciranih stranica. Dakle, baš suprotno onoj živosti koju ti spominješ. To ne znači mrtvilo, nego prirodni tijek stvari, polako sazrijevanje, zdrav rast - ukratko jednostavnost i funkcionalnost prije svega. "Easy on eye and mind" filozofija. Na funkcionalnosti još moramo poraditi, ali osnove nisu loše - barem nam se tako čini.

Eto, nadam se da su sada naše dizajnerske smjernice donekle opravdane .
11.09.2003 | 14:22
Zasto nitko nije odgovorio na Andrejev upit glede slicnosti sa pear.php.net/
  • zvonimir
  • Posjetitelj
14.09.2003 | 11:54
Kameleonsko stapanje s OS X ne mora znaciti upotrebu Aqua tesktura, vec uporabu posve svojih slika i boja (OS X je zivopisan vec po sebi), ali uz bolju UI konfiguraciju. Ono sto OS X cini dobrim je jest odlican UI, pametm uporabljivost, a ne boje ili teksture.

Npr., moje sugestije su:

- Skinuti duplirajuce linkove (sastrane i na vrhu stranice). Ostaviti samo jedne. Koje? Po mom misljenju, one na vrhu stranice. Takodjer se dupliraju korisnicki linkovi prilikom logiranja, pa ono sto imam sastrane, imam i na vrhu. Nepotrebno.

- Prostor za novosti (desni dio stranice) presirok je u odnosu na lijevi dio, gdje je sve zbijeno. Tako se tekst zdesna rasteze u nedogled, a crta teksta broji 140 znakova, i vise. Po svim tipografskim pravilima lijepa citanja, tekst ne bi smio prelaziti 80-90 znakova u crti. Vise od toga i tekst nas pocinje ocajno zamarati.

- (Prijedlog: razdijeli desni dio stranice u dva stupca, ili stanji desni dio, ogranicavajuci sirinu tablice)

- Vikalica je premala (produljiti je po visini)

- Nema nikakvih interaktivnih elemenata na stranici, vec samo goli HTML linkovi. Npr. vecina izbornika moze ici u drop-down liste, postavljene na vrhu. I to je sva potrebita navigacija! Tako je sve interaktivnije a vise mjesta ostaje za sadrzaj.

-Takodjer, slike su sve obojene zelenim. U sveopcem zelenilu, sve postaje vrlo nevidljivo, nema slikovnih/tektualnih elemenata na koje se pogled veze i automatski usmjeruje, sto je pozeljno. Sve djeluje vrlo smireno, monotono, ne izaziva nikakvu emociju ili podrazaj. Opce mrtvilo.

- Velicina teksta posvud ista, samo s promijenjenim stilom (regular, bold). Tekst uvijek u crnoj boji ... monotono.

- Itd.

Nadam se da ovo nitko nece shvatiti osobno. Samo dobronamjerni osvrt, drukcije misljenje.
15.09.2003 | 16:46
Primljeno na znanje! Vecina ovoga posljedica je sto uglavnom radim na Powerbooku na 1024x768 pa se neke stvari niti ne primjete. Ideja sa drop-down menijima je dobra, doci ce na red.
Sto se vikalice tice, ona ne sluzi za chat ali ljudi su navalili...mislim da cu stvar rijesiti tako da ponudim jedno konkretnije chat rjesenje, a vikalica neka ostane kakva jest za hitne poruke.
Opcenito mi je raspored prioriteta bio: upotrebljivost, jasnoca, sadrzaj, estetika, te da je sve skupa jednostavno za odrzavanje jer nitko od nas bas nema previse slobodnog vremena, a cak i ovo kakvo je nas je prilicno razvuklo.
Polako ce sve doci na svoje, a kritike su uvijek dobrodosle!
  • zvonimir
  • Posjetitelj
15.09.2003 | 17:04
Sto mislis, da vikalica ode u posebni prozor, uzak i jako visok, pa se tako osvjezava samo taj prozor, a ne i cijela mac.dir.hr stranica. Tako, ko oce brbljat, neka klikne, otvori mu se taj prozor i neka brblja. Preglednost je iznimna, mozes se posvetiti samo brbljanju, a u drugom prozoru lijepo surfati po web sajtu?
Negdje sam vec vidio slicno rjesenje i lijepo izgleda.
15.09.2003 | 22:49
E, upravo to! Iako, ostavio bi vikalicu za nekakve recimo 'hitne' poruke, a chat nega ide u odvojenom prozoru. Vidjet cemo kako ce sve skupa funkcionirati.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 22 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jmirakul, m@xym, Riba, robee, rusty, VanjusOS, Anonimci (354)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.08 Seconds

Provided by iJoomla SEO